Gå till botten med sexualbrotten


Antalet sexualbrott ökar i Sverige, inte minska trots år av kampanjer och debatter.

Jenny Sonesson skriver i en ledartext att regeringen måste kasta av sig skygglapparna och gå till botten med problemen.

Man skulle kunna tro att ett land som styrs av feminister borde vända en tråkig trend och att sexualbrotten skulle vända. Så är inte fallet visar den Nationella trygghetsundersökningen som publicerades i dagarna.

Bara under de senaste åren har antalet personer som drabbats av sexualbrott ökat från 1 procent av befolkningen till 2,4. Det måste ses som en dramatisk ökning och i ett land där man tar detta på allvar skulle liknande siffror få alla berörda parter att ta fram underlag och vidta åtgärder.

Genom #MeToo och liknande kampanjer visar man nu upp hur skådespelare, journalister, profiler och politiker uppträtt oacceptabelt genom åren. Man tror därför från politiskt håll att de verkliga problemen kan gömmas bakom hörnet. De kvinnor och unga flickor som drabbas håller säkert inte med och det gör inte deras anhöriga heller.

Sonesson pekar på BRÅ:s senaste undersökning som 2005 visade att ”…bland personer födda i Sverige och i utlandet visade att män från Mellanöstern och Nordafrika var överrepresenterade vid sexualbrott”.

Sedan 2005 har antalet män från dessa områden exploderat och genom rapporter i Sverige och från andra europeiska länder kan man konstatera att utvecklingen verkar allt annat acceptabel.

Varför det plötsligt blivit tabu-belagt att konstatera etniciteten hos sexualförbrytare, kan bara stavas med dessa ord. ”Rädslan för rasism och att ge mörka krafter rätt”.

Det är en ovedersäglig sanning att ska man ha en chans att lösa problem, får man aldrig blunda för de faktorer som skapar dem.

GP


11 responses to “Gå till botten med sexualbrotten

 • Rätt ska vara rätt.

  Varje enskild sexualflrbrytare ansvarar för sina handlingar, och lyckas polisen få fatt dem så bör de sättas bakom lås och bom.

  Gilla

 • mari

  Nej Metoos ideer bygger inte på att lösa några problem. Det handlar om att flytta fokus från just denna verklighet, utlandsföddas stora antal i den statistiken. Det är så man tror det vara ett beställningsjobb från Löfven o co.

  Liked by 1 person

 • gamgubben

  Våldtäkt, försök eller fullbordad är förskräckligt och i kvadrat för den utsatta kvinnan, eller i enstaka fall även för den utsatte pojken/mannen. Naturligtvis blir det ett av de värsta trauman som tänkas kan. Något som kan vara den bästa stunden mellan kvinna och man på frivillig bas blir ett fruktansvärt ok att bära om tvång användes.
  Klart det ska prioriteras och utredas skyndsamt.

  Gilla

 • ruben

  Ja, det vore på tiden att någon börjar bry sig om den alltmer bristande säkerheten på gator och torg. Men det är en mäktig uppgift, som kan ta minst 10 år. Oordningen och kriminella har haft för enkelt under alltför lång tid.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Löser inte MeToo all världens sexualbrott ?

  Gilla

 • age

  Tystnaden om sexual”aktiva” män från annan kultur, (islam?) beror kanske inte på rädslan för att klandras för rasism.
  Kan det möjligen vara att vår regering står under tryck från någon stark islamstat och därmed inte får klandra islamkopplade aktiviteter?

  Vi kanske måste byta till en regering som värnar om vårt fosterland
  (SD)?
  Vi måste hjälpas åt att rädda vårt land!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Förmodligen, har skrivit till riksdagens alla partier och PK-massmedia och frågat om MeToo gäller alla i samhället även de utanför etablissemanget men svar har tyvärr uteblivit !

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Överhuvudtaget all typ av brottslighet ökat till oanade dimensioner.Polisfjanten ser man inte röken av ,ännu mindre gör han sitt jobb att bekämpa brott.Samma gäller fjanten som är statsminister,bara käbbel ingen handlingskraft. AVGÅ.MVHADOLF

  Gilla

 • Tony

  Vilka är dom mörka krafterna som hon nämner på slutet?
  Är det dom som under hela tiden pekat på problemen under
  tiden som sju klövern med skygglappar drivit landet dit där
  det är idag, och för det blivit hånade och begabbade av dem
  som är dom stora idioterna.Med klara regler och straff efter
  brottets art hade vi inte behövt befinna oss där vi är idag
  med fullständigt vidriga överfallsbrott, Så J.S dom krafterna
  var inte mörka, dom är ljuset i Tunneln?

  Gilla

 • Billy Boy

  Delcitat

  Utsattheten för bedrägerier, sexualbrott och trakasserier har ökat.

  Det visar en delrapport av Nationella trygghetsundersökningen (NTU), som Brottsförebyggande rådet (Brå) publicerade 2017-11-15.

  Unga kvinnor 16-24 år är den grupp som är mest utsatt för sexualbrott, 14 procent av de unga kvinnorna uppgav att de hade utsatts för minst ett sådant brott under 2016.

  Låg benägenhet att anmäla.
  Av de som utsatts för sexualbrott under 2016, uppger endast 11 procent att de anmält händelsen till polisen.

  Den vanligaste orsaken till att man inte anmäler brottet är att den som utsatts inte tror att polisen kan göra något.

  Slut delcitat

  Läs gärna hela reportaget (inklusive grafik över brottsutvecklingen 2005 – 2016) på länken nedan:

  https://bra.se/nytt-fran-bra/arkiv/press/2017-11-15-fler-privatpersoner-utsatts-for-brott.html

  Tvärt emot vad som sägs i rapporten så verkar Jerzy Sarnecki, forskare och professor i kriminologi, hålla fast vid sin egen urgamla teori, nämligen att:

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: