De ”nygamla” moderaternas logik resp. ärlighet är icke existent


Så sent som i November 2016 lät det så:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23869147.ab

Invandring gör Sverige rikare, enligt Fredrik Reinfeldt. I sin nya bok radar den förre statsministern upp flera argument för en öppen migrationspolititik.

”Många ropar på redovisning av invandringens kostnader, men förstår de vilka enorma förtjänster vi som land gjort tack vare att vår befolkning växer?” skriver han.

Nu låter det så från moderatsidan:

Det räcker inte med att höja pensionsåldern några år för att Sverige ska kunna klara välfärden i framtiden. Svenskarna måste jobba ända till 75 års ålder. Det säger nu Moderaternas ledare i en intervju med Aftonbladet.

Liknande idéer har funnits tidigare. 2012 sade dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt att svenskarna bör ”rita om sin mentala karta” och jobba till de är 75 år gamla.

Jag hoppas att ingen kommer på den dumma iden att ge moderaterna sin röst 2018:

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson förnyar nu sitt avståndstagande från Sverigedemokraterna. Han kommer aldrig samarbeta eller ens ”samtala” med SD, säger han på måndagseftermiddagen till Aftonbladet. Däremot får SD-sympatisörer gärna rösta på Moderaterna, klargör han.

Min kommentar:

Det finns många länder, inte minst i den muslimska världen, där befolkningen har vuxit så de knakat under de senast decennierna. Den snabba befolkningsökningen resp. den överbefolkning som nu råder har inte varit resp. är inte till gagn för dessa länder, så varför för Sverige?

Att det fanns/finns interesse att hålla Sverige’s befolkning stabil ja, men inte genom ett befolkningsutbyte.

 

 


14 responses to “De ”nygamla” moderaternas logik resp. ärlighet är icke existent

 • Eva

  Det ser ut som även politikerna börjar inse att det går åt helvete, polisen rapporterar att de klarar inte av situationen, medan poliser hoppar av.
  Sjukvården går på knä medan sjuksköterskor säger upp sig, medan Magdalena Andersson håller flaggan i topp och ljuger att Sverige går som tåget (åt helvete medan kronan och fastigheterna faller och skatterna och inflationen stiger).

  Gilla

 • Ragge

  När Fredrik dör så får han en kunglig begravning inklusive 6 månaders sorgetid, en officiell flaggningsdag och ett mausoleum mitt i Stockholm dit folk kan vallfärda och sörja? Eller slängs han i en sopsäck på en soptipp och får ett bibliotek i Rinkeby döpt efter sig? Rainfelt instituut åf lörning & riiding. Kanske rentav en staty! Fredrik är ju trots allt asylsökarnas Moses.

  Gilla

 • Nisse

  Moderaterna har ingen egen politik man kopierade SDs……….

  Gilla

 • LasseN

  Det handlar inte om att stänga Sverige, mer än för dom som inte bidrar. Varför slängs alla gäststudenter ut när de studerat färdigt? En grupp som skulle gått ut i arbetslivet direkt om de fått stanna. I stället vill stollen Reinfelt ha hit människor som är oförmögna att arbeta och kommer att leva på bidrag tills dom dör.
  Deportera Reinfelt till Akalla till sina muslimkompisar.

  Gilla

 • age

  Jag är sorgset negativ till en förhoppning om räddning av vårt fosterland.

  Som någon skrev här tidigare så är största delen av vårt lands urbefolkning lika dumma som de djungelfolk som invaderar vårt land.
  De har inte en aning om vad som händer i vårt land.
  Några, bl.a vi Sverigevänner, som har fördelen att få info av vår fantastiska, Pettersson, har insikt i utvecklingen.
  Resten, 87% kommer att rösta ”som jag alltid gjort”.

  Känner du dig trygg?
  Jag är rädd!

  Gilla

 • Bosse

  Det skulle vara intressant att höra vad dessa höger opinionsbildare som Ann Heberlein,Jens Ganman, Patrik Engelau, Rebecca Weimo Uvell, Paulina Neuding och Hanif Bali säger om ett sånt uttalande från Ulf Kristersson. Det är väldigt tyst.Om dom håller med eller om dom inte vågar uttala sig.

  Gilla

 • Lagro

  2010 hade moderaterna 30% av väljarna och partiledningen trodde att om de inte ställer sig positiv till asylinvandringen kommer de att förlora röster.
  Reinfeldt ville bli statsminister därför blev det en allians med MP asylinvandrings politik, som var mycket olyckligt för landet, som gjorde att det blev fri invandring med öppna gränser.
  Moderaterna förlorade stort vid valet 2014, med samgåendet med MP invandrings politik, och Reinfeldt tvingades avgå.
  Reinfeldt försvarar en fri invandring som säger sig självt att den är helt galet, men sanningen är nog den att han kan inte erkänna att det var helt fel samgåendet med MP politik och fri asylinvandring.
  En politiker erkänner inte att den har gjort en total felbedömning, men så är fallet med Reinfeldt.
  Nu åker Reinfeldt omkring och håller föredrag om hans galna teorier, som han får mycket bra betalt för att framföra.

  Gilla

  • mobelmanen

   Tyvärr är det många som då slänger pengarna i sjön. Skulle inte lyssna på Fredde om det vara gratis inträde. Hur kunde svensken bli så otroligt dum i huvudet? Läs Edward Berneys bok propaganda så fattar ni hur lättlurad människor är. Indoktrinering är en annan specialitet i konsten att lura/förvränga sanningen. Det är så synd att det blivit så galet som det nu är, men det är som Mark Twain skrev ” It’s easier to fool someone, than it is to convince them that they have been fooled ” och det är så sant som det kan bli. Röstar inte M längre!

   Gilla

 • centurion

  Ulf blev till en Ulv, som nu helt klart är en Huggorm, som lagom till valet blir en illusion av ”Kejsarens nya kläder”. Vilket j-a marionett-kabinett.

  Gilla

 • Monica

  Vid denna tid då Fredrik Reinfeldt var statsminister och moderaterna var det ledande parti i alliansen och de förde en invandrargenerös politik var det för att blidka det röd-gröna-vänsterblocket för att de vill inte bli stigmatiseras som ett traditionellt högerparti samt att locka LO-arbetare och invandrares röster. Det var många som fick betala för den förda politiken bland annat svårt sjuka människor vars sjukbidrag som drogs in och de skulle tvingas ut på arbete. I vissa fall med dödlig utgång. Men väljare har en tendens att glömma och låter sig luras av stundens impulsivitet.

  Gilla

 • Bosse

  Jag hålller med.Hoppas ingen är så oförståndig att den ormen får en röst.Här kan man tala om en som är opålitlig och falsk.

  Gilla

 • Gunnar Edlund

  ”Däremot får SD-sympatisörer gärna rösta på Moderaterna, klargör han.”
  Han måste vara bra dum i huvudet. Varför skulle en SD:are rösta på honom?

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Att Moderaterna och Socialdemokraterna får en enda röst är en gåta…att rösta för sin egen undergång….om inte för dig själv, så gör rätt för dina barn eller dina vänners barn.

  Det är lättare att ändra ett litet misstag än att förstöra för all framtid, med ett stort misstag.

  VAL 2018…. för noll gruppvåldtäkter på 10-åriga svenska barn.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

  Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: