Hatande journalist får inget skadestånd för att hon själv drog igång hatet


NÄTHAT. Hotet om en ”en kniv i vaginan” som journalisten Irena Pozar fick ta emot 2014 när hon skrev för Nyheter24 var ”ett inslag i den debatt” som hon själv ”initierat genom sin artikel”. Det konstaterar JK i sitt beslut att avslå hennes skadeståndsanspråk.

Det var 2014 som Irena Pozar var krönikör på nyhetssajten Nyheter24. Efter en text om feminism utsattes Pozar för näthat med hot om sexuellt våld i ett antal kommentarer på sajten. En man skrev bland annat att ”jämställdhet för mig är att man pullar en sexistisk feministhora i vaginan med en stor kniv”.

Mannen som hade skrivit kommentarerna frikändes från åtalet om ofredande av Svea hovrätt efter att domstolen konstaterade att gärningen inte utgjorde ett sådant hänsynslöst beteende som krävdes för ansvar.

Domstolen konstaterade dock att goda skäl kunde framföras för att liknande förfaranden borde vara straffbara.

Irena Pozar vände sig med hjälp av sina juridiska ombud till Justitiekanslern (JK) och krävde 60 000 kronor i skadestånd av staten för att hon var rättslös på grund av bristen på skydd mot näthatare.

Läs mer på Dagens Juridik…

-Pettersson menar att ”en kniv i vaginan” borde vara ett straffbart hot även om det framförs mot en kvinna som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra och när damen försöker stämma staten för att staten inte skyddar journalister mot näthat är damen mer än lovligt dum. Det borde vara betydligt viktigare att staten skyddar vanliga medborgare mot journalister…

 

TIDIGARE 2017-07-01. Vågar inte skända flaggan

Stackars Irena Pozar, invandrare från Bosnien och numera chefredaktör på Vecko-Revyn.

P.g.a. NMR:s närvaro i Almedalen vågar hon inte packa ned sin favorit t-shirt när hon besöker spektaklet kommande vecka.

Pozar åker till Almedalen för att markera. Om det är mot NMR, Sverigedemokraterna eller mot landet Sverige står inte att läsa, men hennes favorit t-shirt har trycket som kommunisten Carl Johan de Geer skapade och som ni ser på bilden nedan.

”Svik fosterlandet” är Pozar ståndpunkt. Nu är ju inte Sverige Irena Pozar fosterland, utan ett land dit hon flydde på 90-talet och som tog emot henne med öppna armar och generösa bidrag. Det är att vara tacksam Irena!

Vecko-Revyn

Tidigare om Pozar:

Irena Pozar stämmer staten för grova påhopp i kommentarsfält

Irena Pozar tycker det är okej att skicka nakenbilder på barn om bägge parter är med på det

Irena Pozar – lägg på luren när trollen ringer

Irena Pozar – en man ska backa, ta ett steg åt sidan och hålla käft

Irena Pozar försvarar sextrakasserande araber med att nedvärdera vita svenska män

Irena Pozar initierar hashtaggen #stoppasnopparna

Irena Pozar – Sverige, Europa och världen har problem med för många vita män

Intervju med Pozar


8 responses to “Hatande journalist får inget skadestånd för att hon själv drog igång hatet

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Trots det dokumenterade faktum som gör ovan sagda och utpräglat provokativa feminazistjournalists subversiva verksamhet gällande, finns det inget försvar för att formulera kritik mot henne på det sinnesrubbade sätt inlägget visar.

  Den typen av makabert våldspräglade och hotfulla kommentarer vet varje normalt fungerande och rättskapabel medborgare att hålla sig för god för.
  Man förfäras av textexemplet och associerar direkt till det urartade skriftspråk radikalvänsterns anhängare eller islamisterna begagnar sig av.
  Andreas.

  Gilla

 • Joy

  Vilket språk män kan ha, och hatar kvinnors kön. Det är ofattbart att folk inte fattar att vi kvinnor tappar tilltron till männen, när så grova ord och handlingar finns i tankarna. Hur ska vi veta vem som tänker och agerar aggressivt?

  Gilla

 • Stenbock

  Vad har en sådan underutvecklad blatta för meriter,som ger anställning hos N24,och nu som ”chefredaktör” hos Vecko-revyn ?
  Är hon av judisk börd eller ligger det på annan nivå ? En förräderska av rang är det jag kan läsa ut av raderna…

  Gilla

 • ingemar

  Varhelst ”flyktingarna” till Sverige kommer ifrån, verkar det vara de mest otacksamma, korkade och kriminella som ”väljer” ”sverige”.

  Gilla

 • Billy Boy

  Irena Pozar, invandrare från Bosnien. Är hon utöver all kriminellt, halvkriminellt samröre med extremister, girig kund hos DO, svarslös kommunist-journalist mm och ovanpå alltihopa kanske också Bosnien-muslim?

  I så fall skulle hon göra en god gärning genom att omedelbart lämna Sverige och återvandra till Allahs himmelrike i Bosnien där hon skulle kunna trivas mycket bättre. I Sverige tycker hon ju att det mesta är skit, vilket jag också tycker.

  Men för var och en av hennes sort som lämnar Sverige skulle trivseln mm för oss som stannar kvar i vårt land förbättras avsevärt.

  Gilla

 • finlandssvenskan

  Men visst är det ologiskt ! Om det hade stått ”muslim”vaginan så hade det direkt varit hets mot folkgrupp. Visar att denna lagstiftning är konstgjord. Hotnivån för mottagaren är ju precis den samma om man riktar dyilika obehagligheter mot en svensk kvinna, en muslimsk kvinna eller en svensk man så varför är det ena hotet straffbart, medan de två andra inte är det ? Varför är inte svenskar en folkgrupp ? Det borde de ju vara.

  Gilla

 • Bajen666

  Äntligen en god nyhet…och en fråga…är det fortfarande krig i Bosnien, om inte vad gör bruden här i Sverige..mer än att tracka Svenskar.?

  Gilla

 • Ufl

  Ytterligare en knallkork som fått för mycket utrymme som skribent.
  Suck……..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: