Men politiken då?


Sverigedemokraten Martin Strids ord om muslimer har vevats om och om igen och kommer att vevas om och om igen, inte minst nästa sommar och veckorna innan valet.

Jag erkänner att jag inte såg när orden uttalades, utan har tagit del av dessa i efterhand. Av det jag hört och i de sammanhang jag hört dem, måste jag tillstå att Strid gick över den berömda gränsen.

Däremot såg jag kvällens Rapport, där det enda från SD:s Landsdagar man tog upp var Martin Strids ord om muslimer. Vilken tur för svensk media att han uttalade sig så här idiotiskt. Nu slapp man ju intervjua någon annan av de flera hundra företrädare som befann sig i Norrköping och som uppträdde som man förväntar sig att politiska företrädare ska uppträda. Vilken tur för svensk media att man slapp redogöra för de utmärkta förslag som lades fram om brottsbekämpning, skolan, sjukvården, infrastrukturen m.m.

Man får nog säga att Martin Strid (SD) räddade svensk media från att rapportera om den allsidiga politik SD numera besitter. Helgen får därmed sägas vara räddad för svenska journalister och förmodligen också nästa års valrörelse där man kommer att tala mindre om SD:s politik och mer om händelser som denna.

När detta skrivs är det en timme kvar till kvällens Agenda där propaganda-journalisten Camilla Kvartoft ska intervjua Jimmie Åkesson. Den intervjun var annonserad redan förra veckan och var tilltänkt att ta upp Landsdagarna och de frågor som där diskuterades. Nu slipper hon detta och kan ägna hela intervjun åt det hon innerst inne älskar. Att belysa negativa faktorer i och omkring partiet.


16 responses to “Men politiken då?

 • Ove-Britt Henson

  Drags att gå ur SD så att dom börjar fatta att nu är det vi mot kulturmarxisterna!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu står Sverige still, massmedias smörgåsbord är dukat drevet är igång J.Å får återigen rensa ut partimedlemmar som inte är PK !
  Spännande att se var SD till slut landar rent politiskt.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Kan bara hålla med dig, Stefan K.

  Bra skrivet och rätt analys av hur Sverige fungerar idag. Tyvärr.

  Gilla

 • eugenecork

  en del Muslimer beter sig inte mänskligt, enl. våra
  Kristna värderingar…Koranen uppmuntrar till våld mot
  oliktänkande…om Stridh sagt så, hade allt vatt lungt
  …men man förstår honom, Borlänge kryllar av Sossar
  och Muslimer…med frustration och vanmakt kan det
  hela bli fel, tyvärr

  Gilla

 • Lena

  Jag skall lägga mig nu men råkade trycka på en länk och detta helt galna kom fram. Det är fi,s kampsång djupt tragiskt !

  Gilla

 • Kapten Bölja

  På tal om Camilla Kvartoft. Till och med i Veckans brott
  skall hon smutskasta SD i så gott som varje program.

  Det är inte journalistik den människan ägnar sig åt
  utan det är ren och skär aktivism hon bedriver i
  ”oberoende television”.

  Gilla

 • Magnus

  Sverige är sjukt. Här står en Sverigedemokrat och säger att människor som är troende islam inte är människor. Han vill inte ha islam i vårt land precis som de flesta andra svenskar inte vill. Så vad är problemet? Är problem att han ljög? För visst är de troende trots allt människor men fortfarande så är de troende islam och i mitt tycke helst sjuk, vidrig, ond, mördar religion/ideologi! Kan man skylla sin ondska och handlingar på en religion/ideologi? Är man så fri sina handlingar?

  Vad är problemet? Media går inte bananas när etablissemanget säger samma sak om en SDare eller vita män eller folk i allmänhet som är tok missnöjda med svensk migrationspolitik.

  Varför får vissa säga vissa saker om andra men andra inte?

  Det måhända att hans uttalande var onödigt men problemet är inte hans uttalande utan medias- och övriga etablissemangs reaktion. De säger ju vidriga saker om folk konstant och sprider hat och lögner.

  För i h vi vill absolut inte ha islam i vårt land!

  Etablissemanget 🖕🏻

  Gilla

 • Tony

  Skitkanalen SVT skriver om detta uttalande på Text TV, hela
  5 ? sidor använder man åt detta visserligen korkade uttalande,
  och givetvis är han med på bild han är ju blond, detta uttalande
  är tydligen värre än när man dödar någon och är färgad,
  då pixlas trynet . TV 4 var givetvis inte sena att följa
  efter, deras största nyhet idag.

  Gilla

 • Suzie

  Var står Sd partiledning/partiet i frågan om den pågående islamiseringen av Sverige,det gigantiska folkutbytet där svenska folket byts ut i en rasande fart ,majoriteten av migranterna som söker sig till Sverige är muslimer har det visat sig,ca 90 % , steg för steg kräver de att sharialagar införs överallt i det svenska samhället,och de får som de vill.Några sakkunniga har beräknat att med det stora inflödet av muslimer till Sverige så kommer svenskarna vara i minoritet inom 10-20 år,skrämmande minst sagt,hur ställer sig JÅ och Sd till detta? svenska folket vill ha svar.

  Gilla

 • dave

  Kanske första gången man röstar socialistiskt (NMR)

  Gilla

 • Gösta

  Jag följer Strid!

  Gilla

 • Bosse S

  Man skulle röstat för en nedläggning av SVT.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: