Flera politiker kritiska till ålderstester


INVANDRING. Svenska Dagbladets granskning av de åldersbedömningar som genomförs på asylsökande väcker starka politiska reaktioner. ”Jag tycker att det som har kommit fram är allvarligt och uppseendeväckande” skriver Maria Ferm, Miljöpartiets talesperson för migration, på sin Facebook-sida. Hon tillägger att metoderna måste ses över och att myndigheterna ”gå till botten med den kritik som framkommit”.

I SvD:s granskning framkommer det bland annat att flera experter inom området är kritiska till de metoder som används eftersom de inte anses vara förenliga med principerna för evidensbaserad medicin.

Företrädare för Centerpartiet och Vänsterpartiet kräver att regeringen agerar.
– Jag tycker att regeringen skyndsamt måste pausa åldersbedömningarna och se till att vi får till en rättssäker metod, säger Christina Höj Larsen (V), migrationspolitisk talesperson och ledamot i socialförsäkringsutskottet

Både hon och Johanna Jönsson, migrationspolitisk talesperson för C, anser att det kan bli aktuellt att kalla in Rättsmedicinalverket till socialförsäkringsutskottet för att svara på frågor om åldersbedömningar.

-Pettersson säger att de har rätt. Vi ska inte ha några osäkra åldersbedömningar. Det behövs inte för riktiga barn tar sig inte hit utan hjälp.

Enligt Sveriges lag och FN:s flyktingkonvention är det upp till den asylsökande att bevisa sin identitet och ålder. Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

Dessutom kan man undra varför inte de ljugande männen kritiseras.

 


22 responses to “Flera politiker kritiska till ålderstester

 • Deus

  Otroligt att dessa ”politiker” inte visat samma intresse för de resultat som hittintills framkommit. Att en övervägande majoritet av de testade var/är äldre än vad de själva uppgivit. Det går f.ö. att se när man tittar i min dotters skolkatalog, de ”ensamkommande” som läser förbredande språk eller går i vanliga klasser är i många fall närmare dubbelt så stora och ser nästan dubbelt så gamla ut.

  Det som nu används som argument för debatten är som vanligt svepskäl för att än en gång slippa debatten där det finns klara fakta.
  Mer och mer fakta om problemen med den ohejdade massinvandringen sipprar ner till vanliga människor trots alla försök att dölja detta från msm.
  De argument som används är att det inte finns säkra uppgifter om att invandringen kostar mer än den smakar. Man kan undra hur dessa invandrings-vurmare vet detta?
  Jag har hitintills inte fått några konkreta fakta att deras påståenden skulle ha någon bäring.
  Nej, kämpa på till valet och rösta bort femte kolonnarna.

  Gilla

 • Nyhetssajt22

  ………..man behöver inte ens ålderstesta dessa illegala migranter ifrån Iran/Afghanistan med omnejd då de saknar alla skyddsskäl som tänkas kan. De ska inte befinna sig i EU-området alls då det inte är några krig i deras länder. Minst 22/24 regioner i Afghanistan är lugna tex.
  Ingen afgan har mist livet när de återvänt (se SVT dokumentär)

  De är heller inte ensamkommande(de kommer alltid i grupp) och de har ständig kontakt med sina familjer-vänner via sociala medier some FaceB o liknande via sina nya dyra mobiler som Svenne Kålrot gett dem gratis

  ett stackar ”barn” får tröst hos Svenne” 🙂

  Gilla

 • ossie

  Behövs inga åldersbedömingar. I stort sett alla som kommer utan några Id handlingar är överåriga. Låt dem rekvirera riktiga Id handlingar som de råkat ”glömma” annars ut. I de flesta fall behövs bara 2 friska ögon för att se att de är minst 20 år.

  Gilla

 • Suzie

  Systemmedia är besatta av att få hit alla vuxna ljugande män som låtsas vara barn från Afghanistan som vill ha ett bättre liv,lyxiga fängelser ,boende på barnhem(hvb) , dessa bedragare får allt gratis som hundratusentals svenska barn/ungdomar bara kan drömma om att få då deras föräldrar är fattiga.Dagligen skriver systemmedia om dessa vuxna afghanska män som inte har asylskäl här och skall lämna landet.Svenska folket borde ta och fråga sig varför vill politkerhelvetet och deras allierade i systemmedia till varje pris ha hit alla vuxna män utan asylskäl från Afghanistan.Svenska folket har icke blivit tillfrågade.

  Gilla

 • Magnus 2

  Man har hållit i flera år med ålderbestämning i stora fotbolls turneringar för ungdomar. Där säger man att metoden är tillförlitlig. Jag som jobbar med teknik och tycker att de vore en enkel match att testa metoden. Ta in 50 Svenska ungdomar i olika åldrar och testa eftersom dom har id handlingar. Sen är de enkelt att se avvikelser mellan uppmätt och faktisk ålder. Då som först kan de bli ett slut på alla spekulationer. Fakta är fakta. Tro är att inte veta.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Maria Ferm borde ta en tur hos expertis på bilddiagnostisk för att få klarlagt om några vitala delar av hennes centrala nervsystem uppnår den status som kan krävas för att en människa kan betecknas som frisk? Kokain lämnar hålrum i hjärnan? Hon kommer inte att begära det själv?

  Självkontrollen blir inte vad den borde vara efter ett längre missbruk av nämnda drog? Har hon normal självkontroll? Är det så att mp exponerar en sjuk människas brister och exploaterar hennes svagheter? Vem är boven i detta drama? De pratar om miljöpåverkan men undersöker inte skador i sin närmaste miljö?

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Idiotin är fullständig, och PK-jönsarna går fortfarande och visslar med blicken i det blå samtidigt som de säger i kör….det är baaaarn vi pratar om. (Barn med mer skägg än tomten.)

  Idiotin är helt klar, medans jönsarna förnekar den bevisade verkligheten, med en dåres envishet.

  Snälla gud….varför har du inte lagt nån gräns för idiotin…hur kan du vilja skada oss tänkande, verklighetsförankrade människor med att behöva se och höra denna sjuka idioti…!?
  Det stämmer att Sverige blir dummare, men att det är så här sjukt, trodde jag aldrig. 🤒

  Stackars, stackars Sverige 😢

  Gilla

 • gamgubben

  Den ena rökridån efter den andra, bara för att försöka dölja det verkliga problemet.
  Väljarkåren som ej tänker.
  Politiker som ej samarbetar för att ta Sverige ur krisen.
  Allt för många kejsare som fått nya kläder.
  Och över alla har vi medias starka hand!

  Gilla

 • Fredde

  Men man har alltså inga problem med att tusentals lycksökare lujger om sin ålder, identitet och nationalitet?
  Detta trots att det finns regler om att flyktingar ska kunna bevisa vem de är.

  Inte undra på att MP är ett litet parti, det är väl snart bara folk på Södermalm som röstar på dem. (alltså det folk som aldrig skulle ta mot en okänd person i sitt hem..)

  Gilla

 • Argus

  Jag tycker också att Sverige ska sluta med att ålderstesta flyttningar som tappat pass och andra resehandlingar men lyckats rädda både mobil och laddare. Åldersbestäm dessa juridiskt till 25 år oavsett om de kan antas vara 8 eller 80. Sedan är det upp till dem att på ett rättssäkert sätt visa att de faktiskt är äldre eller yngre.

  Samtidigt ska vi säga upp New York-protokollet som är ett appendix till flyktingkonventionen som annars bara gäller Europa och bara före 1951.

  Gilla

 • Carl ekström

  Släpp inte in några i landet utan pass.Då är problemt löst.Enkelt

  Gilla

 • Matte

  I Österåker bedömer de att det är 5 ! st. som är under 18år.
  Av 98 ! st.
  En i reportaget som de talar med säger:
  ”I verkligheten är jag 20 eller 20 och ett halvt.
  Men här är jag under 18”.

  SR: De ensamkommande vuxna
  ”Vissa är äldre än personalen”

  Gilla

 • Pillemasaren

  Den absoluta majoriteten av politiker har inga synpunkter på ålderstesterna.

  Inga av dessa som höjer stämman är trovärdiga. De är aktivister. Det är också aktivister som driver agendan om att ålderstesterna varken är vetenskapligt belagda eller tillförlitliga.
  På det hela taget är det fullständigt irrelevant vilken ålder afghanerna har.
  Saknas asylskäl skall de hem till mamma, pappa och hela släkten. Utbildning i Sverige har heller inte ett dugg med saken att göra.

  Gilla

 • Stenbock

  Gemensamt för dessa protesterande mot åldersbedömningar, är deras politiska hemvist,längst ut på vänstersidan.

  Gilla

 • Jhonsson

  Ja Fermm det mesta socialdemokraterna och Mp åstadkommit men avseende på inbandrlng är allvarligt och upseeväckande. Att inte kunna se sklillnad på en vuxen man och ett barn, tyder på grava fel på förmågan att se verkligheten sådan den är.
  Men det är inte bara i detta, fall uppfattningsförmågan klickar. Det är ju så med det mesta S och Mp företar sig. Nästan av det de gör blir fel.

  Gilla

 • Joy

  Fattar inte att det ska vara så svårt att åldersbestämma en människa. Börjar bli rädd för dagens samhälle, politiker som bråkar om självklarheter. Varför är vuxna män barn i Sverige? Och vi kvinnor ska ta hand om dem, flickor paras ihop med dem inom Svenska kyrkan och i skolor. Det är så förnedrande att jag saknar ord.

  Kvinnor och flickor ses som slampor, den saken är klar! En fruktansvärd kvinnosyn råder i Sverige bland pk-folket.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Asylbedrägeri pyramidspelet påminner om kejsarens nya kläder fabeln. Tokigt sexköps justitieråd och bög riksdagsmännen kanske är rädda för våldtäkt mot barn straff? Kameraövervakning och åldersbestämning är de själva mest emot. Vad har de att dölja?

  Gilla

 • Lena

  Kräv korrekta födelsebevis om de inte finns så blir det att direkt återvända till där de kommer ifrån.
  Så har det tidigare varit både i Europa och Nordamerika !

  Gilla

 • Billy Boy

  Omfattande omdömes- och kompetenstester av politiker tillhörande de mest extrema falangerna (V, MP och C) borde omgående genomföras.

  T ex som jobbsökande på IKEA får erfara.

  Gilla

 • Thor

  Den här absurda striden om åldersbedömningar måste upphöra genast. Sveriges gränser måste omedelbart stängas för asylsökare oavsett ålder. Kan Japan och Australien så kan vi.

  Gilla

 • Rolf

  Är det möjligt att vara flummigare inför det uppenbara. Det borde vara straffbart helt klart.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: