En till av alla dessa snyftare


Expressen upplåter en hel debattsida åt 17 av dessa människor som sitter utanför svenska butiker och tigger pengar av folk.

Nu förstår ju alla som läder denna att de bara upplåter sina namn åt de verkliga propagandisterna, Göteborgs Räddningsmission och Föreningen Hem.

”Vi som skriver det här sitter utanför era matbutiker med en plastmugg och ber om hjälp”

Så inleds artikeln och det framgår direkt att den är författad av någon utanför denna sfär av tiggare som har hittat till varje svensk kommun. Tiggarna, eller de som författat debattartikeln, erkänner att tiggeriet är organiserat. Inte av kriminella, utan av familjer och grannar i hembyn. Därmed torde alla de inslag vi sett i svensk media om just organiserat tiggeri och kriminalitet, vara tillintetgjorda. Sorry Janne Josefsson m.fl, ni har uppenbart gjort ett dåligt researcharbete.

Nu följer några meningar som är ett tydligt bevis för att tiggarna inte författat detta.

På Göteborgs-Postens ledarsida går skribenten Jenny Sonesson så långt att hon jämför oss som tigger med prostituerade”

I ärlighetens namn tror väl inte Göteborgs Räddningsmission, Föreningen Hem och Expressen att dessa fattiga och outbildade tiggare från Rumänien och Bulgarien kan svenska, ännu mindre läsa svenska dagstidningar?

Sverige är en förebild, skriver man i texten. Just av den anledningen letar sig fler tiggare hit än till något annat land…av samma orsaker som Sverige är ett stort mottagningsland för migranter från Afrika och Asien.

Debattartikeln som är en riktig tårdrypande läsning och författad av två svenska organisationer som propagerar, avslutas på följande vis:

”Med denna text ber vi inte om några kronor i muggen. Vi ber Sveriges politiker att fortsätta vara föredömen. Vi ber er att inte förbjuda vår enda chans till laglig försörjning”

Det förvånar faktiskt att Expressen låter publicera sådan dynga, fast kanske egentligen inte. Varför ställs inte frågan om de rumänska och bulgariska regeringarnas ansvar? Varför ställs inte frågan om tiggeri är en bättre väg till försörjning en studier och hederligt arbete? Varför skriver ”de” att man inte begär några kronor i muggen, samtidigt som ”de” menar att tiggeri är deras enda väg till laglig försörjning?

Skärpning media!

Expressen

Samtidigt:

4/6- 2015: Rumäniens råd till alla tiggare: Sök arbete hemma istället

10/9-2015: Regeringens samordnare: Ge inga pengar i tiggarnas muggar

3/5-2016: Hjälporganisationer i Rumänien: Sluta ge pengar till tiggare

19/9-2017: Färre människor ger pengar till tiggare

Att tiggarna inte längre får lika mycket pengar i sina muggar som tidigare, har inget med regeringens, samordnarens eller hjälporganisationernas vädjan att göra. Vanliga medborgare är helt enkelt less på att se dem utanför våra butiker, för att inte tala om det som sker i det tysta med stölder och annan brottslig verksamhet.

Hoppets Stjärna är en svensk hjälporganisation som gör ett bra arbete bland romer i Rumänien. Vill ni nu vara goda och hjälpa till, så är hjälpen bättre att ge där problemen de facto finns…i Rumänien och Bulgarien.

Har ni frågor kring detta, så fråga gärna de ansvariga bakom artikeln, om de inte lyssnat på vad Rumäniens regering och rumänska hjälporganisationer säger. Ställ frågan hövligt eller låt bli!

Göteborgs Räddningsmission och Föreningen Hem


13 responses to “En till av alla dessa snyftare

 • Grune

  Nu måste det ju klargöras att dessa talande skräphögar oftast har mer pengar än dom som är dumma nog att lägga pengar i deras burkar.
  Dom har ju råd att åka flera gånger om året fram och tillbaka till Rumänien. En vanlig bidragsbetalare har nog inte råd med detta. Jag har inte ens råd att åka enkel resa.

  Gilla

 • Monica

  Någonting som förvånar mig. Varför kommer det bara tiggande romer hit från Rumänien och Bulgarien? Det finns många romer i Grekland vars land har genomlevt en ekonomisk härdsmälta och inte har återhämtat sig. Mig veterligen kommer inga romer därifrån och tigger. Inga från andra syd-europeiska länder heller som har sämre ekonomi än norra Europa. Vad har andra länder som inte Rumänien och Bulgarien har?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Det går just nu kanske inte några skattefinansierade gruppresor med tiggare från Grekland utan bara från Rumänien och Bulgarien !

   Gilla

 • Hans Nilsson

  Så länge som det finns dinga svenskar som vill döva sitt samvete genom att skänka dem pengarså finns dom kvar. För egen del har jag inget medlidande med tiggarna.

  Gilla

  • naimlap

   Jag, kan inte räkna dem alla ”dinga svenskar” kärringar av båda könen, halte och lytte, pensionärer. Som lägger slantar och sedlar i zigges burk, de rövslickarna, vänslas även med ziggan och ziggen för allmän beskådning även mitt på dagen. Landet Svenstia, hyser flest rövslickare per capita av all jordens länder. ”Vikingaättlingarna” har verkligen degenererat till oigenkännlighet. En smart finansminister, skulle sänka pensionerna för dumsvenskarna då de hamnar i ziggans mugg. Pensionärer gnäller stup i ett om låga pensioner. Det är en ren lögn när de stoppar sedlar i parasiternas muggar.
   Halvera pensionerna för dumsvenskar. Inte många kommer att, protestera för det de har röstat för. Om inte dumsvenskarna passar sig väldigt noga kommer det att, gå lika illa för Svenstia, som för Venezuela. Det finns stora likheter mellan dessa länder och folk Storhetsvansinne. Men inte i allt venezolanerna har hundra gånger mer kurage än fega dumsvenskar.

   Gilla

   • Skåningen

    Du klankar alltid ner på oss svenskar. Antagligen är du en av dessa utländska (kroat i ditt fall, antar jag) nollor som har misslyckats med praktiskt taget allt som du försökt göra i ditt mesiga liv. Om du nu bor här i Sverige, så finns det en lösning på dina problem. ÅK HEM!

    Gilla

 • Jag

  Jag för min del är oerhört less att se dessa tiggare överallt! Jag känner mig inte trygg, de inkräktar på min personliga sfär när de tilltalar mig. Har ALDRIG och KOMMER ALDRIG att ge 1 krona till dessa. Zigenare har aldrig velat anpassa sig till ett samhälle oavsett land (vilket även gäller mussar – där mussar finns raseras samhällen, vilket vi ser idag).

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Numera varken ser eller tänker man längre på tiggare utanför alla butiker och på trottoarer !

   Gilla

  • naimlap

   Zigge tillhör de 4 gäng och alla fyra medlemmarna förstör sina länder. Gänget består av Bladnegrer, dumsvenskar, mussar och ziggar. Ingen tillhörande det gänget har utfört något, som helst positivt under detta århundradet och kommer ej framdeles heller göra det.

   Gilla

   • Skåningen

    Vi svenskar är betydligt intelligentare än ett folket i ditt hemland, det smått korrupta Kroatien.

    Gilla

   • Sixten

    Skåningen, så det påstår du?
    Hur då?
    Hur är vi intelligentare menar du, förklara!

    Jag kan nämligen inte se det.

    Gilla

   • Sixten

    naimlap, helt rätt.
    Dessutom kämpar ju svenska regeringen för att förstöra även länderna i Östeuropa.
    Vill tvinga på er Mellanöstern, Asien och Afrika.
    Byta ut er befolkning, totalt.

    Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vi lever i demokrati vill folk tigga så det är upp till dom.Men det har blivit för mycket av det goda.Dom sitter överallt,hej hej,det måste bli stopp för det här.Samtidigt zigenare eller romer har aldrig gillat hederlig arbete.Dom tigger,stjäl,lever på bidragsamhälle,sedan kan kaldaras och taikon säga vad dom vill. Dom har varit här i 500 år dom har inte anpassat sig speciellt bra.Mvh Adolf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: