I det nya Sverige hyr grannar in väktare som skydd

INVANDRARBROTT. Att hyra in privata väktare för att patrullera ens områden är en snackis som tagit fart i Västerort. Och i Bromma har några grannar redan gjort slag i saken.

Det började i Spånga. Sundbybon Erik Carlsson ställde frågan i en lokal Facebookgrupp: Hur många Spångabor är villiga att betala in pengar varje månad för att kunna hyra in ett privat väktarbolag som patrullerar Spånga?

– Vakter är inte den ultimata lösningen – det tycker inte jag heller. Helst vill man ju att samhället ska stå för den här servicen. Men jag har barn som växer upp i området och då känns det känns inte bra att stå och se på när brottsligheten eskalerar, sa Erik Carlsson till StockholmDirekt tidigare i november.

Den nya trenden har uppmärksammats även av polisen. – Att man går ihop och har grannsamverkan är gammalt och beprövat. Men att man betalar ur sin egen ficka för att se till sitt bostadsområde är ett nytt fenomen för mig, säger Håkan Thor, operativ samordnare på Vällingbypolisen.

– Det är på gott och ont. Det är trist att folk känner så pass stor otrygghet att de är beredda att lägga pengar på det. Men det är väl bra att folk tänker till på vad man kan göra som privatperson, att man inte bara överlåter allt åt myndigheter, fortsätter Thor.

Läs mer på StockholmDirekt.se

-Pettersson säger att nästa steg i Sverige är Gated communities, grindsamhällen, stadsdelar eller bostadsområden som är bevakade och med tillträdeskontroll för att…

15 thoughts on “I det nya Sverige hyr grannar in väktare som skydd

  1. Så bra! Då skapar vi medborgargarden som griper in och upprätthåller lag och ordning, eftersom myndigheter inte ska göra allt i Sverige, enligt polisen. Jag tappar hakan, vilken attityd!

  2. Hur ska skattmasen förhålla sig om dessa människor drar av detta i deklarationen.
    Samhällskontraktet är härmed upplöst.

    Polisen Håkan Thor har givit upp, det i sig själv talar hur långt ner i träsket vi har hamnat.
    Vi är på väg i raketfart in i Sveriges mörkaste period någonsin.

  3. Ja allting måste bevakas t.o.m. mínnesmärken i Stockamöllan,har nu zigenarna lyckats hitta.En bronsskylt över min namne Stenbock,som fått vara i fred i över hundra år,försvann under helgen.
    Ni norr om åsen ska veta att den svenska indoktrineringen,av oss Skåningar under 17/1800-talet,var mer framgångsrik än dagens försök med araberna !
    https://skd-1e9a.kxcdn.com/2017/11/22143633/b46b369b3af10ec14521b1608af667a5-268×400.jpg
    Så här naken står nu stenpelaren kvar på platsen där Stenbock passerade 1710,på väg mot slaget vid Helsingborg.

  4. Först betalar vi för polis med skatten. Sedan får vi betala en gång till för polisens arbete. Som med sjukvård, skolor, broar, TV, etc

    • Nja, det är det nog inte eftersom det brukar vara vakter med stora befogenheter vid gated communities.

      • Man kan gå i området fritt vid portkoder, men inte gå in i portar hur som helst. Det är en stor skillnad, tycker jag.

  5. Gated Communities är lite av spiken i kistan för de som naivt pratat om ”samhällsbygge” de senaste årtiondena. Det är totala motsatsen mot samhällsbygge.

Kommentera