Förhandlingsspel


INRIKES. På torsdag inleds Sverigedemokraternas landsmöte i Norrköping. Där ska partiet fastslå den politik som man ska möta väljarna med under valåret 2018.

Partiledaren Jimmie Åkesson har varit lite osynlig den senaste tiden, men jag tror inte Åkesson är en politisk idiot så han kommer nog att synas och höras när det blir aktuellt. Det är valdagens resultat som gäller.

Tills dess är det lite förhandlingsprat och spekulationer från journalisterna. Så här kan det låta:

Moderaterna: Vi kommer inte att förhandla med SD.
Sverigedemokraterna: Ok.. kanske någon annan?
Moderaterna: Men va fan, Jimmie 😟

Åkesson har under flera års tid sagt att han ser en koalition mellan M, KD och SD som det mest naturligt regeringsunderlaget, men eftersom moderatledaren avvisar inviterna har det börja låta lite annorlunda från SD…

Jimmie: det inte spelar någon roll om det är en moderat eller socialdemokratisk statsminister som vi stödjer, så länge SD får igenom sin politik.

SD kan fälla en alliansbudget på precis samma sätt som SD röstade ned regeringens budget hösten 2014.

Åkesson säger också att socialdemokraterna har en mycket bättre invandringspolitik än Centerpartiet, som Ulf Kristersson (M) vill regera med.

Idag slog Åkesson också fast att SD och S kommer ”ur samma mylla” och har mycket gemensamt när det gäller bland annat fördelningspolitik.

– S har övergett mycket av den där myllan. Men relevansen finns ju där, i den meningen att i grunden skulle vi kunna komma överens om en hel del grundläggande värden kring folkhemmet och sådana saker, men jag tror inte att S i dag är särskilt intresserade av det tyvärr.

-Pettersson säger att vi får nog avvakta valdagen, men klart är att Sverigedemokraterna är lika gårdagens socialdemokrater…

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…


23 responses to “Förhandlingsspel

 • Kenth Andersson

  Hur är det med SD idag partiet är inte längre Sveriges näst största parti utan M det verkar gå lite trögt i opinionen, tror svenska folket fortfarande mer på 7 klövern ?
  SD borde ju var landets klart största parti med sin politik men av någon anledning så vill inte väljarna det.

  Gilla

 • gamgubben

  Det demokratiska landet Sverige har de politiker de förtjänar och har i fria val pekat ut vilka som ska representera oss. Sju av de partierna säger att det åttonde har fel värdegrund men stjäl friskt idéerna från det åttonde och kallar det sitt.
  Då blir förslaget helt plötsligt ett med rätt värdegrund. Den flock som ska välja står kvar i sina gamla fållor med både munkavle, skyddslappar och slut med batteri i hörapparaterna. Alla säger ”det är förskräckligt de som skett med vårt land” men orkar inte, törs inte för vad ska grannarna och vännerna säga om jag tar steget över till SD.
  Nej låt det gå åt helvete bara vi får behålla våra galor, fotbolls, film, sång och fram för allt låt oss vara liberala och skryta med, vi är ett rikt land och har råd att tillåta mångkultur.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Sant, vi det konflikträdda, väldresserade och bekväma svenska folket vill ha det lugnt inte ta något personligt ansvar det får andra göra räcker med lite politiska allmosor då och då vilket politikerna vet !
   Att vara politiker i Sverige måste vara det lättaste på jorden.
   Vi gnäller vid köksbordet mellan valen men sedan vart 4: e år läggs rösten i den sedvanliga urnan !

   Gilla

 • Elsa

  Aningen älskar man invandrare, eller så är man nazist.
  Vanligt folk finns tydligen inte.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Jodå vi det vanliga folket finns i högsta grad, bara att lyssna på politiker, massmedia och övriga etablissemanget de säger ofta lite nedlåtande, det där vanliga folket !

   Gilla

 • Elsa

  Tror Kristersson att folket glömt, var Moderaterna gjorde när de kom åt makten.

  Gilla

 • Kalle

  Utmärkt utmana den där lilla sprättgöken i Moderaterna så att folket ser vad han går för.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Intressant ny rapport från SCB. Om hur utvecklingen av de lågutbildades arbetsmarknad förändras……………………….

  Temarapporten för tredje kvartalet 2017 beskriver situationen på arbetsmarknaden för personer med låg utbildning, det vill säga,högst förgymnasial utbildning, i åldern 20-64 år.

  Födelseregionerna som används i rapporten är födda i Sverige, födda i Europa utom Sverige och födda utanför Europa.

  Inrikes födda kommer att användas synonymt med personer födda i Sverige. Antalet lågutbildade inrikes födda minskade avsevärt mellan åren 2005 och 2016, från 662 000 till 341 000. Detta motsvarar en minskning med 48,4 procent.

  Även bland personer födda i övriga Europa minskade antalet, från 104 000 till 72 000, motsvarande en minskning med 30,2 procent.

  Bland personer födda utanför Europa ökade däremot antalet lågutbildade, från 75 000 till 172 000, en ökning som motsvarar 129,8 procent.

  Majoriteten inom gruppen utomeuropeiskt födda har under hela tidsperioden varit personer födda i Asien.

  År 2016 var 67,1 procent av gruppen utomeuropeiskt födda från Asien, medan 20,0 procent var födda i Afrika, 7,8 procent i Sydamerika och 3,7 procent i Nordamerika (se tabell 3 i tabellbilagan).

  Diagram 6 visar att de inrikes födda utgjorde en allt mindre andel av gruppen med låg utbildning, andelen minskade från 78,7 till 58,2 procent mellan åren 2005 och 2016.

  Samtidigt ökade andelen lågutbildade personer som är födda utanför Europa, från 8,9 procent till 29,4 procent. Gruppen födda i Europa ligger under perioden relativt stabilt.

  http://www.scb.se/contentassets/bfca27069b504896af1244d3c837f544/am0401_2017k03_sm_am110sm1704.pdf

  Gilla

 • Thomas

  Kan vara så att S och SD har den vanliga svensken som grund.

  Men S har fått en partiledelse som är svetsblind,
  och då pratar vi om hela partiledningen.

  Gilla

 • Lena

  Något att bita i för SD, de andra partier medverkar för detta.
  https://sputniknews.com/europe/201711211059291174-sweden-united-states-of-europe/

  Gilla

 • MartinA

  2007 antog SD ett invandringspolitiskt program som mer eller mindre helt skulle stoppat invandringen.
  Nu i helgen kommer SD anta ett invandringspolitiskt program som är en liberalisering av 2007 års program. Trots att över en miljon utomeuropeer invandrat sedan dess. Hade de menat något allvar med sitt första program så skulle de skärpt programmet och nästan uteslutande talat om repatriering. Följatkligen menar de inte allvar med det nya programmet heller, trots att det är mycket liberalare.
  SD är ett fullständigt oseriöst skämtparti.

  Gilla

  • Truthfighter

   Kan så vara. Men vad är alternarivet????? Det är bra, att det trots allt finns en motverkande kraft, mot det totala förfallet. Som dessutom inte är nazistiskt. Det är svårt det där. Men det är klart att det behövs fler krafter också, inom nya högern, som ger andra vinklar. Och som är radikalare och mer drivande på vissa punkter. SD, har nötts ned till en del av riksdagsarbetet. Så det behövs OCKSÅ nya friska utomparlamentariska krafter, som INTE går nazismens väg, men ”nya högerns” dito. Det bästa vore om VI ALLA HÄR PÅ BLOGGEN, startade ett parti, med Pettersson som vår ledare. Då hade vi en annan touch i det politiska livet. Lite radikalare, mer drivande än SD, men inte nazistiska som NMR. Lite mer som AFD i Tyskland. Det tror jag vore, DET ABSOLUT BÄSTA FÖR SVERIGE!!! 🙂

   Gilla

   • weasel

    Jag tror nog att Expressen skulle lyckas leta upp någon kommentar på den här bloggen som dom kunde smutskasta partiledare Pettersson för 🙂

    För övrigt så finns det bara tre (demokratiska ) alternativ ;
    1. Rösta på Sjuklöverpartiet som är dom som har tagit hit 1 miljon invandrare.
    2. Rösta på SD som är det enda partiet som har motsatt sig den inavndringspolitiken som har resulterat i dagens …”utmaningar”.
    3. Rösta på något parti som inte är i närheten av att komma in i riksdagen så att den bortslösade rösten rent matematiskt tillfaller sjuklövern.

    Gilla

   • MartinA

    Låter på Kasselstrand som AFS faktiskt kommer dra igång innan valet.
    Sen verkar du helt fixerad vid nazismen. Emå så är NMR långt bättre än de brottslingar som styr nu. Även om de i längden skulle bli samma pankaka som SAP blev.

    Gilla

   • MartinA

    @Weasel SD är meningslösa. De saknar annan ideologi än riksdagslöner. Vilket jag för övrigt bevisade i min kommentar. De ser som sitt jobb att permanenta all invandring som övriga åttklövern genomdriver. Och redan nu är situationen ohållbar.
    För övrigt hörde jag av Dulny hur de svek om STASI listorna redan från första början som de kommit in i riksdagen. SD var meningslösa redan 2010.

    Gilla

   • Truthfighter

    Nu ja, finns bara SD, som kan få nåt inflytande. Men det gäller att starta nånstans. Det gjorde även de. Och sen bygga upp nåt bra. Sen tycker jag inte NMR är ett bra alternativ. Det ger mig dåliga vibbar. Jag är för ett gott fritt samhälle, men som värnar landets grundinnevånare, och sunda värden. Inte ett förtryckarsamhälle, oavsett vilka som styr. En nazism är inte bättre än en annan. Och man måste gå till kärnan och roten med det onda, och inte leva i fantasier och vanföreställningar, som kränker människor, som inte gjort nåt ont. Dessutom är jag helt emot socialism. Och jag är emot våld och brutalitet. Så det finns mycket lite hos NMR, som appelerar till mig. De är alldeles för mycket utanför banan, i vad som kan kallas rimligt. Vi ska inte skapa ett våldssamhälle tycker jag. Utan ett samhälle i frid och harmoni med varann, efter goda grundvärderingar och normer. Det måste vara målet. Med terror kommer man ingenstans i förlängningen. Men med sunda ideal!!!

    Gilla

   • MartinA

    Tiggare kan inte välja.

    Gilla

   • iallus

    Idén med ”Folkhemmet”, och den därtill kopplade ”omfördelningspolitiken”, förutsätter en ohälsosam allsmäktig och socialistisk stat.

    Denna stat blir av naturen självgod och självförtärande och driver mot ett totalitärt samhällstillstånd.

    Att föreslå SD, vilka också vurmar för ”folkhemmet”, som en lösning är som att föreslå en Döbelns-medicin till att reda upp situationen i Sverige.

    Felet med den politiska vänster-höger-skalan är nämligen att den saknar relevanta jämförbara egenskaper, annat än allas vulgäruppfattningar av vad som ideologiskt är ”vänster” eller ”höger”.

    En mer användbar skala är Totalitärregressiv – Liberalkonservativ.

    ”Vet bäst revolutionär-kollektivister” och ”ifrågasätta det som funkar” partier hamnar till vänster och partier som värnar trygghet, stabilitet, samhällsevolution och personliga fri, rättigheter och skyldigheter hamnar till höger.

    Just nu ligger samtliga svenska partier i en hög till vänster. Även SD.

    Gillad av 1 person

   • MartinA

    @iallus Håller helt med dig. Ytterligare ett problem med SAP (och andra varianter på fascismen) är korporativismen, att staten i sverige tagit över nästan hela det civila samhället.
    Min tro är att det inte finns några politiska alternativ. Det är bara att bygga allianser och aktivera sig i organisationer och föreningar lokalt och vänta på den ekonomiska krisens tsunami. Det enda av värde ett politiskt parti kan bidra med är metapolitiskt arbete, att flytta åsiktskorridoren och värderingar.
    AFS låter som de kommer bli ett konservativt parti på riktigt, jag har stort förtroende för Kasselstrand. Inte för att det går att reformera systemet i sverige men AFS kommer fortfarande vara viktigt som ledarskap och metapolitik.

    Gilla

   • Truthfighter

    Jo, SANT, allt är för enkelspårigt, och ”in-the-box”. Därför behövs det ett nytt radikalare alternativ, som vågar se lite nya vägar, och tänka annorlunda tankar framåt. Inte bara det atereotypa ekonomiska tänkandet. Det leder ingenstans i förlängningen. Du har helt rätt om höger tycker jag.
    Och det är SAMHÄLLSEVOLUTION, som behövs, inte detta fördärv och förstörelse av ett förr så väl fungerande och gott samhälle, som idag är det enda som pågår.

    Gilla

   • iallus

    @MartinA,
    På vilket sätt kommer ”Alternativ för Sverige” (AFS) att göra skillnad?

    Vad föreslår detta AFS ”specifikt”, för att styra bort från den ofrånkomliga katastrof som håller på att drabba landet?

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Av någon anledning så backar oppositionspartiet SD är inte längre näst största eller största parti som J.Å sa att var målet !
   Lite tyst just nu från SD knappt ett år kvar till valet Sverige har en 7 klöver, inte ska väl landet på sikt få en politiskt korrekt 8 klöver ?

   Gilla

   • MartinA

    Jag hörde Christoffer Dulny i senaste Vita Pillret berätta om på vilket sätt och med vilka argument SD vek ner sig 2010/11 om STASI registren. Om det han stämmer så var SDs ambition alltid en åttklöver.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: