Löfven öppen för nya åtgärder mot tiggeri men gör inget


TIGGERI. Statsminister Stefan Löfven är öppen för nya åtgärder mot tiggeri. Men han tror inte att ett nationellt förbud är lösningen. – Jag ser inte det som lösningen med stort L, men jag tycker att vi över partigränserna och blocken, ska fortsätta att diskutera hur vi faktiskt får stopp på den här situationen, säger Löfven till TT.

Han menar att tiggeri är något som vi inte får vänja oss vid. – Tiggeri och att människor sover på gatan, det är ingen framtid för någon. Det är inget vi ska vänja oss vid och acceptera.

TT frågar om han utesluter att Socialdemokraterna kan landa i ett generellt förbud. – Vi är inte där än. Vi måste hela tiden se över vad som skulle vara effektiva metoder. Och kan vi göra någonting mer med lagstiftningen – låt oss titta på det.

Löfven håller fast vid att lösningen finns i tiggarnas hemländer, framförallt Bulgarien och Rumänien.

-Pettersson noterar att Löfven gör som vanligt, pratar lite och sedan görs ingenting. Ingen löser problemen med zigenarna genom att särbehandla dem positivt.

Jag skulle föreslå att herr Löfven som statsminister ger order om att vi ska följa de lagar och regler som redan finns i landet.

Egenmäktigt förfarande är i svensk rätt ett tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken.

Påföljden är böter eller fängelse i högst sex månader.

I Brottsbalkens 8 kapitel regleras stöld, rån och andra tillgreppsbrott. De tillgreppsbrott som inte särskilt reglerats i 8 kapitlet har samlats under beteckningen egenmäktigt förfarande.
Det finns tre situationer då ett brott utgör egenmäktigt förfarande.

 1. då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.
 2. då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.
 3. då gärningsmannen med våld motsätter sig laga självtäkt. Utövningen av våld omfattar inte bara personvåld utan kan även vara oriktat våld där gärningsmannen sliter i en sak.
 • Om den allmänna ordningen störs och polisen uppmanar någon att lämna platsen kan det även bli åtal för ohörsamhet mot ordningsmakten. Om du håller fast dig i andra eller i föremål när polisen försöker få bort dig räknas det som våldsamt motstånd.
 • Att olagligt ta sig in på annans mark, hus, fabrik, båt osv. Olaga intrång ger böter och grovt olaga intrång ger fängelse i högst två år.
 • Man får inte bo utan avlopp och sophantering.

I de flesta kommuner finns det kommunala ordningsstadgar. Där det anges var och när man får campa, var man får dricka alkohol, spela musik etc. Dessutom behövs ofta tillstånd för att samla in pengar vid den lokala butiken.


25 responses to “Löfven öppen för nya åtgärder mot tiggeri men gör inget

 • Jhonsson

  Det enda Löfvens tal innehåller är en j-a massa snömos och inget annat.
  Sveriges mest handlingsförlamade statsminister någonsin.
  Men å andra sidan är det kanske tur, att han inte får något gjort för det mesta hade säkert blivit fel.

  Gilla

 • Carl ekström

  Hans namn är Ingenting.vet inget.kan inget.förstår inget.När han pratar säger han ingenting.
  Hallå mitt namn är Ingenting !

  Gilla

 • Nisse

  Jag har en dröm att få en statsminister i Sverige som i första hand tänker på Svenska folket. Den enda rätta är SDs Jimmy Åkesson Hoppas 2018….

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Varför skulle J.Å vurma mer för det där s.k vanliga folket som han precis lika föraktfullt som politikerna inom 7 klövern brukar säga i debatter ?
   Kan med säkerhet säga att SD: politiker bryr sig precis lika lite om folket som övriga politijer från V till M, vart 4: e år inför varje val kliar politikerna väljarna på ryggen och ljuger och väljarna blir lika lurade varje gång.
   Patetiskt !

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Vore intressant att höra varför Lövets väljare röstar på sossarna och vad de tycker att deras landsfader gör bra och har uträttat sedan 2014 och detta gäller även MP:s, V:s och övriga 7 klöverns väljare vad de tycker att deras politiker uträttar och uträttat !
  Anser för egen del att hela 7 klöverns nuvarande och före detta politiker sedan drygt 35 år tillbaka kort och gott bara är landsförrädare.

  Gilla

 • svensson

  Inte bara tiggarna ska tydligen stanna för gott nu går ”vi står inte ut” ut stort och samlar hela idrottssverige att ställa sig bakom de ljugande baaarnen. Många mycket kända idrottsprofiler har redan ställt upp och många föreningar. Har hela befolkningen förlorat förståndet? Var ska kostnaderna tas,vi arma skatteslavar mäktar inte mer?

  Gilla

 • ingemar

  Som sagt det finns redan lagar som ger möjligheter att komma till rätta med det fullständigt groteska utlänningstiggeriet.
  Men man kan t ex förbjuda utlänningar att tigga, då får man också en anledning till identitetskontroller.
  Svenska medborgare ska fortfarande kunna ägna sig åt enskilt tiggeri liksom alla andra som yrkar på någon form av allmosa.
  Det är helt sjukt att organiserat tiggeri med folk från länder där detta dessutom är förbjudet ska komma hit i tusental för att tigga.

  Gilla

 • eva

  Löfvén är en förhandlare och det är därför han gillar att dra saker och ting i långbänk. Dvs. man kommer aldrig till slut för då är hans älskade förhandling över.
  Saker ska ältas och ältas och knådas och knådas och till slut blir alla andra utmattade och han har vunnit. Dvs. i det här faller på så sätt att saker och ting blir status quo och man har ingenstans kommit. Och då har han möjlighet att dra löftesvalsen en gång till med nya förhandlingar som mål.

  Gilla

 • Magnus

  De är svårt för Lövfen att ta ett beslut som är bra för Sverige när han har sådant förakt mot den Svenska befolkningen. Så de blir väl MÖ ”mellanöl partiet 4,5%” som får bestämma igen. Tragiskt hur denna statsminister tänker.

  Gilla

 • larslindblog

  Så länge jag kan minnas – 70 år har det varit problem med romer .Det spelar ingen roll om gruppen kallas zigenare , romer eller prinsessor , alla otaliga miljoner som satsats på olika zigenarprojekt har varit bortkastade.

  Gilla

  • Carl ekström

   Hans namn är Ingenting.vet inget.kan inget.förstår inget.När han pratar säger han ingenting.
   Hallå mitt namn är Ingenting !

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Steffe är totalt handlingsförlamad .Säg mig en sak som han har gjort under sin tid som statsminister.Bara käbbel är han bra på,snackar om värdegrund ,samarbete.Han vägrar samarbeta med SD ,han vägrar att erkänna att 800000 röstberättigade har rätt att vara med och säga till om hur vi skall ha i Sverige.Nej avgå för fan ursäkta språket,men nog är nog.Mvh Adolf

  Gilla

 • Rolf

  471 miljarder kr till Rumänien från EU, mest från svenskar – Varför hjälp i Sverige? Hur är det möjligt att vi ska dubbelbeskattas. Hur korkade är 87:an egentligen ärligt talat??

  Gilla

  • Rolf

   Först betalar vi otaliga miljarder till Rumänien via Eu och som tack får vi tiggare runt varje gatuhörn som slungar stadsbilden tillbaka till ungefär 1300-talet. Wow vilken bra deal. Not.

   Gilla

 • Grune

  Att Röven vill glömma partigränser och block innebär i verkligheten att samtliga partier UTOM SD är inbjudna.

  Gilla

 • ossie

  Är väl som vanlig extremisterna MP som bestämmer.

  Gilla

 • putte

  Löfven är en enda stor snackepelle om det till äventyrs skulle ta eld i hans hår skulle han nog börja snacka istället om vad man borde göra istället för att släcka elden , även när det börjar att svida i svålen .

  Gilla

 • TSwedenNow

  Sverige är troligen nästan det enda landet i Europa som tillåter tiggeri. En statsledare måste visa sig handlingskraftig och bestämd men Löfven saknar alla de egenskaper som en statsledare behöver ha. Sverige är i kris på många sätt och Löfven+riksdagen är handlingsförlamade.

  Gilla

  • Oskar

   Visst är det så men,
   Det är Alliansen, som genom ”December Överenskommelsen” tillåtit att Lövén styr.
   Vi har trots allt en borgerlig majoritet, sedan senaste valet.
   Rödgröna är i minoritet.
   Kristersson kan vilken dag som helst kasta ut Lövén, men Reinfeldt förhindrar det.
   Tänk på det vid valet 2018.
   Lita inte på Bya Moderaterna.

   Gilla

 • assad

  Ja mina vänner…
  som sagt, Aftonbladet får mig att tänka på hushållning av knappa resurser och energikunskap.

  Vår ”statsminister”, däremot, leder mina tankar mot historieämnet. För att vara mer specifik, mot Stockholms idiotanstalt 1884.

  Idiot (IQ under 20), halvidiot, kvartsidiot, imbecill, debil, dum, psykiskt efterbliven.

  Jul- och nyårsfrågan:
  Gissa i vilken kategori ”statsministern” hamnar i?

  Ledtråd: Sök i början av uppräkningen.

  Gilla

 • Billy Boy

  Löfven vill gärna hålla dörren öppen …

  … så han själv kan testa hur stort tillskott till statsbudgeten han lyckas håva in ”lite längre fram” …

  … eftersom högvinsterna från ”pensionsräddarna” inte flyter in i utlovad takt … ffa från den obeskattade svarthandeln på c:a 5,5 miljarder kr årligen i det socialdemokratiska skatteparadiset Malmö.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: