”Vi har misslyckats med invandringen”


INRIKES. Liberalerna har landsmöte i Västerås i helgen. Där talade partiledaren Jan Björklund idag, och han erkände att den politik som länge bedrivits i Sverige har fått allvarliga konsekvenser för samhället och fortsatte enligt Sveriges Radio Ekot:

– Jag tänker inte skönmåla. Vi måste säga hur det faktiskt är, sade Björklund.

– Toleransen har sina gränser. Vi har varit för flata. Jag tycker att vi ska vara självkritiska. Jag är självkritisk. Vi har inte gjort tillräckligt för att motverka den utveckling som sker.

Björklund beskriver Liberalerna som det enda parti i Sveriges riksdag som tydligt tar avstånd från Sverigedemokraterna och samtidigt indirekt erkänner att SD har haft rätt.

Björklund pekar på att parallellsamhällen växer fram i utsatta förorter, på bilbränder, på stenkastning mot polis och växande klyftor.

– På sina håll är läget akut, sa Björklund.

Liberalernas ledare anser att rättssamhället måste återupprättas och att påföljderna i dag är för tafatta.

Liberalernas ledare varnar också för att de religiösa skolorna växer i förorterna. Björklund hävdar att det finns islamiska friskolor vars hela syfte är att segregera.

– Skolan ska undervisa om religion, inte förkunna religion.

-Pettersson undrar hur det står till i huvudet på Jan Björklund? Han erkänner att den politik han varit med om att forma i regeringsställning var felaktig och har misslyckats, han vill införa den politik som SD varit för i många år men säger samtidigt att Sverigedemokraterna är ett avskyvärt parti som aldrig ska få något inflytande.

Inget, jag säger inget, tyder på att Liberalerna eller något annat parti i Sju-klöverna vill eller kan göra det som behövs för att motverka utvecklingen.

Det är bara att inse. Politik är alldeles för viktigt för att skötas av politiker…

Det är skönt att höra herr Björklund säga ”Vi har misslyckats med invandringen” det begriper visserligen nästan varenda människa, men att hör a en misslyckat politiker säga det är härligt…


42 responses to “”Vi har misslyckats med invandringen”

 • S Eriksson

  ”Björklund beskriver Liberalerna som det enda parti i Sveriges riksdag som tydligt tar avstånd från Sverigedemokraterna och samtidigt indirekt erkänner att SD har haft rätt..”

  Det här var väl verkligen någonting i hästväg.
  I klass med moderaternas uttalande om att de inte har samma värdegrund som SD. Men vad skiljer i det senare fallet?

  Gilla

 • jockfall

  Att landet är på gränsen till katastrof vet vi redan, Björklund.

  Gilla

 • Rätt ska vara rätt.

  Liberalerna är inte så liberala längre, synd då frihet för den enskilda människan är härligt.

  Gilla

 • Lagro

  Helt säkert kände Jan Björklund till att den här asylinvandringen skulle kollapsa, men han ville behålla jobbet som partiledare och kunde därför inte gå emot partiet.
  Asylinvandringen är ingen arbetskraftinvandring och inte heller någon flyktinginvandring.
  Det finns inget behov på arbetsmarknaden av de här personerna och några flyktingar är de inte heller.
  De måste betala 50-100.000 kr till människosmugglare för att ta sig till Sverige, därför borde frågan ställas varifrån kommer de här pengarna ?
  Asylinvandringen är en röstimport, som har gått helt fel.
  Socialisterna tog aldrig i beräkning att de flesta hade nästan ingen utbildning och större delen kunde varken läsa eller skriva på sitt eget språk.
  Att få in dem på någon öppen arbetsmarknad kan ses som en omöjlighet, utan de kommer att bli bidragsberoende och många ser kriminaliteten som ett lönande riskfritt komplement.
  Politikerna skulle integrera de här asylinvandrarna som totalt misslyckades och har kostat enorma summor, som var mycket lätt att förutse.
  Den enda lösningen är segregation med boende och skola.
  Det här experimentet med röstimporten av socialiströster kommer att kosta samhället enorma belopp och problem, som ger fullt utslag när låg konjunkturen sätter in med högre räntor och tappade arbetstillfällen, alltså friställningen av personal och minskade skatteintäkter.
  Följden kommer bli kraftiga nedskärningar i välfärden som är det enda sättet för att kunna finansiera de bidragsberoende asylinvandrarna.

  Gilla

  • Lagro

   Konsekvenserna med den okontrollerade asylinvandringen blir att polisen kommer att kollapsa, det finns inga resurser och regler, att kunna bemöta den brottslighet som kommer med de här asylinvandrarna.
   Bostadsmarknaden kollapsar därför bostäder kan inte byggas i stor omfattning när personerna har inga inkomster från arbete, utan går på bidrag, där samhället skall också betala hyran.
   Hela sektorn med skolor, sjukhus, äldreboende m.m. borde byggas ut med den kraftig ökande befolkningen, men det finns ingen möjlighet att göra det, därför asylinvandringen ger inga skatteintäkter.

   Gilla

 • Stenbock

  Nu är det ju så sedan detta Folkparti grundades,att det man säger och beslutar idag, inte måste gälla imorgon.

  Gilla

 • Preben P.Reben-Prebensson

  Vad säger Bengt Westerberg?

  Gilla

 • Valter

  Vi har inte råd nå mer att ha naiva enfaldiga politiker som sitter i riksdagen eller regeringen. Att Björklund vill ha fortsatt försörjning av folket är givet, men han borde aldrig mer, komma på tal ens, varken till riksdag eller nåt annat skattebetald uppdrag. Varken flathet eller naivitet är meriterande mer för dessa uppdrag.

  Gilla

 • Nosferatu

  Visst blir man förbannad när man hör politiker som skapat något erkänna att det man skapat var fel när allt redan är försent.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Masspsykosen” har nu börjat lätta även inom Liberalerna.

  På vilket sätt kommer de ta sitt ansvar och gottgöra, för alla dessa ”flata” och felaktiga politiska beslut som de har tagit?

  För snart 2 år sedan , gjorde tidningen Dagens Samhälle ett bra reportage med och om, nationalekonomen Tino Sanandaji.

  Rubriken på artikeln var ”Masspsykosen är snart slut – sedan får vi öppen debatt” .

  Så här en favorit i repris.

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/masspsykosen-aer-snart-slut-sedan-far-vi-oeppen-debatt-21151

  Gilla

  • S Eriksson

   Peter Skoglund. Stort tack. Tino är en av mina favoriter, och han vågar säga saker som kan vara sanningen. Hade han inte kommit från ett annat land så skulle han ha blivit hårdare ansatt, konstigt tycker jag.

   Gilla

 • Håkan

  Hoppas Liberalerna flyger ur riksdagen 2018 förgått!
  Ingen kommer att sakna dem!

  Gilla

 • Grune

  Tro mig att innan 2020 är Sverige utraderat och ett U-land som heter något annat och är befolkat med analfabeter från Afrika.

  Gilla

 • Lennart

  Tänk om den humanitära superstormaktens statsminiminister Stefan löven kunde få order från Socialdemokraternas partistyrelse att säga något liknande: DET KOMMER ALDRIG ATT HÄNDA!! Jan Björklund och Stefan Löven är produkter av svensk ”godhet” för att inte säga ”dumhet” och uppfostrade i en förljugen värld där lögn är sanning och där man likt strutsen kär huvudet i sanden och inte vill se problemen….Man lägger ut dimridåer och förnekar fakta som minsta barn ser, ”rasism” och ”nazism” får vidgad betydelse som orden aldrig var tänka för. Allt för en liten facklig NOLLA och småpåve ska kunna utöva makt och sitta kvar vid köttgrytorna….Vi har usla politiker och vi kommer alla få pisk tack vare deras idiotiska massinvandringspolitik, det är EN MILLION som står utan jobb och lever på bidrag, många kriminella, ingen arbetsgivare vill ha dem, bara Stefan Löven& Co. vill ha in dem i Sverige och hela kriminella klanen….Det är många nu! Att lösa detta med ”ENKAL JOBB” som staten betalar kommer att bli dödsstöten för Sverige!!
  Kan vi INTE få fram bättre människor att leda landet än så här då är vi dömda till undergång!

  Gilla

 • Utvandrad

  Björklund talar också mycket om hotet från Ryssland. En invasion av Putin skulle nog hjälpa Sverige.

  Gilla

  • Lagro

   Något hot från Ryssland finns inte utan Putin önskar helst samarbete och goda relationer med väst.
   Det är USA med EU som hotat Ryssland med alla sina Nato övningar nära den ryska gränsen och sanktioner mot Ryssland.
   Nato har hela tiden flyttat fram positionerna mot Ryssland, som exempelvis i Georgien och Ukraina försökte Nato etablera sig men ryssarna med Putin stoppade projekten.
   Det är känt att oroligheterna i Ukraina var det CIA som startade och var en provokation, de lovade att Ukraina skulle komma in i EU och tillhöra Nato.
   Den här provokationen skapade konflikt i Ukraina för de som ville ha goda förbindelser med Ryssland, och de andra, som ville närma sig väst och EU.
   Ryssarna blev tvungna att rädda marinbasen på Krim som är mycket viktig för Ryssland.
   Det gjordes först genom en folkomröstning på Krim ,som gjorde att Krim blev självständigt men tillhör den ryska federationen och marinbasen hyr ryssarna från det självständiga Krim.
   Det som hotar Sverige som nation är asylinvandringen som är självförvållad och är på väg att krascha landet med ”buller och bång”.

   Gilla

 • Preben P.Reben-Prebensson

  Till valet 2018 har flertalet kommuners välfärd havererat ekonomiskt pga skyhöga etableringskostnader. Blir svårt att snacka bort fiaskot under valrörelsen.

  Gilla

 • Truthfighter

  Så dags att komma med det NU, när ALLT är raserat och förstört!!! Och det är ju ändå bara pladder. För om det låg nåt i det han sa, av ärlighet, skulle han kräva totalstopp av invandringen. HÄR OCH NU!!! Gör han det???? NEJ!!! SÅ, VILKET JÄDRANS FALSKSPEL, han kör med. Han borde ha sagt: ”Vi har misslyckats med invandringen, så därför kräver vi ett totalstopp här och nu”. MEN DET KOMMER ALDRIG ATT SKE! FÖR HAN ÄR EN TOTAL BLUFF, OCH PLADDERKALLE!!!

  Gilla

 • Argus

  När de fortfarande kallade sig Folkpartiet var det en stor bluff i sig då inte ens en pluralitet röstade/röstar på dem. Nu ljuger de ännu mer då de är det mest förbjudsinvrande partiet, raka motsatsen till liberala.

  Gilla

 • Jhonsson

  Nog är det konstigt att det tagit mer än 20 år för Björklund att begripa att den invandringspolitik, som förts i i vårt land, leder till Sveriges undergång.
  Men ändå Björklund, jag gratulerar till ditt skarpsinne.
  Det värsta är att Löfven och hans feministiska regering tillsammans med spillrorna av Alliansen inte tycks ha fattat ett j-a dugg av sitt misslyckande.
  Löfven fortsätter den nu kämda trallen att invandringen ” kommer att bli lönsam lite längre fram”. Är karlen dum i huvudet eller blåljuger han oss medvetet rakt upp i ansiktet? Jag för min del tror bådadera.

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   Han blåljuger!!!
   Han är förmodligen den förste icke-svenske statsministern. Kollar man nunan så ….ja kolla själv…hej

   Gilla

  • Adolf Nilsson

   Byfånen till statsminister är bara korkad,jag tycker nästan synd om han, för att han är så primitiv enkelspårig .Han har gett käblande ett ansikte .God natt Adolf

   Gilla

 • Kommendanten

  Björklund är en hycklare, som försöker vinna väljarröster.

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   Alltså hur i h-e vet de där bilbrännarna att det är ”GASBILAR”? Dom måste ju ha kontakter uppåt för detta. Driver vår regering på med detta för att skapa kaos och få anledning…..till … att…

   Gilla

 • Kattsand

  Liberalerna säger att de misslyckats men tänker inte göra något åt det.

  Gilla

 • per22

  Det har tagit denna ryggradslösa liberal hela 15 år att komma fram till den slutsatsen, när partiet enligt senaste mätningarna ligger under riksdagsspärren.
  Denna upptäckt gjorde vi ”rasister” redan på Bengt Vesterbergs tid..

  Gilla

 • Kalle

  Vi kan låtsas att vi är i Japan, för då borde herr Björklund begå Harakiri för att inte skämma ut sina släktingar.

  Gilla

 • Tomas

  Du inte vi

  Gilla

 • UNterror

  Hör dock inget om repatriering från Björklund vilket tyvärr är nödvändigt för Sveriges fortlevnad som I-land,pratar inte om några tusen utan miljon migranter som falskt smygit sig in som flyktingar som bör återvända dp deras länder är säkra.
  Endast högst 3 % är verkliga flyktingar enligt UHNCR. Från Medelhavet till Italien så kommer nästan alla ifrån icke krigförande länder som : Nigeria-Bangladesh-Elfenbenskusten mfl
  länken nedan visar på vilka länder de kommer ifrån de som anländer Italien:
  https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5205

  Gilla

 • compulsoryunion

  Bengt Westerberg är den farligaste grovt kriminelle organiserade brottsligen i Sveriges 1000-åriga historia

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  En mycket medveten NWO-strategs makabra monolog vars innehåll är så pass oseriöst, transparent och andefattigt att det endast kan beskrivas som ännu ett av falsk folklighet och föregiven besinning präglat scenframträdande, vilket icke förtjänar vidare recension.
  Andreas.

  Liked by 2 people

 • Stenbock

  Nu börjar PK-pressen visa upp hur vi ursvenska lär få livnära oss framöver, när även mattillgången börjar sina (som 100-tals annat) för oss.
  I Bonnierblaskan HD presenteras nu,hur vi skall äta syrsor.
  Lär vara trög i magen,men billig och lätt att själv odla:
  https://hds.imgix.net/8PlJF1zYILHKGmcHMfBBovVUE-g.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60

  Gilla

  • Lena

   Stenbock :
   Borde ha varit varningstext på den bilden, tur att fiskgratängen sedan länge är avnjuten. Den innehöll både räkor och kräftor som av vissa ses som insekter, kanske inte i skalat tillstånd , men före.

   Gilla

  • För Vårt Bästa?

   Bättre att låta Afrikat klara sig själva eller KRÄVA begränsning för att minska på ”ploppandet”. Typ China.

   Gilla

 • Joy

  Ja, vad vi varnat för länge, men fått epitetet rasist och nazist kastat i ansiktet. Det finns inga lösningar, importen av Menaländerna ger menaland här också!

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: