Miljöpartiet infiltrerat av Rysslands regering


Det är miljöpartiets f.d. språkrör Birger Schlaug som på sin blogg skriver att Miljöpartiet på högsta nivå har infiltrerats av Putinregimen. Ryssland har alltså personer på högsta nivå i partiet och därmed svenska regeringen som går diktaturen i Kremls ärenden. PK-media är dock tysta, de är upptagna med viktigare saken än Sveriges regerings politik. 

Rurikmonumentet, rest till minne av Rysslands grundande. Idag står det i den stad, Novgorod, som vikingarna kallade Holmgård.

Från Birger Schlaugs blogg.

MP:s utrikespolitiska talesperson: ”Miljöpartister på höga positioner har tydliga kontakter med främmande makt!”
I skuggan av Metoo har Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar på Facebook skrivit att det finns personer på höga positioner i partiet ”med tydliga kontakter hos främmande makt” som försökt stoppa henne i provvalet till riksdagslistan.

Pernilla Stålhammar talar om nationellt säkerhetshot..

Den främmande makten skall vara Ryssland.

När ett riksdagspartis – tillika regeringspartis – utrikespolitiska talesperson antyder att hon motarbetas av partikamrater med höga positioner med otillbörliga kontakter med Putinregimen borde förstås språkrören kommentera detta och se till att partiet tar detta på allvar.

Pernilla Stålhammar valdes av Miljöpartiets riksdagsgrupp till utrikespolitisk talesperson efter det att Valter Mutt hamnat i onåd efter öppen kritisk av att MP ställt sig bakom bland annat värdlandavtalet med Nato och CETA-avtalet.

Att anklagelsen inte väckt mer uppmärksamhet kan möjligen bero på att den tas upp i ett inlägg som främst innehåller ett engagerat – och synnerligen intimt privatiserat – karaktärsmord på en person som Stålhammar haft en relation med och som varit henne politiskt behjälplig inför förra riksdagsvalet.

Detta är samma person som tidigare i medieartiklar anklagats för ”otillbörliga kontakter med främmande ambassad” – uppgifter som Pernilla Stålhammar nu skriver härrör från henne. Partiledningen har (avslöjar Aftonbladet) uppmanat riksdagsledamöter att inte prata om detta vare sig utåt eller inom gruppen.

Nu handlar det alltså inte enbart om en tjänsteman i partiet utan om flera personer ”på höga positioner” som också uppges ha kontakter med Ryssland.

Med höga positioner kan väl snarast menas personer i kretsen statsråd, statssekreterare, partiledning, gruppledare i riksdagsgruppen eller motsvarande i MP:s Stockholmsavdelning – det är i provvalet till Stockholms riksdagslista som Pernilla Stålhammar syftar på när skriver att hon motarbetats.

Partiledningen tycks medvetet valt att mörka.Varför? Vill man skydda partiet, sin utrikespolitiska talesperson eller enskilda beslutsfattare på höga positioner?

Pernilla Stålhamnars uttalade måste tas på allvar. Partiledningen har ett ansvar att inte gömma undan frågan i hopp om att den skall försvinna medan samhällsdebatten nästan helt handlar om profiler, genier och icke-genier som har tillåtits bära sig åt i den patriarkala norm som dominerar.

Att lämna anklagelserna outredda, eller påstå att ”hon menar det nog inte bokstavligt”, är vare sig schysst mot Stålhammar eller de som kan omfattas av anklagelserna.

Rent partistrategiskt vore det dessutom olyckligt om frågan dyker upp veckorna före valet – inte minst om partiet ligger kring 4%.

PS!
Hur ser då min egen relation till de inblandade ut? Pernilla Stålhammar jag har jag aldrig träffat – nu har hon tillsammans med Maria Robsahm (tidigare känd som Maria Carlshamre. välkänd journalist och ”politisk vilde” i EU-parlamentet invald för Folkpartiet) startat gruppen #allavi.

Den utpekade tjänstemannen, som Pernilla Stålhammar haft en relation med, var jag med och anställde till MP:s informationsavdelning under mitt sista år som språkrör – vilket var sjutton år sedan. Har jag varit med att anställa någon som blivit spion så vill jag fan i mig veta det, inte höra rykten och krav från partiledning om att ingen bör tala om det med motivet ”ingenting blir bättre av det”. Vädra ut! Nu! Vilka i höga positioner – Fridolin, Lövin Ferm, Lind eller vilka?? – avses som gående Putins ärenden? Om inte annat så bör nästa års MP-kongress få möjlighet att sopa bort quislingar från höga positioner – förutom att väljare bör få klarhet i att de inte riskerar välja in personer med dolda avsikter.

Birger Schlaug


10 responses to “Miljöpartiet infiltrerat av Rysslands regering

 • Vad i helvete pågår i miljöpartiet? | Petterssons gör skillnad!

  […] Är Miljöpartiet infiltrerat av Rysslands regering frågade vi oss för några veckor sedan. Nu är Miljöpartiets tidigare språkrör Birger Schlaug […]

  Gilla

 • Billy Boy

  Nu är det akuta och farliga konflikthärdar som väntas bli diskuterade i en rad globala frågor inkl. Nordkorea, Ukraina / Krim (annekterat av Ryssland) mm. Kanske Sveriges svaga försvarsförmåga kommer att avhandlas?

  Samtalspartners kommer att vara USA:s utrikesminister Rex Tillerson, statsminister Stefan Löfven, utrikesminister Margot Wallström m fl.

  Citat

  USA:s utrikesminister till Stockholm

  USA:s utrikesminister Rex Tillerson kommer till Stockholm om en vecka

  Enligt uppgifter till SVT kommer Tillerson till Sverige den 6 december. Besöket varar i bara några timmar. UD vill inte uttala sig om eventuell tidpunkt, men bekräftar att dialog förs med USA.

  – Det pågår en dialog om ett besök i närtid. Vi återkommer med information längre fram säger presschefen Sofia Karlberg vid UD till SVT.

  Nordkorea och Ryssland väntas stå på agendan när USA:s utrikesminister Rex Tillerson kommer till Stockholm.

  Spänt läge

  Det spända läget i Nordkorea uppges vara en av huvudanledningarna till att Tillerson vill resa till Stockholm. Sverige är ett av få länder som har diplomatiska förbindelser med den hotfulla och slutna diktaturen, som under natten till onsdagen provsköt ännu en ballistisk robot.

  Dessutom väntas en rad globala frågor diskuteras i ljuset av att Sverige sitter i FN:s säkerhetsråd. En av dem är frågan om fredsbevarande trupper i den utdragna konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

  Några timmars besök

  Besöket väntas bli kort, sannolikt timmar långt, och det är oklart om Tillerson enbart kommer att möta utrikesminister Wallström eller om en träff med statsminister Stefan Löfven inkluderas i programmet.

  Mark Cameron, pressattaché vid USA:s ambassad i Stockholm, bekräftar för TT att diskussioner om svensk-amerikanskt högnivåmöte har pågått under en tid.

  Slut citat

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgift-usa-s-utrikesminister-till-stockholm

  Gilla

 • Tony

  Vad skulle Putin ha Miljöpartiet till? Ja möjligen ifall
  Ryssarna ska ha något att skratta åt.

  Gilla

 • Snorre

  Och övriga partier har ställt sig på den andra maktens lönelista (= USA, idag lika med Soros, Wall Street/bankmaffian + förrädaren Wallenberg) vilket visat sig med övertydlighet flera gånger (Reinfeldt, Borg, Bildt, Åsling, Persson, Hägglund m.fl.). Samtliga politiker borde idag betraktas som säkerhetsrisker då de alla, drivna av sin egen girighet, tycks gå någon annans ärenden. Tror personligen att Miljöpartiet snarare än av Putin blivit uppköpta av IS och Saudiarabien.

  Gilla

 • finlandssvenskan

  Då börjar jag förstå ! Putin har ju sett det som ett lätt sätt att försvaga Europa – genom att låta stora mängder MENA-personer komma in i EU. Han har bara behövt ringa några telefonsamtal till Erdogan och Al Assad så har saken varit fixad. Nu har han ringt sin kompis på hög nivå i MP och vips får 8.000 afghaner stanna i Sverige. Han är ju skrämmande smart Putin ! Mycket effekt och väldigt lite arbete.

  Kanske Putin och hans trupper sedan kommer och ”befriar” Sverige ? Nåja, han måste genom Finland först och vi har inte låtit oss försättas i en situation att vi måste ”befrias” än så länge, trots vissa ivriga flyktingförespråkare.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Jag trodde att det var lite skitsnack men Putin stödjer olika manifestationer. Jag tror att det är mycket hämnd mot Europa efter all kritik om Ukraina. I ett debattprogram sa han-sändes nog inte i SVT-att han var mycket irriterad av att Europeer främst la sig i inrikespolitiken i Ryssland vilket han såg som ett angrepp. Han stödjer Katalanfrågan som vill bilda ett eget land. Han stödjer Assange och samarbetar. Assange som stannat på Ecuadors ambassad varnades av Ecuador förra veckan. De sa sluta engagera dig ihop med Ryssland för Ecuador stödjer Spanien som en helhet som vi har vänskapliga förbindelser med. Putin skrattar, han har skickat in pengar. EU varnar nu för olika destabilitetsförsök. Det sker nätattacker och tidningen El Pais blev hackad. Det är lite rörigt det hela.Ja-sidan i Katalonien kallar sig för politiska fångar. Det de undersöks för-som vanligt i Spanien-är ekonomiska oegentligheter, de har fått pengar från Venezuela(vänstern) och från Ryssland. De har tagit ur skattkistan för att driva kampanj, de får betala tillbaka. Sverige ses mest som en lydig hund tror jag.De spelar ju med för att riva sönder sitt eget land

   Gilla

 • Billy Boy

  Frigoliten har redan rullat ut röda mattan för Putin att invadera Sverige med sin ”fredliga försvarspolitik”.

  Miljöpartiet (MP) – Det sjunkande skeppet


  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Mimi N.

  Inte dåligt med lite traditionell rysk fräsch naturluftrengörare att ta bort islamska stanken. Efter kuren kommer platsen med svensk lögn och hyckleri att lukta annorlunda: som någon balsam av välluktande harts och olja från vissa växter. Det är, som bekant, doften i en grekisk/rysk ortodoxkyrka. Det sägs att djävulen inte trivs där man bränner harts och myrran.

  Gilla

  • Lagro

   Att Putin skulle vilja ha någon kontakt med sådana pajsare som finns i MP finns inte någon tillstymmelse av sanning i något sådant påstående, utan visar att MP de har mycket höga tankar om sig själva.

   Gilla

   • odalkvinnan

    De vill destablisera Sverige och Putin väljer nyttiga idioter vilket MP är. Passar Putin perfekt, en samling förvirrade idioter med Isis anhängare inom partiet passar perfekt. De vann ju afghanstriden, flera som bekostar det svenska systemet som troligen kommer att rämna. De sitter ju i regeringen. Härska genom att söndra

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: