Sköts på Finlandsfärja – flögs till sjukhus


BROTTSLIGHET. En passagerare på Finlandsfärjan Viking Lines Grace skadades under natten i samband med skottlossning ombord på färjan, rapporterar Aftonbladet. Färjan befann sig ute på Ålands hav när polisen larmades om händelsen.

Enligt Sjöfartsverket ska passageraren ha fått svåra skador. Personen fördes med helikopter till Karolinska sjukhuset i Solna. – Då det finns vissa oklarheter inleds en förundersökning om försök till mord, säger Åsa Wallentin, informatör vid polisens ledningscentral.

Polisen

-Pettersson tycker inte det är något att bråka om. På 1960 och 1970-talet åkte jag då och då färja till Åbo och Helsingfors och svenskar och finnar sköt som fan mot varandra hela tiden…


11 responses to “Sköts på Finlandsfärja – flögs till sjukhus

 • Joy

  Det är väl första gången i färjornas historia? Den spännande mångkulturen breder ut sig.

  Gilla

 • DuGamlaDuFria

  OT men läste just på Granskning Sverige att Megafonen Medborgarjournalisten Bechir Rabani dog den 15 december i sitt hem under mystiska omständigheter. Det påstås att han har dött av en hjärtinfarkt. Av en tillfällighet råkade hjärtinfarkten komma samma dag som Bechir Rabani hade ett stort avslöjande om Robert Aschberg, bara dagar efter att han försökte konfrontera Robert Aschberg i hans hem och dagar efter att Robert Aschbergs fru hotat Bechir Rabani till livet.
  Nu är Robert Aschberg anmäld för misstänkt mord på Bechir Rabani

  Blev chockad…
  YouTube

  Gilla

  • Joy

   Men, är det sant och inte något rykte bara? Det är en märklig händelse, han var så ung. Otäckt!

   Gilla

   • DuGamlaDuFria

    Ja det är sant. Megafonerna finns på facebook och de har kommenterat…väldigt tråkigt och märkligt. Uppdrag Granskning på YouTube.

    Gilla

  • Kurt Kodstedt

   Löjligt svammel, vi vet inte av vilken anledning Bechir Rabani avled i hemmet, finns ingen misstanke om brott, det kan vara överdos knark om han knarkade, det vet vi inte!
   Det kan ha varit en propp mellan lungan och hjärtat, bara för att ta ett exempel.
   En obduktion kommer att göras, blodprover tas, då får vi svaret!

   Gilla

  • Joy

   Overkligt! Det är inte bra alls!

   Gilla

 • Ki Kollbrunner

  Hahahahaha vilket gott skratt jag fick.
  Tack Pettersson och Jocke
  Härligt med lite ironi….

  Gilla

 • Jocke

  Jag, det gjorde vi verkligen Pettersson. Men bara på båten. Så fort vi kom i land så var allting frid och fröjd igen. Det var ingen som kom ihåg något heller. I Tidningar stod det att läsa varje dag med stora rubriker om finndjävlar som bara ställer till det med sina skjutvapen runt om i Sverige. Trots allt detta fiendskap trivdes vi finländare mycket bra i Sverige och trots att vi inte fick någon socialbidrag heller, någon gång kanske sjukpenning en vecka eller så för att sköta skadorna. Det var knappt vi fick ordentliga bostäder utan fick sova bäst vi kunde. Det enda vi fick var skapligt betalt arbete med lika villkor som svenskar. Det är kanske därför som ett par hundra tusen har stannat i landet.
  Numera är det väl lite annorlunda. Man får fullt uppehälle utan motprestation, fina lägenheter eller his alltefter familjens storlek, alla möjliga och omöjliga bidrag, och allt utan att behöva göra något.
  Ändå så är man inte nöjd utan kräver mer och mer, jaa, t.o.m att svenskarna skall lära sig språk som talas långt borta i mellersta och fjärran öster. Det måste vara fördjävligt.

  Gillad av 1 person

  • age

   ”Jocke”!
   Minns en gång på Finska Utö (tror jag). Det var stor kappsegling.
   Min fru och jag var ute på promenad. Mötte ett stort gäng, mycket fulla finnar.

   Vi höll aldrig på att komma därifrån för alla finnarna skulle klappa om oss.
   Känslan och vänskapen har suttit i i alla år.
   Tack alla mina finska vänner och arbetskamrater!
   Vi, nordbor behöver varann!
   //age

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: