Läs Aftonbladet och lär er hur media vilseleder läsarna


FEJKMEDIA. På Julafton publicerade Aftonbladet en artikel om förlossningsvården i Sverige, reportern Angelica Karlsson jämför ihistorien med att Maria nekades plats på ett härbärge och tvingades föda Jesus i ett stall. Det är bara ett litet problem, Aftonbladet har hittat på de största delarna av historien. Tidningen blåser sina läsare. 

Händelsen är om  den var sann, perfekt. Jennifer nekades plats och tvingades föda i ett garage och Aftonbladet publicerar på julafton.

Sanningen är att födseln inte hände i jultider utan i augusti, det står också i artikeln om man läser noga, och ingen har nekats plats utan när paret ringde Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan, men blev där rekommenderade att åka till Östra Sjukhuset i Göteborg istället. Aftonbladet glömmer nämna att från Jennifers och Emils bostad är det bara minuters skillnad i restid till de båda förlossningsavdelningarna.

Artikeln är skriven för att läsaren ska tro att garagefödseln inträffade på självaste julafton och därmed kopplas till Jesus födelse.

Händelsen beskrevs i november av SVT och Expressen men de gjorde ingen koppling till Jesus.

Även garagefödseln är färgad, paret åkte till parkeringshuset i stället för till förlossningsmottagningen, och där föddes barnet i bilen och allt gick bra.

Aftonbladet ljuger på flera punkter:

 • De nekades alltså inte plats på sjukhuset, de rekommenderades att annat med några minuters längre restid till.
 • De tvingades inte föda i ett garage, de var sent ute och åkte fel.
 • Aftonbladet publicerar på julafton en historia om en förlossning som gick bra i augusti.
 • Föräldrarna var säkert stressade och upprörda men det är ynkligt av Aftonbladet att avsiktligt vilseleda sina läsare och samtidigt utnyttja en familjs dramatiska upplevelse.

-Pettersson undrar lite över Aftonbladet. Förlossningsvården och sjukvården har säkert tillräckliga problem som det räcker att skriva om så varför ljuger och vinklar AB? Är det någon sjukdom?

Sedan kan man undra om det inte finns några hederliga journalister som avslöjar sådana här fejkhistorier?

Aftonbladet kostar 23 kronor per nummer utan bilaga. Det gör 8.395 kronor på ett år om någon vill spara. 


21 responses to “Läs Aftonbladet och lär er hur media vilseleder läsarna

 • Nostradamus_i_norr

  Så här gick det till för drygt 2000 år sedan:

  Luk 2: 1-7 Och det hände sig vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas.
  Detta var den första skattskrivningen, och den hölls, när Kvirinius var landshövding över Syrien.
  Då färdades alla var och en till sin stad, för att låta skattskriva sig.
  Så gjorde ock Josef; och eftersom han var av Davids hus och släkt, for han från staden Nasaret i Galileen upp till Davids stad, som heter Betlehem, i Judéen, för att låta skattskriva sig jämte Maria, sin trolovade, som var havande.
  Medan de voro där, hände sig att tiden var inne, då hon skulle föda.
  Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, ty det fanns icke rum för dem i härbärget.

  Nej, Angelica Carlsson, förlossningsvården för 2000 år sedan går inte att jämställa med dagens, eller borde åtminstone inte med tanke på de enorma belopp som vi betalar för sjukvården.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Mäkta besynnerlig och inkonsekvent är den emotionella referensen till det kristna julbudskapet, då denna propagandapressens egen stomi- och avfallspåse Aftonbladet, med all önskvärd tydlighet tagit avstånd från kristendomen för att kunna kratta manegen för den fundamentalistiska islamismens förkunnelse.

  Att implementera den kulturfientliga islamistiska ideologin i gemene mans medvetande och därmed successivt normalisera dess människofientliga dogmer, är globalisternas och kulturrelativisternas grövsta förbrytelse.
  För övrigt vittnar det osmakliga tilltaget om den stora skökans förakt för läsarnas och observatörernas intelligens.
  Andreas.

  Gilla

 • Carl ekström

  Den tidningen har ljugit om allt sen den startade.Finns bara folk som ljuger där om allt om det inte gynnar dom själva.
  Det är något jag lärt mig för flera år sen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Man ska inte ta i och läsa illröd vänsterextrem PK-media den bränns !

  Gilla

 • Albert Engström

  Finns det verkligen folk som är så korkade att de betalar för skiten? Själv har jag aldrig köpt smörjan, och slutade för flera år sedan ta gratisex på flyg och hotell…

  Gilla

 • Magnus

  I Sverige är tydligen allvarligare att lyfta fram sanningen än att ljuga. När de är så illa som de är i Sverige så får inte sanningen komma fram. Man ska inte ge en dålig(ärlig) bild av Sverige som Lövfen sa.

  Gilla

 • ossie

  Är man så dum så man betalar 23 kr för denna lögnaktiga smörja så får man står sitt eget kast.

  Gilla

 • Joy

  Ajdå, det var inte så illa. Men varför Aftonbladet drar igång en sådan historia förvånar mig, eller kanske inte, de saknar ju moral och konsekvenstänkande.

  Gilla

 • Lena

  Under kommunisttiden i Polen, så hände liknande mycket ofta, idag har de en mycket väl utvecklad sjukvård.

  Gilla

  • Lena

   Under kommunisttiden i östblocket så havererade inte undervisningen i skolorna……………..det är en betydande skillnad och kanske orsak till att de länderna blev av med det vidriga oket, kommunism.
   Fridolin och hans usla anhang har troligtvis lärt av den läxan………….så i Sverige havererar skolan !

   Gilla

 • Bajen666

  Ligger det en aftonslasken hos nån man kommer hem till så blir det inget politiksnack….man vet att det är en dåre man ska debattera/snacka med.
  Katten får inte ens skita och pissa på den.

  Gilla

 • assad

  När jag tänker på Aftonbladet går mina tankar osökt till termer som energiöverskott, tillgänglig energi vid given temperatur, syrehalt/förbränningsgaser osv.

  Vi få helt enkelt klassa Aftonbladet som sopor av biologiskt ursprung som kan eldas för att ge värme – inget annat.

  Detta faktum bygger dock på att tidningen redan är producerad eftersom förädlingsvärdet av råvaran trä/ved till blaskan är negativt, dvs. blaskan är värd mindre än de insatser inkl. trä som åtgått vid tillverkningen.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Nyårslöftet, köp aldrig Aftonslaskan mer.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vad väntar ni av Lena Mellin?Sanningen ?Då får ni vänta länge?Hon har med sossarna vilseledde svenskarna i många årtionder .Skäms sossar för att ni har förstört vårt fosterland .Mvh Adolf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: