Islamiseringen möter motstånd i Paris

ISLAM. I åtta månader, sedan i mars år, har ett tusental muslimer protesterat framför stadshuset i stadsdelen Clichy-la-Garenne i Paris genom att ockupera gatorna under varje fredagsbön. Men den 10 november uppstod en konfrontation när parisare samlades till motdemonstration. De störde bönen genom att sjunga marseljäsen, den franska nationalsången. Motdemonstranterna leddes av borgmästaren Remi Muzeau.

Nu har inrikesministern sagt att offentliga, islamiska böner på gatorna inte mer ska tolereras. ”De ska inte få be på gatorna, vi kommer att förhindra gatuböner”, säger inrikesminister Gerard Collomb. Samtidigt säger han att det ”behövs fler moskéer i landet”.

Inrikesministerns uttalande är något motsägelsefullt, för det är inte sannolikt att gatubönerna beror på moskébrist. Islamiska länder är fulla av moskéer, ändå förekommer massböner utomhus för att få igenom olika krav. Bönen används som styrkeuppvisning och ett påtryckningsmedel.

Det är något som vi känner igen från den så kallade ”arabiska våren” då massbön på gator och torg användes för att sätta press på regimerna. Denna typ av politisk manifestation i religiös klädnad gjorde det svårare för regimerna att slå tillbaka eftersom det då kunde uppfattas som att man ”slog ner på islam” och scener där polisen knuffade undan bedjande kunde användas i propagandan för att frammana en konflikt mellan ”islam” och ”den ogudaktiga regimen”. Så gjorde man i Egypten, Syrien och Libyen.

Hade de brist på moskéer i Kairo? Var det därför de anordnade massböner på Tahrirtorget? Nej, de gjorde det för att visa sin styrka och ställa krav på regimen.

Detta fenomen har nu kommit, än så länge i liten skala, till Europa. Om tusen personer hade ockuperat gator i torg i Paris av någon annan anledning hade polisen ganska lätt kunnat fösa bort dem, men om det är tusen muslimer som ber blir det besvärligare. Oron för att bli kallad rasist eller islamofob gör att polisen blir försiktig.

Men islamisterna kommer inte att ge sig. I Syrien fanns det moskéer i varenda gathörn, men det räckte inte, skriver Mohamed Omar på Det Goda Samhället, läs hela inlägget där…

Om Mohamed Omar på bloggen…

-Pettersson menar att islam använder steg för steg taktik överallt, vi har facit, de flyttar fram sina positioner överallt ofta i små obetydliga steg som inte tycks spela någon större roll, efter många små steg är de snart framme…först ville de bygga moskéer utan minareter, sedan minareter utan böneutrop, sedan böneutrop bara till fredagsbönen, sedan…

Muslimerna använder demokratin till att krossa demokratin. Islam är ingen religion, islam är ett hot

12 thoughts on “Islamiseringen möter motstånd i Paris

 1. Där motstånd, här fortsätter sittstrejkandet dissidenter.com/2017/12/sittdemonstration-stockholm-c-idag-15-00/

 2. Jag kan inte längre skicka kommentarer. Har du blockat mej kan du plocka bort min pren. Hälsn mari

 3. Kvinnan som blir intervjuad och som demonstrerar mot gatubönerna säger att dessa gatuböner inte är acceptabelt då alla ska kunna bo sida vid sida.

  Vi ska inte bo sida vid sida har aldrig fungerat och kommer så heller aldrig att fungera. Det är dags att få alla muslimer att vallfärda tillbaka till MENA-land!

 4. Jag kan bara hålla med om att en massa muslimska rövar förstör gatubilden (0,50 s in på filmsnutten).
  Det finns också en ylande gestalt vid (0,45 s) som påminner om Löfven.

  Rätta metoden: En schaktmaskin med larvfötter och stor skopa.

  • Men om din föreslagna metod inte hjälper assad? Måste vi i stället tillämpa den metod som IS brukar använda?

 5. Inget av det här hade hänt om dumma fransmännen hade valt Marine Le Pen till president !
  Svenskar, ta och lär er läxan ! Om inte, var beredda att lida som ni aldrig lidit förr.

  • Svensken har inte lärt sig läxan fram till valet 2014 vad talar för att det skulle bli annorlunda 2018 och framåt ?
   Nej den trygga 87:an vill shoppa, byta mobil, resa utomlands minst en gång om året, grilla kottleter och varje år slå rekord i julhandeln m.m och allt detta till 7 klöverns stora förtjusning.
   Kan ha fel men de som från 2018 hoppas och tror på ett underverk i form av SD blir nog tyvärr besvikna.

 6. O T :
  Pettersson, tack för julbilderna och snöfallet !

  Paris plågas nu också av tokiga afrikaner som demonstrerar mot slavhandel i Afrika, vad det nu har med Paris att göra, dessuton så är typen som försökte mörda zarko på fri fot igen och ute och demonstrerar !

Kommentera