Vem är ”kulturprofilen” Jean-Claude Aurnalt?


TYSTNADSKULTUR. Jag hör på radion att Svenska Akademien meddelar i ett pressmeddelande att de bryter allt samarbete med den utpekade Kulturprofilen. 

Akademiledamot Frostenson med sextrakasserande Arnault ser inte så glada ut på Nobelfesten.

Svenska Akademiens pressmeddelande på torsdagskvällen, där man meddelar att man enhälligt har fattat beslutet att ”med omedelbar verkan avbryta all kontakt och all vidare finansiering av all verksamhet” som drivs av den så kallade Kulturprofilen, är ett historiskt dokument.

Den ständige ordföranden Sara Danius tonfall och den starka emfasen i pressmeddelandet avslöjar också något annat. Under torsdagens sammanträde ska man också ha talat öppet om hur mannens kränkningar också drabbat Akademien själv.

Det har, skriver Akademien, ”under sammanträdet framkommit att ledamöter, ledamöters döttrar, ledamöters hustrur och personal vid Akademiens kansli utsatts för oönskad intimitet eller opassande behandling av vederbörande”.

Läs den meningen noga.

Oönskad intimitet med ledamöter, ledamöters döttrar, ledamöters hustrur och personal vid Akademins kansli!!!!

Jean-Claude Aurnalt sitter inte i Svenska Akademin men han verkar ha kunnat gå och komma som han ville, kanske beroende på att han är gift med akademiledamoten Katarina Frostenson, men han verkar vara rejält insyltat på flera håll och trakasserierna har förekommit i årtionden utan att någon tagit tag i problemen.

-Pettersson misstänker att det beror på kompiskorruption och när det förekommer i Sveriges elit som vi måste anse att Svenska Akademin är måste vi fundera på hur Nobelpriset i litteratur delas ut. Till kompisar och kompisars kompisar över en flaska vin i Akademins lägenhet i Paris som Jean-Claude Aurnalt skött och haft tillgång till…

Jag hade aldrig hört talas om fransmannen innan denna skandal och det känns rätt bra att slippa umgås i de ”fina” kretsarna.


28 responses to “Vem är ”kulturprofilen” Jean-Claude Aurnalt?

 • Roland ram

  Svenska sexakademin har årsmöte på sitt nya kansli i club royal.
  Klädkod, sm,queer,våtdräkt
  Inträde”500kr

  Gilla

 • Torleif

  Fransmän gillar baguette uppkörda i analen. Så även Jean-Claude.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Ju mäktigare dom är ju tyngre faller dom. Inte mer än rätt. Dom är SVIN!

  Gilla

 • jhonsson

  Det verkar inte vara så mycket med den svenska självutnämnda eliten.
  Något för grävande journalister att rota i?

  Gilla

  • Fredde

   Om det fanns några riktiga journalister att tillgå…
   De flesta ifrågasätter ingenting, de googlar inte ens om det finns någon rimlighet i det som sägs, och som de citerar.

   Gilla

 • Mats B-P

  Han har gjort några fina fotoböcker med sin fru. Det här är verkligen chockerande. /Mats B-P

  Gilla

 • Farhenheit451

  “Vem är ”kulturprofilen” Jean-Claude Aurnalt?”

  Nämen! Är det inte Herr Pinkelstein som varit i farten?

  ”Flickör vakta pullan och tro inte på pöjkar”

  Gilla

  • Nog Nu

   Jean Claude Arnault tillhör den fransk-judiska textilmagnatfamiljen Arnault.
   Dessa sägs vara bland de rikaste i världen!
   De kontrollerar idag Louis Vuitton, Moet et Chandon och Henessey!

   Gilla

 • Galten

  Från Jeanders bildblogg.

  Gilla

 • elina

  Jag gick också hos Strömholm under samma tid men denne man gjorde inget sådant väsen av sig. Om man skall trakassera någon så länge måste ju man tillåtas att göra det. Hos Strömholm hade han fått ett slag med stativ och sedan var saken klar.
  Men i akademievärlden är det tydligen annat.

  Gilla

 • Truthfighter

  Det var därför man var tyst. För att det var en utlänning, som det ska gullas med. Samma sak var det ju med Soran. Medan vita svenskar får klä skott. Så sen alla tror, att även de mörkade är utlänningar. Samma gör man ju för den delen med alla brottslingar. Eller kallar dem för svenskar. Det är också ett sätt att mörka. Nystas det fram etniciteter och politisk härkomst, så kommer det nog att visa sig, att de allra flesta är, antingen utlänningar, vänstermänniskor eller socialdemokrater. Och det stora mörkertalet av ävergreppsmän, har vi på gator och torg, och festivaler och krogar, där utlänningar, främst islamister, dominerar, och i gigantisk mängd. Multipelt många fler, än de som #Metoo och dess medlöpare lyfter fram. Men de väljer av vänsterpolitiska skäl naturligtvis, att fokusera på vita kameler, som tydligt syns, och mörka mängden av svarta knott, som hur mycket som helst antastar och angriper våra flickor. POLITISK KORREKTHET TILL VILKET PRIS SOM HELST, är måttot!

  Gilla

 • Galten

  Vilka ömsinta blickar Jean Kladd får av mulattskan vid överlämnandet av förtjänstmedaljen Nordstjärneorden.

  Gilla

 • Raggarn

  Det enda jag vet är att många kvinnliga journalister har samma klåda i underlivet

  Gilla

 • anne b rat

  Vilken jävla skandal även för regeringen och ”Alice i underlivet”!

  Gilla

 • Lena

  Föräldrar som har döttrar, se till att era döttrar lär sig att respektera sig själva, att de aldrig gör något som de sedan ångrar.
  Att döttrarna förstår att ett nej från de betyder nej, samt att de lär sig självförsvar.
  Jag har under årens lopp sett att kvinnor som har gedigna kunskaper både på sina arbetsplatser och respekt för sig själva, når sina mål utan att bli utnyttjade !
  De här ”kladdiga” manspersonerna är ofta som småbarn och de behöver höra nej och att det finns gränser.
  De ”kladdiga” manspersonerna tar inget ansvar för sina handlingar, så det måste kvinnorna göra, sorgligt men sant.

  Gilla

 • Argus

  Jag är helt övertygad om att det i dessa fiiina kretsar förekommer ett och annat som ”Nisse i Hökarängen” skulle företa sig. MEN, vi hade slutat med pöbelrättegångar och fram till dom vunnit laga kraft så ska man inte utsättas för represalier. Detta visar bara vänsterns bristande moral och rättsuppfattning. Sådana här herrar ska omgående polisanmälas och rättsvårdande myndigheter ska slå knut på sig själva för att skipa rättvisa. Land ska med lag styras.

  Gilla

 • Blodsven

  Skulle hans fisförnäma kärring varit helt ovetandes i alla år? Som sagt, i dessa kretsar står kulturbidrag och höga arvoden högre på listan, än några kränkta småflickor som ville in i värmen…

  Gilla

 • gamgubben

  Va! Har du inte hört talas om honom?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Kulturministern visste om detta innan hon delade ut medaljen så hon bör ju avgå.

  Arnault kom till Sverige första gången 1965 och arbetade som timmerflottare i Umeå.Han ska sedan har studerat vid Foto och Filmskolan i Stockholm.Han umgicks i kretsen kring Åkerström och Bonnier,som introducerade Arnault i svenska kulturkretsar.

  Gillad av 1 person

 • Sara från Skåne

  Varför kräver ingen att Ali-Babba ska avgå? Hon visste ju om att Shaun-Klåd var en kåtbock och sexförbrytare NÄR hon gav honom medaljen.

  Nävisst, hon är
  1) MP
  2) Kvina
  3) Rasifierad

  och har trippel-skydd mot mediadrev.

  Gilla

  • Mimi N.

   Det verkar som om ingen bryr sig längre om en utbildad människa -Aurnalt är ett värde i sig och borde inte hamna på samma plan som en viss Alice BK/KB – usch, kan inte stava till namnet.
   Hurså ”rasifierad” ? Hon är ju mulatt ! Även vi på bloggen börjar använda eufemismer ?
   Man har slutat med alla efterrättnamn som har mörk choklad som huvudingrediens – det är löjligt ! Hur kan man hitta rätt recept om man inte kan det nya namnet ?
   Det finns hundratals med recept av sådana sorter på internet och alla dess namn innehåller ordet ”negresa”. Vi säger som det är, varför dumma sig ? Jag berättade för mina rumänska vänner om språkrestriktionerna i Sverige, de tittade på mig som på en galen lögnare ….. groteskt, orimligt, absurt ! Svenskar, ta er i kragen, inser man inte hur långt man kommit på en omöjlig väg ?
   Om ni är sugna på någon bland de deliciösa desserter, varsågod och välj ett recept (=reteta) och jag ska översätta det från rumänska till svenska och läggat de här. Det ni läser här är just de namn som står på rumänska sajterna om kulinariska grejer.
   Jag kommer att förstå om ni inte vågar göra det – sätta ordet ”negress”/”mulatt” på pränt.

   reteta negresa pufoasa
   negresa reteta clasica
   reteta negresa jamila
   negresa cu glazura
   reteta negresa cu gem
   negresa cu nuca
   reteta negresa de post
   reteta negresa cu ciocolata

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Låter mycket tilltalande, högt ärade Mimi!
    Vågar vi chansa på att de deliciösa chokladdesserterna bland annat finns i varianterna kola, vanilj, glasyr, sylt och nötter?

    Tack för ännu ett berikande inlägg som får oss att glömma det föga uppbyggliga nyhetsinslagets bedagade huvudfigur, vars frånstötande fysionomi mest minner om en avsigkommen och socialt exkluderad bonvivant, vilken genom mattes försorg och upprätt svansföring nästlat sig in i vitterhetssalongen och godhetsfullt tilldelats det vördade etablissemangets erkänsla.

    Ännu en lågstatusmarkör som sänker det numer sorgligt feministterroriserade samfund för litteratur och språkvård som desavouerat de gamla hedersmarkörer som fordom givit akademien glans, för att hemfalla åt den nya tidens degenererade kultur där man icke ens generas inför att förläna gamla luggslitna och kringstrykande hankatter den anrika Nordstjärneorden.
    Andreas 🙂

    Gilla

   • Karolina

    Och jag skriver (pratar?) som om jag har en banan uppstucken i arslet! Eller ska vi säga ändalykten?

    Gilla

 • ossie

  Har aldrig hört talas om han.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: