Afgan knivstack sin ex-väninna (DE: Darmstadt)


Orginalartikel (på tyska):

http://www.bild.de/regional/frankfurt/fluechtling/sechzehnjaehriger-sticht-ex-nieder-54292920.bild.html

Svensk översättning:

Afghan (16) knivstack ex-flickvän (17).

Brottet påminner om den hemska knivattacken på Mia († 15) i ett apotek i Kandel (Rheinland-Pfalz).

Två dagar före julafton knivstack en afgan (16) sin ex-flickvän (17) i en park i Darmstadt. Hon svävade tillfälligt mellan liv och död. Den misstänkte greps och har sedan dess varit anhållen.

Han ska minst tio gånger ha knivstuckit sin ex-flickväns överkropp med en «fjäder kniv» (spring knife) rapporterar ”Darmstädter echo”. Vittnen hörde skrik och alarmerade polisen.

Afganen kom till Tyskland år 2015 som en ensamkommande underårig flykting och bodde i ett gruppboende, sade en talesman för polisen.

Precis som i fallet med den dödade Mia (15): Studenten blev nedstucken i ett apotek på onsdagen efter jul av hennes ex-pojkvän Abdul D., en påstådd underårig flykting från Afganistan.

När Abdul D. kom till Tyskland i april 2016, sa han att han var 14 år gammal. Eftersom han inte namngav en exakt födelsedag fastlade det då ansvariga ungdomsvårdsverket i Frankfurt den 1 januari 2002 som hans födelsedag.

Knivstickaren från Darmstadt har angivit sin ålder till att vara 16 år.

Min kommentar:

De båda männen misstänks vara betydligt äldre än vad de angivit. Vi kommer ihåg hur det var med Marockanerna, då det visade sig att 48 av 50 hade ljugit om sin ålder (efter en ”crosscheck” mot marockanska myndigheters fingeravtrycksregister).

Men även unga män resp. pojkar (asylimmigranter) som verkligen är under 18 år har mycket ofta gjort sig skyldiga till grova brottsfall. Så att tro att ”under 18” inga problem är helt uppåt väggarna. Det har ju skrivits om bl.a. 5 åringar som stjäl och 8 åringar som ”passivt” har varit del av våldtäktsgäng. Något som för mig tidigare var nära nog otänkbart. I Tyskland betraktas en 14  åring inte längre som ett barn utan som en ungdom upp till 18. Att i Sverige kalla personer i denna grupp barn anser jag vara fel.

 


10 responses to “Afgan knivstack sin ex-väninna (DE: Darmstadt)

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: