Inte är det väl så?


De duggar tätt nu. Vittnesmålen om våldtäkter, sextrakasserier och övergrepp. Ingen bransch verkar förskonad.

Journalister, politiker, skådespelare, musiker, operasångare, advokater, fackliga förtroendevalda…you name it! I somras uttryckte den i Irak födde Marwa Karim följande ord; ”Jag hatar män av hela mitt hjärta. Män är svin”. Kanske är det så, för eftersom varje kvinna verkar ha varit utsatt för trakasserier och övergrepp, torde därför alla män vara skyldiga till detta. Fast…

2006: 20-årig kvinna gjorde slut på alla pengar under en semesterresa. Ljög om att hon blivit våldtagen för att få ut försäkringspengar.

2013: 16-årig flicka är otrogen sin pojkvän och ljuger om att hon blivit våldtagen när detta uppdagas.

2013: 15-årig flicka ljuger om att hon våldtagits.

2014: 15-årig flicka ljuger om att hon våldtagits av två män.

2016: En 20-årig man grips på sin arbetsplats, anklagad för våldtäkt. Ung kvinna ljög om våldtäkten och fick en vän att ljuga om densamma.

2017: Två 19-åriga kvinnor ljuger om en våldtäkt för att få pengar att shoppa för.

Googlar du så hittar du fler artiklar där flickor och kvinnor ljugit om våldtäkter och övergrepp. Därför…

2011: Polischef i Halland: ”Jag är fruktansvärt besviken på de tjejer som kommer till oss och anmäler våldtäkter fast det inte är det. Man hittar på om oskyldiga pojkar som då får sitta anhållna. Det drabbar alla andra flickor och kvinnor som blir våldtagna och som ropar efter vår hjälp”

På Petterssons har vi tidigare skrivit och befarat att alla dessa kampanjer om våldtäkter och övergrepp, riskerar att få en effekt likt den i sagan om ”Fåraherden och vargen”. Att en del kvinnor har sina starka skäl att hitta på och överdriva, tror jag nog de flesta är ense om.

Därmed inte sagt att alla kvinnor som nu vittnar ljuger. Alltför många är de kvinnor och flickor som på allvar utsatts för våldtäkter, trakasserier och övergrepp. De män som anser att de kan utnyttja det motsatta könet efter behag ska givetvis fördömas. Därför vill jag säga till Marwa Karim:

Tro mig när jag säger att de flesta män aldrig skulle utnyttja kvinnor på de sätt som du och andra kvinnor beskriver. Tvärtom skulle nog de flesta stämma in i kören om att de männen ska fördömas å det grövsta, men berätta gärna var gränsdragningen mellan övergrepp och uppskattning går.


8 responses to “Inte är det väl så?

 • Elin

  Du driver? Nivån på intellektuella resonemang på denna blogg är så otroligt låg. Pettersson hör förmodligen till gruppen medelålders blekfeta män som tyckte att världen var som bäst under sin egen uppväxt – att få ge servitrisen ett litet kärleksfull ”tjuvnyp” inte aalls är sexuella trakasserier utan en komplimang! Jösses alltså. Jag hoppas du är pensionär så vi slipper såna som dig inom en snar framtid, människor som sitter framför sin dator och sprider hat och rena dumheter. Tack och hej för mig.

  Gilla

  • OPete

   Elin ! Du behöver inte oroa dig för någon framtid ! För den kommer inte att finnas för er kvinnor . Den dagen det nya folket tar över landet så kommer ni att tycka Pettersson med mera var första klass !!! Kom då ihåg att det var sådana som du/ni som skapade framtiden …..

   Gilla

  • Dino

   Elin vet du överhuvudtaget vad det ger för straff att våldta någon vet du hur den våldtagna får stå ut med om inte så tycker jag bara du ska hålla tyst ville iof använda hårdare ord men jag är man och nej är nej punkt

   Gilla

 • Jenny

  Sverige har massor med problem på arbetsplatser och på skolor till följd av alla besparingar. Många arbetsplatser, inklusive skolor, är underbemmande – för lite personal vilket har lett till dålig psykosocial miljö och dålig arbetsmiljö vilket har lett till mobbning och sexuella trakasserier. Sverige står inför många utmaningar som det populärt brukar heta – utmaningar är att få en bättre arbetsmiljö och psykosocialmiljö på arbetsplatser och i skolor.

  Gilla

 • Mia

  Förut trodde herrarna blint på de tjejer som blivit sexuellt trakassertade, något som ingen skulle komma på tanken att ifrågasätta.

  Men nu har läget plötsligt förändrats till tjejernas och kvinnornas nackdel.

  Och alla förstår varför….

  Gilla

  • dave

   Varför tror du? Själv tror jag att många av dessa är rena lögner.
   Tror inte enkom på ord utan substans.

   Gilla

 • Grune

  Det riktiga i detta är att de män som verkligen har trakasserat kvinnor skall efter bevis på detta straffas. De kvinnor som anklagar oskyldiga män för sådant skall naturligtvis stå för hela kostnaden för detta inklusive ett stort skadestånd.

  Gilla

 • Lena

  Jag känner INTE igen något av detta, det fanns alltid tidigare ett oskrivit spel mellan kvinnor och män, om någon gick över gränsen så straffade det sig direkt !
  Det var givetvis tiden före en förbannad ideologis folk kom hit.
  Då fungerade det alldeles utmärkt med en lavett och en skur av svordomar, fick även ursäkt från den som hade tänkt något annat.
  Min intension var dock ALDRIG att få en kick uppåt på grund av sex, det fick jag på de kunskaper som jag hade !

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: