Jan Guillou ljuger om högerextremister igen


MEDIA. ”Bara under 2016 anlade extremhögern i Sverige över 50 mordbränder på flyktingförläggningar”, skrev jag i min kolumn den 29 oktober. Så långt var det rätt, skriver Jan Guillou i dagens Aftonbladet. 

Och fortsätter med att han i sak hade rätt men att han uppgivit fel källa, MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. I själva verket var källan betydligt bättre, nämligen Noa, Polisens nationella operativa avdelning.

– Nu ser Pettersson att det hjälper inte att herr Guillou byter källa. Uppgifterna är lika felaktiga ändå. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att Jan Guillou ljuger medvetet.

Under hela 2016 brann det minst 112 gånger runt om i landet på olika asylboenden, eller tilltänkta sådana. Det visar siffror från polisens nationella operativa avdelning, Noa, som SVT Nyheter har begärt ut.

 • 20 av bränderna visade sig handla om olyckor eller vårdslöshet. Resten, alltså 92 stycken bedöms vara anlagda.
 • 37 av bränderna tros vara anlagda av boende själva.
 • I 2 fall har bränderna konstaterats vara anlagda av personer utifrån.
 • 53 av bränderna har startats av ”okänd gärningsman”.

Guillou påstår alltså att de 53 bränderna som startats av ”okänd gärningsman” har startats av högerextrema trots att ”okänd gärningsman” betyder att man inte vet vem som ligger bakom.

Det kan alltså vara de som bor på boendena även i de fallen, någon helt annan eller Guillous vänsterpolare som försöker skylla på Sverigedemokraterna…

Polisen vet inte, Pettersson vet inte och Guillou vet absolut inte, han ljuger…

Om Jan Guillou på bloggen…


12 responses to “Jan Guillou ljuger om högerextremister igen

 • Leif

  Självklart säger ju statistiken att det är Jan Guillou som har utfört alla ouppklarade brott och sen försöker han skylla på andra.

  Gilla

 • Carl edström

  Tycker han ska köpa än spade.Och………… !

  Gilla

 • Håkan

  Jan G svamlar som vanligt!
  När han var med i det populära SVT programmet ” På spåret” kunde han inte enda fråga! Pinsamt att se, han smarta fru räddade familjeäran!

  Gilla

 • Mimi N.

  45.000 människor gick på gatorna på söndagskvällen i Bukarest och de största städerna i landet.
  42 medborgarorganisationer och icke-statliga organisationer, liksom fackföreningsförbund. National Trade Union Block och Cartel Alfa kallade rumänerna på gatan.

  Det som på latin heter ”Vox populi, vox dei” (Folkets röst är guds röst) har blivit rumänernas första starkaste princip i livet. Politikerna skall stå till folkets förfogande och inte tvärtom. Andra principen är att media skall granska politikerna och skriva sanningen – inte liera med makten och ljuga för folket.
  Om politikerna är odugliga och oärliga, ska de avgå. Om de inte avgår självmant, får de sparken. Nu efter knappt ett år efter protesterna i jan-feb 2017, kräver folket Justitieministern Tudorel Toaders avgång. Herr Toader vill beröva presidenten rätten att utnämna domare och höga tjänstemän, han vill den rätten för sig själv ! Denne TT sattes på förra justitieministerns post i vintras. Dåtidens minister hette Florin ”Nästa fråga” Iordache efter en grym dialog med journalisterna som nästan tillintetgjort honom med vassa frågor !
  Rumänska journalister är jävlar personifierade – det ska ni veta.
  Kvällens demonstration slutade efter 4 timmar av skanderade krav som t ex: ”Brottsling Dragnea, glöm inte, landet är inte din egendom”, ”Rättvisa, inte korruption”, ”PSD – röda pesten” eller ”Rumänien, vakna”. Och sen var det också Konung Carol I av Hohenzollerns valspråk ”Totul pentru tara, nimic pentru mine !” (Allt för landet, inget för mig).
  Även nuvarande statsminister Mihai Tudose skall ställas till svar.
  Demonstranterna gick till University Square där de tände ljus och bad en bön för revolutionens hjältar som stupat där1989.
  Vet inte om morgondagens program. God natt, sov gott ! Tänk positivt och …. aktivt !

  Gilla

 • Realist

  Är det tillåtet att ”gissa” om man tillhör den ”mediala eliten” ????

  Eller måste man söka efter fakta eller om det är ”fake NEWS” (ok brukar inte vilja använda andra språk än svenska) på svenska LÖGNER !?!?

  Gilla

 • Arne

  Ja se alkohol kan förvrida och förvanska det mesta! Verkar som Jan
  Har fått vanföreställningar och röstpåverkan! Alkodemens kan även drabba en inbiten rödvins drickande narcissist!!

  Gilla

 • Stenbock

  Vas kan man förvänta sig av en psykopat ? T.o.m. hans mamma avrådde, att tro på hans sagor….

  Gilla

 • centurion

  Hade för mig att Janne G. var en hyfsat begåvad individ. Men det var tydligen en lika galopperande osanning som de floskler han själv ägnar sig åt, att rapa upp. Kommer ihåg att denna halvfigur kommenterade den nya skapelsen-burkini- som, inget annat än vilket klädesplagg som helst. Att det används som ett förtryckar-instrument och en symbol för muhammeds egendom, kunde man ju inte begära att halvfiguren skulle fatta.

  Gilla

 • Fredde

  Fake news, igen.
  Men vad kan man förvänta sig av Aftonblaskan?
  Sanningen är inte så viktig. Viktigast är att sprida dynga, och den där självgoda skojaren hjälper gärna till…

  Gilla

 • HW 73, snart 74

  Jan Guillou for också med osanning redan i boken Onskan. Där skrev han att han tränade simning inför OS i Rom. Solbacka har ALDRIG haft en sim-hall. Hans gymnastiklärare där, Ingemar Ingevik, halvback i AIK, som jag för övrigt råkar känna har vidimerat detta. Han, Guillou, kan lira fickpingis med Lars Ohly istället………..

  Gilla

  • Fredde

   Ja, han påstår ju att han blev mobbad i skolan, men hans klasskamrater uppfattade honom som mobbare.
   Dessutom påstår han att ingen av klasskamraterna blev något av, det var bara han som lyckades.
   Fast, i verkligheten är det ju de andra som lyckats, medan han bara är en bitter egoist…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: