Funderingar om ”barnen”


INSÄNDARE. Jag har länge funderat på två saker om dom här ensamkommande som säger sig bli dödade på fläcken så fort dom sätter foten på Kabuls flygplats: Vem dödar dom? Varför dödas dom? Det skulle vara intressant att veta. Dom säger ju också att dom nästan aldrig bott i Afghanistan utan större delen av sina liv i Iran. Då begriper jag ännu mindre varför dom skulle vara dödsdömda i Afghanistan!

Nåja, det kanske ordnar sig; regeringen håller ju på och förhandlar fram ett förslag för att ge alla ensamkommande amnesti. Det vore bra eftersom flyktingsmugglarna trots allt lovat alla ensamkommande att de ska få stanna i Sverige om dom bara uppger sig vara under 18 år, ett råd på vägen som nio av tio ensamkommande även hörsammat. Framför allt är det ju utmärkt om den svenska regeringen och flyktingsmugglarna är överens i den frågan.

För övrigt har terrorister, rebeller och självmordsbombare i Afghanistan som huvudsakligt mål militärer och poliser som anses gå i den USA-styrda regeringens ledband, inte tillbakaskickade unga män. Att dessa unga män på något sätt skulle vara föremål för Afghanistans diverse ”dödspatruller” har jag aldrig hört något om, utom då från ensamkommande själva förstås.

Anonym


10 responses to “Funderingar om ”barnen”

 • Beppe852

  Mig veterligt så har endast 1 återbördad afghan dödats vid återvändandet. Dödsfallet var en direkt orsak till att detta ”barn” tog värvning i armén och han dog således av skador han erhöll genom det uppdrag han frivilligt anslutit sig till vid hemkomsten!

  Gilla

 • age

  Svaret på alla dessa frågor är, enligt min uppfattning:
  Vår nuvarande regering lovade SaudiArabien, när de var där och spelade pajas, att de skulle bidra till att islamisera Sverige.

  Listan på bevis för min uppfattning är så lång att jag inte har tid att repetera den här och nu.

  Gör iakttagelsen själv och ställ dig frågan;
  Vilka tecken tyder på motsatsen?

  Exempel:
  Att importera 100 tusentals muslimska ungdomar är som att så en åker på hösten;
  Plötsligt på våren växer det samma växt på hela åkern!
  — Kanske något att fundera på och samtidigt tänka på vårt fosterland?

  Jag är rädd!

  Gilla

 • Elsa

  Men det går ju fullsatta flyg från Arlanda till Kabul med turister hur går det ihop?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Svaret på den frågan har väl de som med näbbar och klor kämpar för att alla ska bo och bosätta sig i Sverige eller så kanske man kan fråga de s.k ensamkommande om de har något bra svar att ge men de kanske bara har uppmanats av vissa krafter att säga att de blir dödade när de kliver av planet !!!!

  Gilla

 • ossie

  Lögner lögner lögner !!

  Gilla

  • Bosse

   T.o.m anarkistledaren Fathime skulle själv åka till Afhanistan och hälsa på. Hör inte myndigheterna hur det låter? Och hur kan dom tro att man kan göra det om det är livsfarligt?

   Gilla

 • angelicaplacet

  Varför blandade dom in Afghanistan när dom var födda/uppväxta i Iran.

  Gilla

 • finlandssvenskan

  Man kan ju också fråga sig varför Iran inte längre vill ha en afghansk minoritet ? Kanske de har svårt med integrationen ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: