Stäng

Viljan att vara god har överskuggat allt

INVANDRING. När vi precis fått en migrationspolitik som inte längre uppmuntrar lögner så tvärvänder regeringen, ger nya ihåliga löften, ännu längre väntan och skapar förvirring. I vår starka vilja att vara goda ville vi tidigare inte se problemen och i vissa fall de uppenbara lögnerna om åldern hos dem som utgav sig för att vara ensamkommande barn. Nu är vi där igen. Hur ska jag förklara och försvara detta system för mina ungdomar, skriver Jonas Andersson, ungdomspedagog på GP.se

-Pettersson återger ett stycke ur Jonas Anderssons debattinlägg, jag tror det räcker men läs gärna hela på länken ovan.

”…Den unge mannan med historien fick sent omsider permanent uppehållstillstånd. Även på den tiden tog det väldigt lång tid, han bodde på grupphemmet i över ett år. När han lämnade behövde han bikta sig. Han efterlämnade ett långt handskrivet brev till sin kontaktperson, som råkade vara jag. Han bad om ursäkt för att han ljugit, att i princip inget av det han sagt var sant. Ärret på armen hade han tillfogat sig själv, några månader senare hade han fått pass och reste till familjen i Pakistan för att gifta sig med sin trolovade.

Å ena sidan var jag glad för hans skull och för förtroendet, å andra sidan kände jag mig oerhört korkad. Allt eftersom månaderna och åren gick, uppenbarade sig fler och fler liknande händelser med andra ungdomar. En 21-åring hade varit på semesterresa hos en vän i Stockholm, som övertalat honom om att söka asyl som ensamkommande. Säg att du är 16, de tror på allt! En tredje var på flykt från Norge, där han bott som ensamkommande i ett par år men ledsnat. Svenska myndigheter vägrade följa ens de mest uppenbara spår på exempelvis Facebook…”

Minns ni migrationsminister Tobias Billström? Han visste och tänkte även på ekonomin. Billström påpekade vid ett besök i Skellefteå 2010 att det var problematiskt att den procentandel som de ensamkommande utgjorde, tog en så orimligt stor del av migrationsbudgeten.

Det året kom det 2393 asylsökande som sade sig vara under 18. Fem år senare var siffran 35369, men då hade Billström fått sparken för länge sedan av Reinfeldt för att han hade vågat prata om volymer och nu har vi en regerings som gör samma misstag igen…

19 reaktioner på “Viljan att vara god har överskuggat allt

 1. Kalasbetalaren; Aldrig någonsin har något seriöst parti drivit i sin valpropaganda att dom skall öppna gränserna och släppa in så många migranter som kommer , bara 2015 var det 163 000. Detta och sedan att man gör väldigt lite för att skicka hem dom som inte är flyktingar, hittills över 80 000, samt att man ger allt till de som ljuger uppenbart om sin ålder för att få bra mycket bättre standard än vanliga vuxna migranter. Detta kallar jag för landsförräderi eftersom det inte finns någon väljare som har hört talas om den politiken! Om du har hört det så gratulerar jag dig till att veta sånt som aldrig har förekommit!

  1. Sätter man sig inte in i politiken så skall man inte klaga på att man får det man har röstat på! Detta är ju knappast politikernas fel. Missade man Reinfeldts öppna era hjärtan tal och att alliansen klart och tydligt lovade innan valet att dom skulle lägga sig vid en förlust för att inte ge SD inflytande, bör man nog inse att man inte är kapabel till att rösta!

 2. Röster på Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet valet 2014.
  Borås: Norrby 81% Göteborg: Hjällbo 76%, Lövgärdet 75% , Hammarkullen 78%
  Malmö: S:a Rosengården 93% , Hermedsdal 77% Nydala 69%
  Stockholm: Rinkeby 88% Fittja 84% Alby 74% Tensta 80% Husby 79%
  Södertälje :Lina 59% Geneta 56%
  Uppsala Gottsunda 71%
  Växjö Araby 76%

  Det är No -Go – Zoner särskilt utsatta områden.
  Områden med koncentration av muslimska asylinvandrare, och där det också finns mest bidragstagare, hög arbetslöshet, hög kriminalitet, elever med de sämsta betygen.
  Här finns orsaken till röstimporten av muslimer som kallas för asylinvandring, det är för att få en buffert av socialröster.
  Det bevisas att det blir många negativa sidor men det bortses det ifrån, därför det är den politiska makten som är viktig för socialistpartierna.

  1. Svenska folket har blivit utsatt för ett omfattande bedrägeri med lögner, gällande asylinvandringen.
   Det är endast muslimländer som är asylländer och gör att de kan komma in i landet och begära asyl och uppehållstillstånd, utan pass.
   Det gör att det blir omöjligt att sända tillbaka någon när de har inget pass, inget land behöver ta emot dem.
   Socialist politikerna har ljugit för att dölja avsikten med asylinvandringen, som är en röstimport.
   Stefan Löfven påstod att de var flyktingar från krig ”de flyr för sina liv”, men när det ifrågasattes påstod han att de är pensionsräddarna, som naturligtvis finns ingen sanning i.
   Sedan har han påstått att de måste ersätta en åldrande befolkning, men att importera bidragstagare är en mycket dålig lösning.
   Sverige behöver invandring men det skall vara en reglerad och kontrollerad sådan, som arbetskraft invandringen är.
   Vid arbetskraftinvandring måste personen söka om uppehållstillstånd vid svensk ambassad i sitt hemland, och personen måste ha jobb och bostad för att få uppehållstillstånd.
   Socialisterna vill inte veta av arbetskraft invandring därför då kommer det in människor som jobbar och går inte på bidrag och kanske inte röstar på socialistpartierna.

   1. Jag håller absolut med dig Lagro!
    Vi, det Svenska Folket blir utsatta för en STORT bedrägeri av vår s k ”regering” med en stor hjälp av Reinfeldts ”öppna-era-hjärtan”!
    Man kan enbart önska att det Svenska Folket tar sitt förnuft till fånga på valdagen och att dessa s k ”politiker” får stå till svars för sitt landsförräderi! Landsförräderi är det absolut värsta man kan begå! Att sedan få straffrihet från det är det näst värsta sveket!

   2. Ni får gärna förklara för mig hur det kan vara bedrägeri och förräderi, när man klart och tydligt talar om sin politik innan valet!

   3. Vid valet år 2000 fick moderaterna 30% av rösterna, som hotade socialisterna för framtiden, men partiledningen fick för sig att de måste ställa sig positiv till asylinvandringen för att kanske öka rösterna.
    Reinfeldt skulle ha gått emot den politiken och även hotat med avgång om han hade varit smart och förstått galenskapen med asylinvandringen.
    Nu gick han med på en allians med MP som blev till en katastrof för partiet och honom själv.
    Han bevisade att han kunde inte se konsekvenserna med asylinvandringen, utan gick på lögnerna med den.
    Sedan har han kommit med helt tokiga uttalanden och propagerat för asylinvandringen, och mot Åkesson och SD.
    Nu åker han omkring och håller föredrag och får i arvode 100.000 kr för varje föredrag, som kan ses som helt obegripligt att någon vill lyssna på en lands förrädare som han blev, genom att alliera sig med mijöpartiet och öppna gränserna för en massiv invandring av bidragstagare och socialist röster.

   4. Asylinvandringen är baserad på lögner mot svenska folket av politiker och media, några konsekvenser med den har aldrig framförts.
    Det finns mycket negativa konsekvenser med den, som Jimmie Åkesson och SD framförde mycket sakligt på ett tidigt stadium.
    De negativa konsekvenserna har mörkats och som kan ses som bedrägeri mot svenska folket.

 3. Blir en smutsig val kampanj 2018 och risken är att SV FIMP bildar regering. SD måste pressa både de och alliansen. Annars återstår enbart NYVAL för att lösa kaoset.

  1. Vad skulle ett nyval betyda i den svenska politiska patetiska sandlådan ?
   Kaoset i riksdagen kommer att fortsätta, 7 klövern kommer inte att ge sig förrän folkhemmet är helt sänkt och det kan J.Å och hans kompisar i SD inte att kunna göra ett dyft åt 7 klövern kommer aldrig att bry sig om eller bjuda in SD nu är kursen utstakad det enda som kan förändra något är om 7 klöverns trygga 87:a av någon anledning skulle byta fot vilket nog är för mycket att hoppas på.

 4. När kommer Stefan Löfven och hela den ”Humanitära stormaktsregeringen” att inse alla felbedömningar och grova misstag man begått …

  https://i0.wp.com/left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/1474227466.jpg

  … och likt den kloke ungdomspedagogen Jonas Andersson i Skellefteå visa kurage nog att öppet erkänna och be hela svenska folket om ursäkt för de enorma problem man orsakat och som raserat det en gång i tiden mycket välfungerande svenska Folkhemmet.

   1. Ja så ser det ut där kommunister styr.Och detta kommer snart att bli verklighet här också. Jag kunde se paralleller med Sverige i detta program

   2. Glöm inte bort befolkningsutvecklingen! Venezuela har gått från 8 miljoner till 32 på 50 år! Oljepengarna gav bara landet konstgjord andning, kollapsen hade kommit förr eller senare ändå!

  1. Stefan Löfven är okunnig eller en lögnare.
   Han har kommit med olika versioner om den här okontrollerade asylinvandringen.
   Han har påstått att människorna flyr krig ” de flyr för sina liv” när det framgått att det finns ingen sanning i det har han ändrat sig till att de är pensionsräddarna för svenska folket.
   Eftersom en stor del är analfabeter och det är en helt okontrollerad asylinvandring stämmer inte det påståendet att de är några pensions räddare.
   Då har en ny version kommit att de skall ersätta en åldrande befolkning, men folkmängden i Sverige har ökat från 9 miljoner 2007 till 10 miljoner 2017, därför har det skett en kraftig ökning av folkmängden och större delen är bidragstagare.
   Stefan Löfven försöker dölja sanningen med lögner att det är en röstimport för de socialistiska partierna och ingenting annat.
   Löfven var i USA och där framträdde han vid en intervju och påstod stolt att han var ledaren för en feministisk regering i Sverige.
   Naturligtvis kände de till i USA att Sverige har en av de högsta våldtäkterna per capita i världen, därför drev de med stackarn som inte förstod bättre, att den feministiska regeringen måste vara världens sämsta.

 5. Det kommer fram mer och mer detaljer om barnens ålder.Det börjar bli uppenbart att svenska folket fallit offer för den största bedrägeri. Våra politiker beslutsfattare vågar fortfarande inte agera.Vi måste vakna snart och kräva vårt rätt att ha en ansvarsfull ledning,för det har vi röstat för.Vad säger fröken Kavari? Ha det så gott trots allt.Mvh Adolf

Kommentera

%d bloggare gillar detta: