Kent Ekeroth frias i hovrätten


INRIKES. SD-politikern Kent Ekeroth frias av hovrätten från misstanken om ringa misshandel.

Domstolen tog ställning till om Ekeroth gjorde sig skyldig till misshandel när han örfilade en man i en krogkö i Stockholm, eller om han bara försvarade sig.

Hovrättens dom

Svea hovrätt har idag ogillat åtalet för misshandel mot Kent Ekeroth. Hovrätten har gjort en annan bevisvärdering än den tingsrätten har gjort. Hovrätten anser, i motsats till tingsrätten, att åklagaren inte har motbevisat Kent Ekeroths invändning om nödvärn.

Den 24 november 2016 utdelade riksdagsmannen Kent Ekeroth ett slag med öppen hand mot en person i kön till nattklubben Solidaritet. Stockholms tingsrätt kom fram till att Kent Ekeroth inte hade rätt till nödvärn och dömde honom för ringa misshandel till dagsböter.
Svea hovrätt har gjort en annan värdering av bevisningen i målet och funnit att åklagaren inte motbevisat Kent Ekeroths nödvärnsinvändning. Hovrätten har också funnit att det våld som Kent Ekeroth använt inte varit uppenbart oförsvarligt, även om det i och för sig hade varit möjligt för honom att avlägsna sig från platsen. Hovrätten har därför frikänt Kent Ekeroth från åtalet för ringa misshandel samt lämnat målsägandens skadeståndsyrkande utan bifall.

-Pettersson räknar ändå med att Kent Ekeroth är körd hos Sverigedemokraterna. I vanliga fall är jag emot att SD sparkar ut folk, men Ekeroth har gjort lie för många misstag och visat på extremt dåligt omdöme. Att gå på krogen på fyllan klockan tre på natten när det är arbetsdag danefter säger det mesta om Ekeroths omdöme, han är trots allt 36 år, dessutom ett ökänt vänsterställe som Stureplansklubben Solidaritet…

TIDIGARE 2017-06-28.  Vänsterprovokationen lyckades – Kent Ekeroth döms för ringa misshandel

INRIKES. Sverigedemokraten och riksdagsledamoten Kent Ekeroth döms för ringa misshandel efter bråket i en krogkö i Stockholm förra året. Det meddelar Stockholms tingsrätt. Straffet blir dagsböter.

En fällande dom innebär att Ekeroths tid som riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna är slut, har SD-gruppledaren Mattias Karlsson tidigare sagt.

En övervakningskamera fångade händelsen och visar hur Ekeroth först blir nekad inträde till Stockholmsnattklubben och hur han sedan hamnar i bråk på vägen därifrån. Ekeroth, som nekat till brott, hävdade under rättegången att en person ska ha uttalat dödshot och riktat ett slag mot honom varpå han slagit tillbaka med en örfil.

Att Ekeroth skulle ha handlat i nödvärn är inget som tingsrätten ger stöd för, säger rådmannen Maria Hölcke.

SD har redan ersatt Ekeroth i justitieutskottet. Ekeroth kommer att överklaga. Frågan är om han får prövningstillstånd?

-Pettersson menar att en skitsak som en örfil i en krogkö har fått orimliga proportioner men Ekroth får skylla sig själv. Det är inte första gången han råkar illa ut på vänsterkrogar och springa ute och vara på fyllan klockan tre på natten när arbete väntar dan efter är idiotiskt…

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson säger att när och om domen vinner laga kraft så får Ekeroth inte representera partiet på någon nivå. Det är ynkligt, vill de bli av med Ekeroth ska en örfil inte vara anledningen.

Ändå ynkligare är medias rapportering. Sveriges Radio direktsände om ett brott som är löjligt, när de inte rapporterar alls om betydligt värre saker begångna av andra politiker. Läs HÄR.  

TIDIGARE 2017-06-22. Vänsterprovokationen mot Kent Ekeroth

INRIKES. Sverigedemokraten Kent Ekeroth är åtalad för ringa misshandel och en klantskalle som springer ute på nätterna när det väntar en arbetsdag. Det är dessutom inte första gången det händer så Kent borde hålla sig nykter men det är en hel del konstigt med den här historien. 

Brottsoffret Elias Sahlin säger att han helt oprovocerat fick ett slag av Ekeroth. Detta när han sagt ”Kul med järnrören eller?”

Elias Sahlin är intervjuad i DN (betalvägg) den 17/4 2015. Där säger han att han avskyr nationalister och är antirasist – ”Jag kommer från en vänsterfamilj. Min morsa sjöng progglåtar och gamla kamplåtar för mig istället för vaggvisor. Hon predikade om människors rättigheter. Ju äldre jag blev desto har jag engagerat mig. Jag har blockerat sverigedemokrater från att komma in på skolor. Det finns mycket som är skit i samhällets strukturer. Patriarkatet, till exempel, ingen gynnas av det.” 

-Pettersson menar att detta är ett oerhört slöseri med samhällets resurser och sker av en enda anledning. Sverigedemokraten Kent Ekeroth. SD:s ledning borde ställa upp och försvara honom och eventuellt be honom sluta senare om han inte sköter sitt arbete.

Ett åtal för en örfil med öppen hand i en krogkö är löjligt. Blev alla riksdagsledamöter åtalade när de var dumma på fyllan så skulle rättsväsendet få mycket att göra. I detta fall handlar det enbart om att vänstern ser en chans att sätta åt SD…


20 responses to “Kent Ekeroth frias i hovrätten

 • Utvandrad

  När han blev dömd första gången så hade gammel media denna nyhet på sina löpsedlar. Man får nog bläddra ganska länge för att läsa om den friande domen.

  Gilla

 • nosferatu

  Håller med dig Pettersson.

  Ekeroth är kunnig, engagerad och rätt på, men hans misstag har varit för många,

  Gilla

 • Nisse

  Det värmde verkligen att Kent blev frikänd Han är en man som insett faran med muslimer………

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Men detta frikännande räcker inte för att få vara med i ett riksdagsutskott och förmodligen inte heller i J.Å:S gäng SD !

   Gilla

 • Valter

  Den politiskt tillsatta tingsrätten fällde pga Kents politiska åsikter. Hovrätten utgick från rent juridisk bevisföring, vilket visar den orättvisa som råder med politiskt tillsatta nämndemän. Kent behövs både i riksdag och parti, som en modig rättfram person.

  Gilla

 • jockfall

  Är man politiker inom SD skall man undvika krogköer! Det räcker med att Stefan Röfven gör bort sig så fort han öppnar munnen.

  Gilla

 • Tony

  Att det ska få lov att finnas politiskt färgade figurer i
  våra Tingsrätter är en stor skandal, när detta landet har
  råd att betala fantasisummor till halvskumma advokater
  som gör allt för att fria sådana som inte själva betalar
  sina rättegångskostnader
  så borde vi ha råd med juridiskt skolade personer i
  våra Tingsrätter?

  Gilla

 • Tony

  Och nu vill jag två saker, Nr1 SD ger f-n i att utesluta Ekeroth,
  för han behövs i SD, nr 2 är att Ekeroth ger f-n i att gå krogar
  där Pk kräken har sin hemvist?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Men nu tar SD sin hand ifrån Ekeroth och han slutar i Justieutskottet !
   Ibland räcker inte en friande Hovrättsdom.

   Gilla

 • Svensk lösen

  Nu blir det syntax error hos PK-maffian och Gramscivänstern!! Analysen blir vad de kan ha missat, det var ju ‘rättt’ domare och ‘rätt’ nämnd i tingsrätten men man missade tydligen att säkra hovrätten.

  Gilla

 • Bajen666

  Hehe fan vad gott, detta har jag känt på mig hela tiden….jävla vänsterslödder som får hålla och förstöra folks liv.
  Hoppas nu SD tar sig i kragen och låter KE återta sitt viktiga arbete, och gärna en offentlig ursäkt också.

  Gilla

  • Grune

   Det är inte bara vänstern som förstör live för folk Titta på vad de s.k. kvinnorna håller på med.
   Vad beträffar Ekeroth så är det nog samma sak som alla andra anmälningar mot SD-män det är bara påhitt.

   Gilla

 • egon

  Vänsterpacket kommer att försöka igen.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Kent Ekeroth är en av få personer jag tror på inom sd så…en glad nyhet en fredag.

  Gilla

 • ossie

  Äntligen ett vettigt domslut. I tingsrätten sitter nämndemän från PK partierna som dömer efter politisk hemvist. Men Ekeroth får nu för fasen se till att låta bli att besöka vissa ställen speciellt vid vissa tidpunkter. Hans omdöme klickar ju ibland kanske med spritens hjälp.

  Gilla

  • Ståfräs

   Exakt, han måste göra allt för att inte hamna i samma sits en gång till, för han kommer att bli ännu mer provocerad.
   Lycka till Kent med karriären, vi backar upp dej !

   Gilla

  • Bosse

   Hoppas han håller sig lugn nu.Han behövs för SD. Många är så fega och mesiga att SD behöver en tuff röst.Man vinner inget vad om man ska be om ursäkt att man finns till. Jag såg Paula Beiler igår på Opinion live och var inte imponerad. Hon hade hela tiden en försvarsinställning och var mycket obekväm med sig själv och sin egen ideologi.Säg det man vill säga! Jävla hyckleri.Dom hade ju kunnat frågat Hanna Wigh om hon har betalat för sitt eget inbrott.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: