Oklart om härkomst ska tas med i ny utredning


SEXUALBROTT. Regeringen har gett Brottsförebyggande rådet (Brå) i uppdrag att utreda varför antalet anmälda sexualbrott ökat. I uppdraget ingår även att analysera om ökningarna gäller särskilda grupper av gärningspersoner.

Om det även innefattar gärningsmännens härkomst blir upp till Brå att avgöra. Myndigheten har ännu inte bestämt hur de ska göra.

– Det här uppdraget har ju precis kommit så vi håller på att lägga upp arbetet och se vilka som ska jobba med det, så det är helt enkelt lite för tidigt att säga, säger BRÅ:s pressekreterare Monica Landergård.

Moderaterna har krävt att gärningsmännens eventuella utländska bakgrund ska kartläggas. Justitieminister Morgan Johansson (S) var tidigare skeptisk, men har senare sagt att det är upp till BRÅ att avgöra.

Antalet polisanmälda sexualbrott har ökat kontinuerligt under de senaste decennierna. 2016 uppgav 2,4 procent av befolkningen (16–79 år) att de har utsatts för sexualbrott, vilket motsvarar cirka 181 000 personer. Det är en ökning jämfört med 2015, då 1,7 procent uppgav att de hade blivit utsatta.

-Pettersson noterar att regeringens flathet och feghet består, de lämnar över ansvaret till en myndighet. Självklart ska de grupper som står för 80-90 procent av brotten specificeras, inkl. etnicitet.

TT vilseleder också när de påstår att ”Moderaterna har krävt att gärningsmännens eventuella utländska bakgrund ska kartläggas”. Moderaterna hade åtta år på sig att genomföra de förslag de nu kopierar från Sverigedemokraterna…

Nedan fakta om vilka som ligger bakom. Fakta, inte statistik eller utredning, fakta från domar.

 


17 responses to “Oklart om härkomst ska tas med i ny utredning

  • Hanna

    Hmm, vilket sammanträffande… just som säljaren Patrik Jonasson genom offentlighetsprincipen gjort en utförlig sammanställning av 4142 domar i våldtäktsmål för tiden 2012-2017 avseende gärningsmäns etnicitet. Han har publicerat resultatet på sin blogg så det är bara för Brå att googla, när de väl bestämt sig för om de ska titta på etnicitet eller inte.

    Gilla

    • Bosse

      Det lustiga med den rapporten som Patrik Jonasson har gjort är att media låtsas som om dom inte läst eller hört om den. Vi kan garantera att dom läst den.Men skulle dom erkänna det då visar det sig ju också att dom läser alternativ media.Jag kan även se att dessa opinionsbildare som är på högerkanten vill heller inte låtsas om den.

      Gilla

  • Hönsmamman

    Nya sverigemoderaterna

    Gilla

  • age

    Men regeringen kan väl inte bryta kontraktet om att låta sverige övergå till islam.
    Regeringen har ju redan neutraliserat den, tidigare så viktiga funktionen,
    Säkerhetspolisen, SÄPO.
    Annars hade de naturligtvis inte tillåtit 61 (senaste uppgifter) bostadsområden att bli invaderade, och ockuperade av främmande makt, islam.

    Vi är redan långt på väg mot regeringens mål; att Sverige ska övergå till
    islam!

    Känner du dig trygg?
    Känner du dig nöjd med vår regering?
    Jag är rädd!

    Gilla

  • Bosse

    Då behöver inte BRÅ göra en en studie! Vi vet redan att våldtäkterna har ökat dramatiskt och vill vi lösa detta problem så måste vi ta reda på etnicitet (det vet vi redan) av dessa förövare för att kunna lösa problemet.Vi vet också etnicitet men för att politiker ska tro på den så måste det bekräftas av BRÅ.En ny undersökning om man inte gör detta är en dimridå där man kan säga att vi har en ny undersökning från låt oss säga 2019 och vi kan inte finna något sånt samband kommer det att heta.
    Bortkastad tid och pengar av dessa lögnare.

    Gilla

    • Realist

      Valfläsk, eller så har dom bestämt sig för att stödja ”grisbönderna” som jag gör till 100% fläskfilé från Scan obs kolla att det kommer från SVENSKA GRISAR !!!

      Vad tror Ni alla som läser denna blogg ?????

      Gilla

  • Kurt

    Det kommer att bli som allt annat en urvattnad historia som bruklig är i Svea Riket

    Gilla

  • ossie

    Saknas signelement så är det ju glasklart att det är blattar.

    Gilla

  • Carl ekström

    Det vet vi som har något att tänka med vad det beror på.Hur jävla korkade är ni.förstår ni ingen ting.Fy vad less man blir på er.

    Gilla

  • Ståfräs

    Som sagt Feministregeringen o 7-klövern o PK som gillar denna bild av Sverige, Ni har själva valt detta, 95,6% av Era bröder Ni älskar, gillar hårda tag tydligen, stort grattis och jag hoppas innerligt att Era egna nära o kära för njuta fullt ut.

    Gilla

  • gamgubben

    Klart att all relevant information måste till om gärningsmannen ska kunna rehabiliteras. Är de västerlänningar en typ av åtgärd, kommer de från en medeltida sekt ska åtgärderna anpassas för dem.
    Helt klart har vi en feg minister i detta fallet ”det är upp till BRÅ att bestämma”
    Inte att undra på att vi i ilfart halkar bakåt flera hundra år i vår uppfattning om brott och straff med sådana syltryggar.

    Gilla

  • Fredrik toolanen

    Troligtvis kommer alla sexualbrottslingar rubriceras som svenska så har man ej kränkt någon folkgrupp,religiös, sexuellägning.

    Gilla

  • Fredde

    SD motionerade redan 2012 att detta skulle göras, men det blev genast nedsablat av sjuklövern (som nu desperat fiskar röster och därför anammar SD’s politik fram till valet)

    Ingen tycks våga ta i den heta potatisen, dvs verkligheten, så det blir nog ingen nationalitet denna gång heller…

    Gilla

  • Gus

    Ser väl bra ut, så här inför september. De flesta Svenskar har inte en aning om våldet de senaste åren. Medierna har ju mörkat allt hemskt som händer i vårt land. Det är endast vi som sökt oss till de onda bloggsidorna som vet…..

    Gilla

  • Nisse

    Ja kan man förstå det måste utredas varför våldtäkterna ökat. Fråga en vanlig Svenska på gatan. Hon vet alla vet. Men Regeringen vet inte. Vi kan tacka Landsförädarna 7klövern för att massimporten av en viss sort individer gjort att Sverige ligger i världstoppen när det gäller voldtäkter…….

    Gilla

  • ulsansblogg

    Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Fegt att tillsätta en utredning för att dölja sina egna negativa politiska beslut. De flesta inser vari problemet ligger kanske också några politiker. Det har gått så långt att det nu krävs beslut och snabba lösningar på problemet.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: