2700 år gammalt sigillavtryck från guvernören av Jerusalem hittat


HISTORIA. Israeliska arkeologer har hittat ett 2700 år gammalt sigillavtryck i lera som tillhört guvernören av Jerusalem.

Sigillavtrycket, som pryds av hebreisk skrift som lyder ”tillhör stadens guvernör”, tillhörde sannolikt en försändelse som skickats på guvernörens vägnar. Guvernören var den mest förnäma offentliga positionen som fanns i Jerusalem vid den tidpunkten, meddelar Israel Antiquities Authority via Reuters.

Avtrycket, som är lika stort som ett litet mynt, visar två stående män i randiga kläder som tittar mot varandra. Fyndet gjordes i närheten av Västra muren i Gamla staden i Jerusalem.

”Den stöder den bibliska berättelsen av en guvernör i Jerusalem för 2.700 år sedan,” berättar en av utgrävarna, Shlomit Weksler-Bdolah.

Jerusalems guvernörer, som utseddes av kungen, nämns två gånger i Bibeln, dels i Andra Kungaboken, som hänvisar till Josua som guvernör och i Andra Krönikeboken, som nämner Maaseja som stadskommendant när Josia var kung i Juda.

-Pettersson ser att även araberna, de så kallade palestinierna har haft mäktiga män i Jerusalem, som exempelvis stormuftin av Jerusalem, Hitlers kompis, Haj Amin al-Husseini…


One response to “2700 år gammalt sigillavtryck från guvernören av Jerusalem hittat

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: