Kristen kamp mellan gott och ont


MEDIA. TV4 är kritiska till att USA:s president använder orden ”merry christmas”  när han talar till det amerikanska folket och tillvärlden i stället för det neutrala “happy holidays”. Trump kritiseras också för att USA inte släpper in resenärer från vissa muslimska länder, men det sägs inget om att muslimska länder inte släpper in israeliska medborgare, judar och många andra. 

Kardinal Anders Arborelius, en av påvens närmaste män, är också kritisk till hur den amerikanske presidenten utnyttjar julen för sina politiska syften och därmed skärps striden om vem som står för de rätta kristna värderingarna.

På ena sidan den mäktige påve Franciskus som omfamnar de svaga, de som är på flykt, oavsett tro och religion. På andra sidan USA:s president som använder julhälsningen i sin konflikt mot muslimer, och betonar det kristna i CHRIST-mas!

-Pettersson noterar att TV4 aldrig kritiserar muslimer för att de betonar ”Allahu Akbar” mot allt och alla och jag kan inte förstå vad det skulle vara för fel att önska folk god jul när den största kristna högtiden firas…

TV4


17 responses to “Kristen kamp mellan gott och ont

 • Matte

  Muslimer befattar sig inte med och firar våra helger
  när detta är Haram..
  Ändock portades Julskinkan för att vissa INTE äter fläskkött.

  Stadsmissionen i Stockholm bjöd på julaftonen fattiga barnfamiljer
  på 120 personer med julbord med allehanda julmat.
  Med den traditionella svenska Julmaten med fläskkött och vem deras kock var se då passar det inte att ha med ens självaste Julskinkan.

  ”Inne i köket var det inte ett traditionellt julbord som stod uppdukat, utan mest kalkon, kycklingspett och lax.

  Och tusentals köttbullar.

  – Nja, det är blandat, svarar kocken Abraham på TV4:s fråga om det här verkligen är klassisk julmat. Allmänt är det klassisk julmat. Men vi går utifrån vårt deltagarbehov också.
  Och alla äter inte skinka.
  – Nej, så vi ersätter med helt
  Eller liknande mat som till exempel kalkon i stället för skinka.
  Och lax, det är internationell mat.”
  http://www.friatider.se/internationell-mat-ersatte-skinkan-p-stadsmissionens-julbord.

  Många kritiska röster gavs på Twitter

  ”Stadsmissionen uppmanar folk att skänka pengar!
  Dom erbjuder familjer/unga att fira jul och äta julbord men skinka har vi inte på julbordet för det är kränkande mot vissa individer, vi vill även medela att vi ej tar emot bidrag från SD! ”

  Gilla

 • Billy Boy

  Förra året höll Stefan Löfven sitt jultal till svenska folket i Enköping den 17 december 2016. Hans jultal då avslutades INTE som brukligt med att framföra en ”God Jul-hälsning” till lyssnarna utan han avslutade med att bara abrupt kläcka ur sig ”Tack för att ni lyssnade”.

  Lyssna gärna till talet 2016 som finns på Sveriges Radio-länken nedan. Talet avslutades vid c:a 26 minuter (för er som vill snabbspola dit).

  Hela Stefan Löfvéns jultal 2016.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6590658

  Min slutsats då var att Stefan Löfven avsiktligt utelämnat ”God Jul-hälsningen” till Sveriges befolkning som ytterligare en eftergift till de redan inflytelserika muslimska krafterna i vårt land.

  Men i år 2017 så avslutade statsministern faktiskt sitt jultal i Enköping som brukligt med en ”God Jul-hälsningen” till lyssnarna. Det kom inget ”Allahu Akbar” från honom vilket man hade befarat skulle uttalas som ett led i den redan långt framskridna islamiseringen av vårt land.

  Jultalet till det svenska folket 2018 kommer iaf INTE att hållas av Stefan Löfven eftersom han vid juletid nästa år kommer att ha varit befriad från statsministerposten redan efter valdagen den 9:e september 2018.

  Gilla

 • Fredde

  Svensk hat-media i ett nötskal! Allt Trump gör ska vändas till något negativt.

  Att man i århundraden använt ”Merry Christmas” utan problem tycks vara helt okänt.

  Gilla

 • Torleif

  Svenska nyheter är så extremt vinklade. Även de dokumentärer som visas i svensk tv väljs med omsorg (rätt vinklade).

  Gilla

 • Mary Agnes

  Den tysta majoriteten fick inte klaga när Obama och vänsterfolket i media gjorde det skamligt att säga ordet ”Christmas”…. det var alltså inte bara ”Merry Christmas” som var förbjudet i PK-samhället. Man fick inte skicka julkort med denna hälsning på, de flesta julkort byttes ut mot ”Happy Holidays”. Orwell måste vara glad nu, när The Greatest President Ever, Mr. Donald Trump, har modet att gripa in och stoppa vansinnigheterna.

  Gilla

 • Norbert H

  Fjäsket för en viss religiös minoritet på bara ungefär 1,6 miljarder som stadigt växer är rentav äckligt.

  Gilla

 • Argus

  Jag är kristen men tror inte på Gud. Ej heller på sonen eller den heliga ande. Jag är däremot uppvuxen i en kultur som sedan tusen är präglats av Nya Testamentet. Sverige hade varit ett helt annorlunda land utan tilltro och människokärlek om våra förfäder inte konverterat till kristendomen.

  Sedan 1952 finns inget krav på att tillhöra en församling och husförhören är borta redan långt tidigare och det har skapat frihet från religionen i vårt land. Nu håller våra dyra politiker på att översvämma landet med religiösa extremister.

  Personligen tycker jag att de åtta icke-religiösa budorden är en bra moralisk kompass:

  • Tänk på vilodagen, så att du helgar den. (Vi behöver alla ta igen oss.)

  • Hedra din fader och din moder, på det att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.

  • Du skall icke dräpa.

  • Du skall icke begå äktenskapsbrott.

  • Du skall icke stjäla.

  • Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

  • Du skall icke hava begärelse till din nästas hus.

  • Du skall icke hava begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänare eller hans tjänarinna, ej heller till något, som tillhör din nästa.

  Gillad av 1 person

  • Kurt Kodstedt

   Kristendomen accepterar andra trosuppfattningar, det gör inte islam. ISLAM vill ta makten över samhället med våld och är en totalitär ideologi! Islam kan jämföras med Marxismen på den punkten, Marx ville att arbetarklassen skulle ta makten genom en revolution och upprätta ”proletaritates diktatur.”
   ISLAM vill upprätta en religiös diktatur med sharialagar! De bygger moskeer centralt i våra samhällen och blir DOMINERANDE, – och handen på hjärtat hur många svenskar kommer att säga ifrån när de vill förbjuda ex griskött ? Eller hur många kvinnor kommer att gå i mot när de kräver att alla kvinnor ska bära hijab?
   Denna dynga importerar vi frivilligt och betalar gigantiska summor i BIDRAG för att få in och förstöra vårt land….!
   Detta är förenklat den viktigaste skillnaden mellan kristendomen och IDEOLOGIN ISLAM!

   Gilla

 • Asa

  Jag är eller numera var kristen. Påven och Sveriges Biskop Antje Krist har svikit sina följeslagare och slagit sönder våra samhällen.
  Påven och Biskopen är tysta när flickor och kvinnor våldtas och våra söner och män misshandlas och mördas.
  Därför bör alla religioner från samma ökenområde bannlysas av oss.
  Jag lämnar därför nu kyrkan och tiden närmar sig när vi kommer att få slåss för vår egen överlevnad. Politiker och Kyrka det finns ingen förlåtelse för Er. Anarkin som kommer, kommer att göra att Ni likt folket får slåss för att överleva.
  Guds straff till Kyrkans kvinnor och män och alla hen politiker .
  Leve Oden och låt oss vara redo att kämpa.

  Gillad av 1 person

 • Joy

  Muslimer har definitivt inga kristna värderingar. Och varför skulle inte presidenten i ett kristet land säga Merry Christians. Nu får det väl vara nog med tramset!

  Gillad av 1 person

  • Joy

   Autokorrektion, Merry Christmas ska det stå!
   Tur att telefonen fortfarande har ordet Christians i ordlistan. Bara det är ett under i detta hatiska samhälle!

   Gillad av 1 person

 • Magnus

  Jag är inte kristen men jag stödjer den gamla kristendomen till 100% på grund av den fredliga tron på religonen. De går inte att ha religionsfrihet i västerländska länder när de finns religoner som mördar andra människor på grund av tron. De är bättre att muslimerna åker till länder där deras religon är vardag så slipper de hata och mörda andra människor som inte delar deras tro. En fredlig lösning för oss alla. Trumph har rätt att tala till sitt folk utan att Sveriges MSM medier ska lägga sig i. Medierna som sitter på sin stol och vägrar gå ut för att se Sveriges förfall. Deras värld ryms inne i mössan.

  Gillad av 1 person

 • Magnus

  Jag är inte kristen men jag stödjer den gamla kristendomen till 100% på grund av den fredliga tron på religonen. De går inte att ha religionsfrihet i västerländska länder när de finns religoner som mördar andra människor på grund av tron. De är bättre att muslimerna åker till länder där deras religon är vardag så slipper de hata och mörda andra människor som inte delar deras tro. En fredlig lösning för oss alla. Trumph har rätt att tala till sitt folk utan att Sveriges MSM medier ska lägga sig i. Medierna som sitter på sin stol och vägrar gå ut för att se Sveriges förfall. Deras värld ryms inne i mössan.

  Gillad av 1 person

 • Gus

  Muslimer mördar oss med sin terror, mig veterligt så sysslar inte Israeler. med sådant …

  Gillad av 1 person

 • Realist

  Enkelt här i världen SVERIGE lyder USA och kyrkan och Vatikanen vet inte hur dom ska göra i detta oroliga samhälle de vet inte skillnad på kristendom och islam !!!
  Vad är problemet ????

  Gillad av 1 person

 • Lena

  De säljare som sålde produkter och hade samarbete med Israel, hade alltid minst två pass för att resa vidare till arabvärlden, på affärsresor.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: