Också i Storbritannien belönas de lögnaktiga


Bara en femtedel av de ”ensamkommande” som upptäcks ha ljugit om sin ålder slängs ut ur Storbritannien rapporterar Daily Mail. Tidningen sätter också ordet ”barn” inom citattecken.

Statistik avslöjar att 2 644 vuxna upptäcktes att ha ljugit om sin ålder för att komma in i Storbritannien mellan 2010 till 2016. Bara 580 av dem utvisades efter att ha utgett sig för att vara ett utsatt barn.

Experter ska ha varnat för att den låga risk som råder att bli deporterad trots upptäckt om att ha ljugit, bidrar till att fler migranter försöker korsa den engelska kanalen. Dessa siffror upptäcktes när Daily Mail fick reda på att kommuner betalar 305 miljoner pund, omkring 3 miljarder kronor, för att ta hand om barnmigranter som kom till landet utan föräldrar eller någon som tar hand om dem.

En kommunordförande berättar att de kämpar med att klara av belastningen och anklagar regeringen för att finansiera bara omkring hälften av de 68 000 pund, ca 680 000 kronor, som krävs varje år för de ‘ensamkommandes’ uppehälle.

 


One response to “Också i Storbritannien belönas de lögnaktiga

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: