”De ensamkommande vuxna”.


INVANDRING. Läsvärt artikel av Jörgen Huitfeldt som 2015 jobbade på Sveriges Radio med att granska ”de ensamkommande barnen” och hittade smått chockerande uppgifter som bl.a. ledde till reportaget ”De ensamkommande vuxna”. Detta ledde i sin tur naturligtvis till att han och hans kollega frystes ut totalt i den rödgröna betongbunkern.

Bland myndigheter i Sverige har det länge varit känt att systemet för ensamkommande flyktingbarn missbrukats av vuxna migranter. Jörgen Huitfeldt granskade frågan för Sveriges Radio i reportagen De desillusionerade humanisterna och De ensamkommande vuxna, och fann att detta är ett område där gängse journalistiska regler sätts på undantag.
Det var något märkligt med siffrorna.

Det var så det började. Under våren 2015 arbetade jag på Sveriges Radio, och ägnade mycket tid åt att följa och granska händelseutvecklingen på migrationsområdet. Ganska snart fastnade jag för en underlig avvikelse: När det gällde gruppen ensamkommande barn stack Sverige ut. Vårt land med omkring två procent av EU:s befolkning tog årligen emot mellan en fjärdedel och en tredjedel av alla ensamkommande i EU.

Under många år hade gruppen inte varit särskilt stor i absoluta tal, men kurvan var brant. År 2000 sökte till exempel 350 personer asyl som ensamkommande. Sju år senare var antalet 1000, ytterligare sju år senare 7000. Bara mellan 2013 och 2014 steg antalet ensamkommande med nästan 100 procent.

Läs vidare på Kvartal.se…

-Pettersson säger att vi får inte glömma att de politiker, journalister och tjänstemän som ljög då fortfarande ljuger.

Det enda som vi fått av dem som skulle rädda oss är mer brottslighet, högre skatter och högre pensionsålder…


9 responses to “”De ensamkommande vuxna”.

 • angelicaplacet

  Jag kan tänka mig att dom journalister som har valt att hålla sig till sanningen mår väl.

  Dom journalister som inte vill göra det – vad händer med dom?kommer dom alltid att må dåligt?

  Gilla

 • Kent

  Det förefaller som att det viktigaste vid nästa val är att MP får så lite inflytande som det är möjligt. Inget alls helst.
  MP är utan tvekan den största politiska katastrofen som drabbat Sverige.
  Även om jag inte är någon SD supporter så kommer jag att rösta på dem och jag se det som näst viktigast att de får så många röster som möjligt för att detta dårhus till land ska ha en chans att komma rätt.
  2018 är säkert sista chansen för sen har domaren räknat till tio och matchen är över på KO.

  Gilla

 • Dalmasen

  Här i Dalarna har det funnits ” ensamkommande” gubbar i alla tider
  Vissa har aldrig fått komma in, men några våldtäktsmän har
  Dom aldrig blivit.
  Bara snälla gubbar, vissa har skägg…….. He He He, Hoo Hoo
  Men ingen av dom kommer från Afganistan.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  I Storbritannien är ”barn” 14-18 år som anklagas för brott är ANONYMA i hela rättsprocessen, även för brottsoffret….

  Och offrets identitet läggs ut direkt i media, eftersom så gör man i UK. Så den stackars kvinnan Becky Chaplin som överfölls i sin egen lägenhet valsar i tidningarna, medan våldtäktsmannen förblir helt anonym, eftersom man är mån om hans framtid…

  Våldtäktsmannen hamnar dock i registret för sexförbrytare och förblir i det registret för resten av livet.

  https://www.thesun.co.uk/news/5012197/woman-raped-teenage-burglar-becky-chaplin-justice-system-name-secret/

  Gilla

 • heraldikern

  Det verkar också som om man gått ifrån bedömningen om nuläget när man tar ställning till om det råder livshotande förhållanden i migrantens hemland.

  Man anser att en lång väntetid på beslut gör att personens motiv att få stanna förstärks. Hur kan det vara så? Om personen kommer hit som minderårig och får vänta i 2 år på beslut och dessutom hinner bli myndig så är det väl nuläget som utgör grunden för bedömningen, inte hur det var i det landet för 2 år sedan.

  Om han sedan får avslag hävdas att man mer eller mindre kastat bort 2 år av hans liv och att det på andra sätt är omänskligt att ge ett avslag. Hur kan det vara det om alternativet hade varit att skicka hem honom med vändande flyg? Han har ju ändå fått leva i trygghet i 2 år medan han blev vuxen (myndig) och dessutom levt i relativ lyx!

  Detta är en glidning som är hur fräck som helst. Men Mp har klart deklarerat att det är t ex den ålder som rådde när de kom som gäller som underlag och den situation som var då! Hur är detta möjligt?

  Gilla

  • Joy

   Samtidigt måste en arbetssökande ta det jobb som anges och pendla eller flytta. Så var det iallafall bara för kanske fem år sedan och en kompis till mig skulle alltså rycka upp rötterna och flytta för ett korttidsvick i en annan del av landet. Bort från familjen eller ta dem med. Då hon sa att hon inte kan lämna huset och bara dra, sa den där på arbetsförmedlingen, coachen, att hans fru jobbade i Afrika och kom hem på helger.

   Något är så jäka fel i detta land och i Europa!

   Gilla

  • odalkvinnan

   Den åldern har värdegrunden bestämt, de känner att det är 15 år och då är de 15 enligt svensk bedömning. Det finns ingen identifikation eller kontroll på detta, åldersbestämningen är frivillig

   Gilla

 • Valter

  Man häpnar över att det finns människor som ännu, fast dom ser bilderna av vuxna skäggiga män, säger barn. Bl.a SVT, det säger vad dom journalisterna vill åstadkomma. Välkomnar Huitfelt in i kretsen av öppna ögonens folk, inte det sovande, som Reinfeldt myntade. Fler och fler vågar komma ut från garderoben, det hade varit än bättre, om de gjort det för fyra fem år sedan, eller aldrig gått in i den. Hur som helst en relativt öppen text om tillvaron i landet, utan den sedvanliga propagandan som varit rådande i svensk media. Uppfriskande.

  Gilla

 • Fredde

  Ja, under tiden har diverse journalister politiker, B-kändisar, vänsterorganisationer hävdat att det är en myt att baaarnen är betydligt äldre än de 16-17 år som de själva hävdat.

  Inte ens undersökningar som visar att 85% har ljugit om sin ålder och identitet, får dem att ändra åsikt. PK-maffian fortsätter att sprida lögner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: