Hycklare Jan


Jan Björklund sade under Liberalernas Landsmöte att man misslyckats med invandringen och att många problem i Sverige kan härledas till den.

Jan Björklund har varit partiledare för Liberalerna (f.d. Folkpartiet) sedan 2007 och han var minister i Sveriges regering åren 2006-2010. Under hans år vid makten förvärrades många redan kända problem.

2011 var Jan Björklund utbildningsminister och tillika vice statsminister. 2011 slöt Alliansen en pakt med Miljöpartiet i migrationsfrågor. Syftet var att stänga ute Sverigedemokraterna från allt inflytande i denna fråga och därför tog man stöd av ett parti som kanske framstått som det mest invandringsvurmande i svensk politisk historia.

Jag vet inte om det är ett leende eller en min av missnöje vi ser i Jan Björklunds ansikte, men klart är att denna pakt låg bakom den invasion av asylsökande araber och afrikaner vi såg 2015 och som kommer att lamslå det svenska samhället i många många år.

”…en långsiktig grund för en human, rättssäker och ordnad migrationspolitik…//…fortsätter på en väg mot en humanitet och ordning, det här är ett vägval som stänger dörren för främlingsfientliga krafter…//…människor ska kunna röra sig över gränser och söka sig ett bättre liv någon annanstans”

Sade Fredrik Reinfeldt framför en jublande glad Maria Wetterstrand och en tillsynes nöjd Jan Björklund. Rättssäker, ordnad, human är väl knappast tre ord vi förknippar med det kaos som inträffade 2015 och som fortfarande ger kommunpolitiker många sömnlösa nätter.

Jan Björklund som satt i regeringen under åtta år lyckades inte föra in svensk migrationspolitik på ett mer anpassat spår, men när han nu märker att både S och M vinner väljare på en skärpt migrationspolitik, så dammar han av krav på en hårdare linje.

Ty redan 2012 ville Jan Björklund och hans folkpartister ställa hårdare krav på invandrare, alltså bara ett år efter den för Sverige så olyckliga överenskommelsen. I åtta punkter lades det fram krav på bl.a. slopade bidrag för de som inte vill arbeta och ett avskaffande av den retroaktiva föräldrapenningen.

2015 höjde Björklund åter rösten och förkunnade att partiet ville skärpa kraven på invandrare. Språkkrav och försörjningskrav var två av de områden man ville skärpa.

Just detta med språktest lades fram av Folkpartiet redan 2006, då av Lars Leijonborg. Då var Jan Björklund riksdagsledamot och sedan tidigare invald i Folkpartiets partistyrelse. Man kan därför säga att Björklund varit med hela vägen när partiet haft skärpta krav på invandrare på sin agenda. Tillsynes är han därför en svag ledare som inte klarar att få igenom sina ståndpunkter eller så är Liberalerna ett sånt ointressant parti att ingen brys sig om vad de vill.

Fast Björklund och partiet var inte särskilt lena när de gjorde sig av med två invandrade ledamöter, Mauricio Rojas och Nyamko Sabuni.

Bägge kritiserade svensk invandringspolitik och därmed gjorde de sig obekväma i partiet. Rojas mobbades ut från riksdagen 2006 efter sin kontroversiella hållning i migrationsfrågor. Sakine Madon skrev i en debattartikel den 12:e juni att ”Han fick tyvärr rätt” om alla de problem Rojas beskrev om misslyckande med svensk invandringspolitik. Nyamko Sabuni lämnade regeringen 2013 efter en rad kontroversiella åsikter i invandringsfrågor. Efter dokumentären ”Tvärvändningen” vill många be Sabuni om ursäkt, bl.a. journalisten Naomi Abramowicz som menar att Folkpartiet skrämdes av dåtidens journalister som hellre gömde än lyfte fram alla de problem som invandringen medförde.

Nu står Jan Björklund och försöker få alla kritiska personer att lyssna på hans ”nya linje” med tydliga och skärpta krav på invandrare. Samtidigt står han och rasistanklagar det enda parti som inte har någon som helst skuld till alla de problem vi ser idag och som de facto är det enda parti som haft rätt hela vägen och inte bara nu när kaoset slagit klorna i Sverige och landets skattebetalare.

Nej, nog finns det lite av en hycklare inom Jan Björklund, Liberalerna.

 


19 responses to “Hycklare Jan

 • anne b rat

  Titta på bilden ovan, ett skenheligare sällskap är svårt att finna.
  Ett sådant jävla hycklargäng, de äcklar mig!

  Gilla

 • Fredde

  Ja, nu rullar valfläsket in som en flodvåg.

  Sjuklövern bjuder över varandra i sin iver att förhindra framgångar för det enda Sverigevänliga partiet (SD).
  Och som tidigare så anammar man den politik som (SD) drivit och som förut var så ”rasistisk” och ”fascistisk”.

  Nu, när det närmar sig valår, är det plötsligt andra tongångar.
  Men, vi vet ju vad vallöften är värda – inte ett skit.

  ”L:s landsmöte har antagit ett nytt rättspolitiskt program. I det föreslås
  bl.a. att 5.000 fler poliser ska anställas, införande av 5.000 bered-
  skapspoliser och att ge statligt bidrag för kommunala trygghetsvakter.

  L vill utreda både ett kronvittnessystem och att tillåta anonyma vittnen.
  Partistyrelsen ville redan nu säga ja till anonyma vittnen, men fick backa.

  L vill också att straffrabatten för unga 18-20 år bara ska gälla första-
  gångsförbrytare och att man avskaffar två tredjedelsfrigivningen i nästan
  alla fall. ”

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Snart bör de 30 silverpenningarna vara slut för Jan Björklund. 💰

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vissa stunder verkar det som Björklund vill ha tillbaka det gamla Sverige men han vet ju att han aldrig kan ta det tillbaka igen.

  Gilla

 • centurion

  Om majorskan ställer sig framför spegeln, så ser han grunden till de eskalerande problemen.

  Gilla

 • Jhonsson

  Prat och mera prat. Björklunds tid som skolminister har präglats av fortsatt flum och inget annat. Under tiden av borgerligt styre har vi kunnat se hur den svenska skolan ytterligare försämrats med Björklund som skolminister. Denne man är inte kapabel att åstadkomma något i positiv riktning, vare sig för Sverige eller svenskarna. Björklund är inget annat
  än en hycklare.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.

  Gilla

 • Grune

  Det är märkligt att det enda partiet som inte har någonting med den idiotiska invandringspolitik som förs i landet får skulden för allt skit som 7-klövern ställt till med.
  Det enda partiet som inte har vare sig blod på händerna eller lik i garderoben

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vad är det för konstigt med att SD i Sverige, D.Trump i USA och Putin i Ryssland får skulden för allting som de inte ställt till med, det hycklande etablissemanget har väl ingen historia av att tala sanning och stå för det man är skyldig till ?
   Man sågar inte av den gren man sitter på.
   Det värsta hyckleriet står väljarna för som val efter val tillsatt 7 klövern samtidigt som man mellan valen sitter och gnäller vid köksbordet !

   Gilla

 • gamgubben

  Folkpartiet, Liberalerna nästa steg blir Labilerna.

  Gilla

  • Bosse

   Viken jävla skitsnackare.Bilda ett parti med Jercy Sanecki, Henrik Arnstad och Dan Eliasson. Där hade du varit mer trovärdig.

   Gilla

 • per22

  Hycklare Jan.
  Du och ditt parti är själv medansvariga till att Sverige har blivit förstört av massinvandringens negativa följdverkningar.
  Att du börjar känna dödsryckningarna för ditt parti, är ett bevis på att folket har genomskådat er ryggradslösa falskhet genom åren.

  Gilla

 • Tony

  Har sagt det länge, att hur kan ett så litet skitparti som
  liberalerna innehålla så många uppblåsta varelser allt
  i från Bengt ”vet bäst” Westerberg Till Major Morgonkrök?
  Den aggressiva snorkfian Birgitta Olsson o.s.v, måste vara
  Sveriges mest fisförnäma politiker, vilket visar sig på vad
  folket tycker om partiet.
  Har Majoren inte lärt av Löfvens malande om rasism att det
  inte lönar sig gnälla på det enda parti som inte är ansvariga för
  något av den idiotpolitik som förts i Sverige i decennier,

  Sen Löfven fick en avhyvling av Åkesson i rIksdagen har
  han varit återhållsam med sitt rasistpladder, kanske dags
  att ge Björklund en rejäl avhyvling.

  Gilla

  • Elsa

   Han har ju själv tillåtit sossarna att regera med hjälp av DÖ.

   Gilla

  • Lilla fröken PK

   Du glömde ”Myten” Ullenhag som sade sig vilja avliva myter om invandringen och avskaffa begreppet ”ras” i alla officiella sammanhang. Det senare uppskattades naturligtvis inte av alla ”rasifierade” och deras vapendragare. ”Tänkte inte på det”.

   Gilla

 • Falköga

  Inte ”lite av en hycklare”. En löjlig stor hycklare.

  Att säga att ”vi har misslyckats med invandringen” när det är han, Jan Björklund som har misslyckats. Vi som hela tiden har hånats har inte misslyckats. Trots det så fortsätter han att tala nedsättande om realisterna.

  Trots symboliskt uppkavlade ärmar så torde det inte bli någon verkstad i Alliansen. Det kommer Jan Björklund och Annie Lööf att se till. Ulf Kristersson törs inte annat än att vika sig.

  Gilla

 • ossie

  Löjlig att se honom stå och kavla upp ärmarna. Detta lilla skruttparti som ligger i dödsryckningar. Har alltid varit totalt menlösa och är fortfarande.

  Gilla

  • Jag

   Och … Detta lilla ynka parti får inte min röst, inte heller resten av sjuklövern som försatt oss i denna situation! Hycklare undanbedes!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: