Tre ”svenska” terrorister har gripits senaste veckan trots julmust


ISLAM. Inom loppet av en vecka har tre män, med kopplingar till Sverige, dock inte svenskar gripits som delar av olika terrorutredningar. 

På julafton greps en 29-årig man med svenskt medborgarskap i Nederländerna och nyligen greps en man i Köpenhamn och en annan i London.

Hittills har dock ingen svensk gripits misstänkt för samröre med islamistiska terrorister.

I december 2016 beslutade regeringen att utse Anna Carlstedt, f.d. ordförande för Röda Korset och IOGT-NTO, till nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism.

– Anna Carlstedt har unik kunskap och erfarenhet om hur det svenska samhället fungerar i praktiken, inte minst lokalt. Det är en avgörande tillgång i ett framgångsrikt förebyggande arbete mot extremism, sade kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

-Pettersson tycker nog att det hade varit viktigare om Anna Carlstedt hade haft någon kunskap om islam och islamsk terrorism men den saknas totalt.

Men vem är förvånad, regeringen har som vana att tillsätta personer efter avsaknad av kompetens inom det område där de ska verka och inget ont om Röda Korset, helnykterister och läskedrycksförfattare men det är en bra bit från våldsbejakande extremism.

Anna Clarstedt har skrivit en bok ”Mannen som uppfann julmusten” och dessa kunskaper behövs i terroristjakten, i varje fall enligt regeringen.


10 responses to “Tre ”svenska” terrorister har gripits senaste veckan trots julmust

 • Mångfald och hatade vita män | Petterssons gör skillnad!

  […] Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism och Delegation mot segregation, oklart varför. Chefen för Nationella samordnaren är bra på julmust, nykterhet och Röda Korset min inte på […]

  Gilla

 • gamgubben

  Tillsätt ja-sägare i ditt kabinett så får du en behaglig tillvaro. Att bocken blir trädgårdsmästare får du s.a.s gratis.
  Vill du däremot utveckla något, då ska du naturligtvis anställa de absolut bästa på varje specialistområde oavsett vilken politisk uppfattning de har.
  Vilka vill göra Sverige bättre? Och för vilka? Det måste vi väljare ta ställning till och välja det parti som vi anser har bästa politiken.
  Ingen lätt uppgift varken för väljare eller utförare men det måste göras.
  Nu behövs ett bättre tänkande än förr och annorlunda mot det gamla slentrian väljandet. Bort med ”ja se jag har alltid röstat med XX”. Det duger inte, vi har ju facit!
  Våga välja bort, välj det rätta för ett sundare mer västerländskt Sverige!

  Gilla

 • Hanna

  Om Anna Carlstedt varit Sveriges samordnare mot våldsbejakande extremism i ett år nu hur kommer det sig att man inte hört talas om henne eller vet vem hon är trots alla attentat under 2017, inte minst på Drottninggatan? Typist att miljöpartiet av alla med alla sina islamister ansvarar för posten som ska skydda oss!

  Gilla

  • Fredrik toolanen

   Vill lura det svenska folket igenom att inte se terroristhotet och ej gripa terrorister utan peka ut SD som syndare så är detta lilla kvinnliga klappmongo som klippt och skuren för jobbet.Kunde man göra Mona. S tillizzy partiledare så kan Sverige skicka världens första somalier till månen.

   Gilla

 • Bara i Sverige | Petterssons gör skillnad!

  […] synpunkter mot terrorism och extremist men regeringen tillsätter i stället en person som varit ordförande i IOGT/NTO och Röda Korset samt skrivit en bok om julmustens historia som inte kan ett dugg om […]

  Gilla

 • age

  Är det någon som känner vånda när råttfällan just slagit ner över nacken på en råtta?

  Någon som lider med spyflugorna som fastnat på klisterpapperet?

  Någon som tycker synd om myggorna som fastnat i högspänningsgallret runt UV- lampan?

  Känner du skuld när du plockar upp 25 ”mördarsniglar” i glasburken varje dag från din trädgård?

  Nätet över dammen, för att hindra måsarna att ta dina guldfiskar;
  Är det otillåten ”gränskontroll”?

  Gör vi rätt som ”öppnar VÅRA hjärtan” för all ohyra?

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Helt sjukt.. Att hon fått denna befattning är ju lika efterblivet som att tillsätta en polischef utan erfarenheter, typ någon från Försäkringskassan.. Eller en kulturminister från Bolibompa..

  Eller Miljöpartister i regeringen..

  Gilla

 • Ståfräs

  ”Anna Carlstedt har unik kunskap och erfarenhet om hur det svenska samhället fungerar i praktiken, inte minst lokalt” Det har man ju tydligen stor nytta av, men nu handlar det ju inte om det Svenska samhället utan det ”Svenska samhället” o plötsligt ser ju spelplanen helt annorlunda ut, eller handlar det om SD´s terrorgrupper som Heinrich tutat i Feministregeringen?

  Gilla

 • Realist

  Sverige har tydligen inte behov av kompetent folk på viktiga positioner i samhället. Här gäller först kön, hudfärg och PK Och sen kommer kompetens. Resultatet kan vi se idag med ett världsomtalad Svenskt haveri som har resulterat i Befolkningens lidande varje dag. Jag hoppas att vi blir ockuperade av Ryssland så de blir ett slut på vansinnet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: