Lars Ohly vägrar lämna – får 546.000 kronor om året


INRIKES. Den förre V-ledaren och kommunisten Lars Ohly vägrar att lämna posten som ordförande för Funktionsrätt Sverige. Vänsterledaren Ohly har polisanmälts för sexuellt ofredande efter att en kvinna anklagat honom för att ha tafsat på henne i samband med v-kongressen tidigare i år, efter polisanmälan lades förundersökningen ned. Ohly har dock erkänt att han tafsat. 

Uppgifterna som kommit fram har tagits på stort allvar av hans uppdragsgivare Funktionsrätt Sverige där Lars Ohly i dag är ordförande.

Vid ett extrainsatt krismöte tidigare den här veckan uppmanade organisationens styrelse Lars Ohly att lämna ordförandeposten då man ansåg att han förbrukat sitt förtroende. Den tidigare V-ledaren vägrar och hänvisar till vikten av att behålla ”demokratiska strukturer” och att ”organisationen behåller styrförmågan”.

– Funktionsrätt Sverige är en organisation som ivrar för mänskliga rättigheter och då känns det svårt att en person som har begått det han anklagas för ska stå och prata om rättigheter. Trovärdigheten blir inte så hög, det skadar hela organisationen. Det är det vi markerat mot, vi accepterar inte det, säger Pelle Kölhed, styrelseledamot.

Pelle Kölhed, tror dock inte det är pengarna som håller Ohly kvar utan behovet att få vara någon och att få synas även om det inte kattskit att få 45 000 i månaden. Kölhed och flera andra styrelseledamöter har avgått. Kölhed säger att han inte vill sitta i en styrelse där samtliga ledamöter utom ordföranden vill att han avgår…

Mer på Expressen…

Om Lars Ohly på bloggen…

-Pettersson undrar hur Lars Ohly kan vara så kall att han vägrar avgå trots uppmaningen av styrelsen, men han har aldrig levt som han lärt. Kommunisten har gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms city, haft barnen i privatskola och operera sig på privata Sophia-hemmet, allt han varit emot har han utnyttjat för egen vinning.

Den värsta lögnen är nog ändå att Lars Ohly ett flertal gånger påstått att han spelat fotboll mot legenden Lennart ”Nacka” Skoglund 1968.

Ingen av de gamla A-lagsspelarna har något som helst minne av att Lars Ohly, och när det kom fram att Ohly var elva år 1968 så gav han sig och sa att han mindes fel.

Då ska ni veta att ”Nacka” inte var vem som helst, han var bronsmedaljör med svenska landslaget vid VM i fotboll 1950, silvermedaljör vid VM 1958 och under åren 1950-1963 professionell i italienska Serie A och italiensk ligamästare två gånger med Inter. Nacka blev bara 45 år.

Man glömmer inte om man spelat mot ”Nacka”.


16 responses to “Lars Ohly vägrar lämna – får 546.000 kronor om året

 • Stenbock

  Nej att glömma bort något om ”Nacka” lär vara svårt..En sådan stjärna har det funnits få av,under min levnad i vårt dåvarande Sverige.
  Själv glömmer jag aldrig som åskådare, när han sökte hjälpa sitt gamla Bajen tillbaka till allsvenskan,i en match mot numera insomnade Gunnarstorp.Nacka spelade som vanligt huvudrollen på sin vänsterkant.

  Gilla

 • Mia

  Idag lämnade Lars Ohly vänsterpartiet efter 39 år tack vare meetoo.
  Ibland är metoo något som kvinnorna hånas och förlöjligas för och ibland ska de applåderas.

  Helt beroende av vem den anmälde mannen är.

  Gilla

  • Stenbock

   Mia:
   Beklagar sorgen ! En av de dina får nu träda in i skuggan…Sök att leva lvar på minnen från de ljusa delarna.(om det finns några)

   Gilla

   • Mia

    Jag har aldrig röstat på vänstern men jag tycker i så fall mer om Jonas Sjöstedt än Lars Ohly.

    Gilla

 • Jag

  En kommunist som skor sig på skattebetalarna! Ingen nyhet i nyheten! Mer vanligt än ovanligt idag.
  De s k ”politikerna” förnekar sig aldrig!
  Skandalerna duggar tätt rörande våra s k ”politiker” och de skäms inte! De går ansvarslösa genom livet och vi stackars skattebetalande Svenskar betalar!
  Om vi skulle lägga ned arbetet 1 vecka/år, undrar i mitt stilla sinne vad som skulle ske?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kommunisten, feministen och vänsteraktvisten L.Ohly är som bekant totalt makt och pengagalen och har naturligvis blivit för fin för att utföra ett hederligt konduktörsarbete !
  Patetisk.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt

  Sexbrottslingen Lars Ohly ska SKÄMMAS för att svärta ner den stora Lennart ”Nacka” Skoglunds minne!!
  Att Ohly inte avgår trots styrelsens uppmaning visar vilket virke denna Lars Ohly består av – LANDSFÖRRÄDARVIRKE!!
  AVGÅ OCH KRYP UNDER EN STEN LARS OHLY!!!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Lars Ohly är en av många vänstermänniskor som inte respekterar det man själva har beslutat om.

  Gilla

 • Mm

  Kommunistpacket ljuger alltid och roffar åt sig vad andra människor jobbat ihop.

  Gilla

 • Robert N.

  Funktionsrätt Sverige måste väl vara en skattefinansierad förening.
  Men vad de pysslar med vet inte jag men en bra reträttplats för avdankad politiker är det nog med det arvodet för en ordförandepost.
  Är också ordförande för en mindre förening men något arvode tar inte jag ut och inga skattebidrag heller.

  Gillad av 1 person

 • Hanna

  Jag tror Lars Ohly har för litet att göra om dagarna sen han avgick som partiledare i 50-årsåldern för att leva på pension trots att han var tjänstledig. Han borde seriöst ta ett ”riktigt” jobb igen så skulle han stiga i folks ögon, tänk på Percy Barnevik efter den skandalen.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den inbillade fotbollsspelaren, snuskpellen och kommunistklåparen Ohly förnekar sig inte, oaktat denna obstinata markering på vederbörandes uppseendeväckande inkonsekvens och omdömeslöshet torde representera ett slags personligt rekord.

  Så förbannat infantilt och ovärdigt kan endast en äkta salongsmarxist uppträda, där han framlever i vanföreställningen om den egna förträffligheten.
  En normalt fungerande människa har givetvis vett att retirera då förtroendekapitalet är förbrukat och man icke längre är önskvärd.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Argus

  Fyrtiosex papp i månaden för ett uppdrag åt en ideell organisation. Dessutom tar väl den fan ut riksdagspension blott 60 år fyllda. Han och Måna Muslim är två rötägg av samma skrot, korn och årgång.

  Jag känner folk som hävdar att kommunister är förståndshandikappade men det är knappast orsaken till att de hade det dåliga omdömet att nominera Ohly.

  Gillad av 1 person

 • Dalmasen

  Hur fan kan man få betalt för sextrakaserier ?
  Jo, man är vänsterpartist.
  Legimiterad bidragstagare.
  Såna som tänker att andra kan betala.
  Riktiga parasiter.
  Usch, man mår dåligt

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: