Extrem kyla i Nordamerika


KLIMAT & VÄDER. Kylan i Kanada har sjunkit till extrema nivåer – i städerna Winnipeg och Regina har nära 50 minusgrader noterats. Kylan ledde till att konserter fick ställas in och skidbackar tvingades stänga.

Även det stora firandet av Kanadas 150 år som nation samt nyårsfirande har ställs in efter att vädermyndigheter utfärdat en varning för ”extrem kyla” som riskerar allmänhetens hälsa.

Varningen för extremt väder gäller i sex av Kanadas tio provinser.

Myndigheterna varnar dessutom för att det kan bli ännu kallar i helgen.

– Nåväl, Pettersson har lärt sig att extrem kyla alltid är naturliga variationer av vädret medan extrem värme beror på människans påverkan, så det så…

CBS

Reuters


14 responses to “Extrem kyla i Nordamerika

 • gamgubben

  Var inte nyheten denna ”overnight temperature plummeted to -30.1 C” alltså 20 grader varmare än uppgivet.

  Gilla

 • Stenbock

  Elände och nöd drabbar oss lite rund hela klotet.I N-Amerika fryser människor ihjäl. I Europa får delar av urbefolkningen tigga mat,för att inte svälta ihjäl.
  I Merkels välkomnande land lider c:a 10 % av hennes egna av fattigdom under existensminimum.Äldre pensionärer får nu allt oftare förlita sig på de ”taflar”,som bjuder soppkök och fördelar livsmedel för deras överlevnad.Förutom dessa lyckliga 10 %-en som ännu har tak över sitt boende,finns det 6.000 som tvingas leva under broar,och på parkbänkar under fri himmel när nya året ringes in.
  Vi i Absurdistan har 300.000 fattigpensionärer som få godhjärtade bekymrar sig om.Människor som sista dagarna före nästa utbetalning av ”fattighjälpen” lever på höns-och köttbuljong !
  Bilden från BZ visar en av de hundratusen i Berlin som tacksamt får hjälp av ideellt arbetande vid ett utskänkningställe. :

  Gilla

  • Lena

   Har talat med mina anhöriga i ontario Kanada idag, visst är det kallt , dock så är de väl förberedda, massor av torr ved, bra gasvärmeanläggningar och plogade vägar inte bara motorvägarna, utan även i tätorten, Kanada fungerar väl under häftigt många minusgrader, de har erfarenhet !
   Afrika göra sig inte besvär !

   Gilla

 • anne b rat

  Jag undrar vad man kommer att säga om den extrema kylan i Nordamerika, förmodligen blir det väl den ”lokala” uppvärmingen !

  Gilla

 • Mimi N.N.

  Med undantag för fjällen där det är mycket snö och folk åker skidor på Prahovadalen, är det överraskande varmt i övriga landet, på släten upp till 15 grader – vårtiden är här ! De som åkt till Spanien, Brasil o dyl för vintersemester ångrar sig nu.
  Gud älskar oss, särskilt dem som bor i fattiga hus utan fjärrvärme.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Inte ett ljud ännu från miljömupparna vad detta kan bero på.

  Gilla

 • Oskar

  Så kan det gå med den globala uppvärmningen.
  Vad säger ”Åsa Målare”. ingenting ?
  Knuffa på henne, och få ett svar.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Tänkte redan igår att detta är nåt skumt. Varifrån har de siffran 50 grader kallt? Artikeln som länkas till säger 34-38. Det är kallt nog…. men siffran minus 50 kommer är inte uppmätt, utan det är kyleffekten som ger -50.

  Själv har jag upplevt minus 30 i München och minus 35 i Mora. Problemet i Canada och Alaska är den långa tiden då det är under 30 grader.

  Män bör varnas för den dåliga ovanan att GÅ UT när de ska kissa… urinstrålen fryser till is innan den når marken. Sägs det…

  Gilla

  • Stenbock

   Mary Agnes:
   De sista raderna har jag aldrig testat…Däremot upplevt -37 grader uppe i Värmland en Januaridag..Min fina Merca fick bogseras till en Tankstation,och stå i deras tvätthall hela dagen och töa upp !
   Kan intyga att luften är kristallklar en sådan solig dag…

   Gilla

 • ossie

  Den globala uppvärmningen har slagit till igen.

  Gilla

 • Fredde

  Det är alltid klimatförändringarna som är orsaken enligt alarmisterna.
  Ovanligt varmt – klimatförändringarna
  Ovanligt kallt – klimatförändringarna
  Ovanligt torrt – klimatförändringarna
  Ovanligt blött – klimatförändringarna

  Vi andra kallar det väder, och det har alltid varierat.

  Gilla

 • Trynbald

  Och det är den atlantiska oscillationen som är huvudorsaken för om det blir kallt i Nordamerika eller i Europa. Nu pumpar värmen och lågtrycken upp öster om Island då blir det milt här och kallt i väster. Om oscillationen blir annorlunda blir det kallt här och milt i väster.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: