På bröllopsresa till Syrien


Ett ungt par med rötterna i Syrien satt i TV4:s nyhetsmorgon den 24:e december och berättade att deras bröllopsresa skulle gick till Syrien.

Kvinnan berättar för programledarna att ”Syrien skulle vara ett perfekt resmål”.

Kvinnan är född i Sverige och besöker föräldrarnas hemland för första gången. Hon berättar att delar av Syrien var märkbart påverkade av kriget, men att andra delar var riktigt fina. Paret verkar trevliga och jag vill gärna gratulera dem till deras lycka, men…

…jag kan ändå inte låta bli att fundera över deras resmål och detta på samma sätt som jag funderar över alla dessa semesterresor till Somalia, Irak, Afghanistan m.m.

Migrationsverket vill inte utvisa människor till vissa länder, bland dem de uppräknade, och detta p.g.a. säkerhetsläget. UD varnar människor för att resa till länderna, också det p.g.a. det instabila läget. Fast när människor som flytt åker på semester till landet de flytt från, reagerar varken Migrationsverket, UD eller de intressegrupper som skriker av sorg varje gång en avvisning sker från Sverige.

När mannen säger att han rest till Syrien ett flertal gånger de senaste åren, borde en och annan fundera över alla de vuxna och arbetsföra män som gör motsatt resa. Hur som helst, ställer programledarna inga känsliga frågor och varför skulle de?


16 responses to “På bröllopsresa till Syrien

 • Paul

  I Tyskland vill AfD repatriera en halv miljon syrier. Det förslaget applåderar jag. SD borde föreslå något liknande, men det partiet talar numera tyst om repatriering.

  https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-syria/germanys-far-right-afd-calls-for-repatriation-of-syrian-refugees-idUSKBN1D92QI

  Gilla

 • Norbert H

  De är här för att vinna makt och inflytande i vårt land helt enkelt.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Tydligen tycker inteligens reserven (87:an) att det är en rättighet dom ska ha.87:an kan nämligen inte lägga ihop ett plus ett.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Om jag skriver till regeringen och säger att jag behöver motsvarande kostnaden för en ensamkommande under 5 dagar (ca 15 000:-) för att inhandla en dator som kommer att användas för studier samt arbete under ett antal år. Kommer jag då att mötas med glädjande tillrop? Och vad tycker de skattebetalare som nu betalar för att studieobegåvade skall traggla år ut och år in till ingen nytta för nån?

  Skulle jag få pengarna?
  Nä för de behövs till mat och uppehälle under 5-6 dagar för en id-lös medelålders man som lögnaktigt påstår sig vara barn och eftersom de var så många (systematiskt organiserat bedrägeri) så har de tvingats vänta tills de blev vuxna även utifrån sitt eget påhittade tidevarv. Så miljöpartiet som ser det som skattebetalarnas uppgift att få så lite som möjligt för så mycket som möjligt av inbetalda skattemedel varför vi ska lägga enorma belopp på studieobegåvade samtidigt som kompetens missgynnas i t ex regeringen.

  Någon som har ett tips om ekonomiska hjälp till datorinköp?

  Gilla

 • Monica

  Även om SD får regeringsmakten så kommer det att bli oöverstigliga problem att repatriera invandrare från dessa länder. Sverige som har varit världsamvete får be FN om hjälp. Detta organ borde utveckla en modell där de följer upp personer som har tvingats tillbaka. Blir de inte mottagna i sina ursprungsländer borde FN införskaffa ett territorium där de kan bygga upp en infrastruktur och socialt program för dessa.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Exotiska resmål man gärna undviker är nog Malmö.

  Gilla

 • Thor

  Hursomhelst sympatiskt att se det lilla korset runt halsen på kvinnan.

  Gilla

 • Anders S

  Det har ~ alltid varit likadant.
  Chilenare som kom till Sverige och fick asyl (1973-) reste redan efter någon vecka/månad efter det positiva asylbeskedet tillbaka till Chile på semester.
  Så denna typ av bedrägeri har pågått åtminstone sedan 1973.

  Gilla

 • Matte

  Var det en bröllopsresa.
  Liknade åt en välgörenhetsresa.
  De skall åka ner framöver på ytterligare en sådan ”bröllopsresa”.
  Bröllopsresor brukar däremot gå till exotiska länder.

  Det patetiska med inv. är att de hela tiden säger ”mitt hemland”.
  Vilket de har flytt ifrån.
  Som de även åker tillbaks till på semester.
  Inte tusan är länderna här uppe som de bor i något hemland.

  Gilla

 • Jag

  Utbytet sker fort! Faran är påtaglig!
  Denna ”sociala turism” behöver upphävas, PUT återkallas, utvisningar verkställas, kriminella ”pensionsräddare” SKALL UTVISAS på livstid tillsammans med deras familj mm mm
  De kommer ALDRIG att kunna anpassas till ett liv i Västeuropa!
  Förbenade sjuklövern som tillät och tillåter detta förräderi mot sitt eget folk!!

  Gilla

 • age

  Bekräftar bara vår regerings syfte att islamisera vårt fosterland!

  Känner du dig trygg med utvecklingen i vårt fosterland?
  Jag är rädd!
  Tänk på allt som händer och koppla det till islamiseringen!
  Det finns tydliga, parallella linjer!

  Gilla

  • Jag

   Utbytet sker fort! Faran är påtaglig!
   Denna ”sociala turism” behöver upphävas, PUT återkallas, utvisningar verkställas, kriminella ”pensionsräddare” SKALL UTVISAS på livstid tillsammans med deras familj mm mm
   De kommer ALDRIG att kunna anpassas till ett liv i Västeuropa!
   Förbenade sjuklövern som tillät och tillåter detta förräderi mot sitt eget folk!!

   Gilla

 • compulsoryunion

  Hovrätten för västra S (4 av 5 är kvinnor) stoppar utvisningar till Syrien 21 dec 2017 trots knivmordförsök halshugg i skolan dom B 4852-17

  Gilla

 • Fredde

  Det intressanta är att PK-maffian fortsätter tjata om att ”barnen riskerar dödas” om de åker tillbaka.

  Fast i verkligheten dödas det många fler på gatorna i Sverige än vad som dödas när de åker tillbaka.

  Anledning till att de inte vill åka tillbaka är dels att de kan leva gott i Sverige utan förpliktelser, dels att det är ett nederlag genetmot släkten att komma tillbaka.

  Dessutom är det ju konstaterat att de inte alls står där ensamma på flygplatsen, deras familjer kommer och hämtar dem. Och ingen skjuter ner dem, som i Sverige…

  Gilla

 • MrF

  Borde räcka men en person från krigshärjade länder som turistreser hem för att alla övriga acylanter från det landet tvingas att återvända !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: