Flygbolag tillåts neka judar


RASISM. En tysk delstatsdomstol i Frankfurt har behandlat en stämning från en israelisk medborgare efter att denne nekats flyga med Kuwait Airways. Domstolen har beslutat att det statliga kuwaitiska flygbolaget Kuwait Airways inte behöver tillåta israeliska passagerare ombord på sina flyg.

Detta eftersom flygbolaget, i sitt hemland, skulle riskera repressalier då Kuwait är i officiell bojkott av Israel.

Rättegången ägde rum då en israelisk medborgare som studerar i Tyskland stämde flygbolaget efter att han inte tillåtits gå ombord på ett flyg till Bangkok i Thailand med en mellanlandning i Kuwait.

Flygbolaget erbjöd dock israelen ett annat flyg med ett annat bolag som kompensation, något som han vägrade att ta emot.

Det judiska centralrådet i Tyskland har dock riktat stark kritik mot domstolsbeslutet. Centralrådet anser att det är ”outhärdligt att ett bolag som opererar utifrån djupt antisemitiska lagar tillåts vara aktiv i Tyskland”.

-Pettersson undrar hur de gör med arabiska muslimer som är israeliska medborgare och flyger med israeliska pass? Det är 20 procent av Israels befolkning…

Breitbart

 


9 responses to “Flygbolag tillåts neka judar

 • KENT

  Gräddfil till bostäderna
  Föreg ▶

  © Klippans kommun
  POLITIKER. I tisdags debatterade politikerna det nya invandrarkvarteret.
  SD-protest när nyanlända får gräddfil till nya bostäder – KD hänvisar till Bibeln
  Publicerad 27 oktober 2016 kl 11.52
  Av Mattias Albinsson ✉
  Inrikes. I skånska Klippan byggs just nu ett nytt bostadsområde endast för nyanlända invandrare. ”Gräddfilen” för de nya invånarna väcker ont blod.
  – Många upplever sig med all rätt orättvist behandlade, säger Therese Borg (SD).
  Gilla artikeln på Facebook

  Gräddfil till bostäderna
  Kommun köper bostadsrätter för 5,6 miljoner åt nyanlända
  Advokat: Brott mot grundlagen när kommuner köper bostadsrätter till nyanlända
  Lund köper bostadsrätter till nyanlända för 75 miljoner
  Ylva Johansson: ”Kan tänka sig” straffa kommuner som inte tar emot nyanlända
  Hundratals nyanlända till Södermalm sedan äldreboende lagts ned
  Visa alla
  Mitt emellan Klippans kapell och Elfdalens Hembygdsby i det skånska samhället, med ett köpcentrum precis på andra sidan vägen, byggs just nu 20 nya lägenheter i fyra huskroppar. Dessutom har nyligen ett HVB-boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn byggts i området. Sammanlagt handlar det om 34 bostäder öronmärkta för de nya invånarna från tredje världen.
  Att nyanlända får gå före bostadskön kritiseras starkt av Therese Borg, grupp­ledare för Sverige­demokraterna i Klippan. I tisdags debatterades frågan i kommun­fullmäktige.
  – Många upplever sig med all rätt orättvist behandlade och det kan leda till ökad främlingsfientlighet, sade Borg.
  Hon varnar för att en ”gräddfil” till de nybyggda bostäderna kan komma att leda till ”enklaver” och spä på motsättningarna mellan svenskarna och de nya invånarna. Den lokala SD-profilen tycker dessutom att nybyggda lägenheter i första hand borde gå till dem som står i bostadskö.
  – Vår prioritering, och jag tror att en stor andel av medborgarna håller med, är att det är medborgarna och skattebetalarna som har stått i kö länge som ska få de lägenheter som byggs, sade hon.
  – Annars blir det en gräddfil för dem som inte levt här och bidragit med skattemedel. Vi betalar skatt för att vi ska få någonting tillbaka av det och jag tror det är många som känner att när de ser hur grupp ställs mot grupp så är det oftast en grupp som drar det kortare strået – medborgarna.
  Bibeln som argument
  Men att kritisera den nya gräddfilen för de nyanlända är ”främlingsfientligt” hävdar Kristdemokraterna. KD-profilen och partiets gruppledare Bert-Inge Karlsson använde Bibeln som argument:
  – Vill man se positiva saker eller vill man se negativa saker? Den som söker han finner står det i Bibeln någonstans, det ser vi väldigt fina exempel på i det här replikskiftet, utbrast han.
  Efter en utläggning om att den som söker efter positiva effekter med invandringen till Sverige kommer finna dem, fortsatte Karlsson med att lägga skulden för folks motreaktioner på SD.
  – Risken för främlingsfientlighet finns i all synnerhet om partier eller enskilda exploaterar frågan på ett genomtänkt, medvetet, finurligt och infamt sätt, sade han.
  – Man vill så misstro och misstänkliggöra de strategier som grundade på humanistiska grundvärderingar vill hjälpa till att hitta lösningar på. Det avslöjar vilken värdegrund man står på!
  Han lyfte också fram det som något fint att ha bostadsbrist i Sverige på grund av asylkaoset eftersom det visar att vi hjälper till.
  – Nöden har ingen lag, sade Karlsson.
  40 nyanlända invandrare kommer kommunplaceras i Klippan i år och ytterligare 52 nästa år. Enligt SCB:s statistik har kommunen knappt 17.000 invånare.

  Gilla

 • KENT

  Gräddfil till bostäderna

  © Bysmon
  Arkivbild.
  Lund köper bostadsrätter till nyanlända för 75 miljoner
  Publicerad 9 maj 2017 kl 10.16
  Inrikes. Lunds kommun planerar att köpa in nybyggda bostadsrätter till nyanlända invandrare. Lägenheterna kommer kosta 75 miljoner kronor, visar investeringsplanen enligt Sydsvenskan. Sverigedemokraterna är starkt kritiska till planerna, och menar att ”massinvandringen” till Lund kommer förvandla staden till ett nytt Malmö.
  Gilla artikeln på Facebook

  Gräddfil till bostäderna
  Kommun köper bostadsrätter för 5,6 miljoner åt nyanlända
  Advokat: Brott mot grundlagen när kommuner köper bostadsrätter till nyanlända
  Ylva Johansson: ”Kan tänka sig” straffa kommuner som inte tar emot nyanlända
  SD-protest när nyanlända får gräddfil till nya bostäder – KD hänvisar till Bibeln
  Hundratals nyanlända till Södermalm sedan äldreboende lagts ned
  Visa alla
  Bostadsbristen i Lund är stor och det är svårt för människor att hitta någonstans att bo. Över 60 000 människor står i den kommunala bostadskön.
  Samtidigt har kommunen bestämt sig för att köpa in bostadsrätter för 75 miljoner kronor – till nyanlända invandrare. Även andra som får hjälp av socialtjänsten ska kunna bli aktuella för bostäderna, men lägenheterna ska ”främst” gå till flyktingfamiljer, skriver Sydsvenskan. Kommunen ska bara köpa nyproduktion till ett fast pris för att inte trissa upp priserna i kommunen, säger man.
  – Lagen säger att vi ska ta ansvar för flyktingmottagning. Lund har smitit från notan väldigt länge, medan en rad kommuner runt oss solidariskt tagit emot. Det är hög tid att även Lund gör sitt, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) till Sydsvenskan.
  Redan under måndagen beslutade servicenämndens arbetsutskott att köpa tre lägenheter till nyanlända för 4,5 miljoner kronor. Liberalernas företrädare Inger Tolsved Rosenkvist var den enda som röstade nej. Hon menar att det skickar fel signaler om vissa ska behöva arbeta hårt för att ha råd att skaffa sig en bostad, medan andra bara kan flytta in.
  Igår publicerade även Sverigedemokraterna i Lund ett kritiskt uttalande på sin hemsida. Enligt partiet har kommunen beslutat att ta emot 1 100 nyanlända bara under 2017. Lägenheterna som ska köpas in påstås vara så kallade genomgångsbostäder, där rätten till besittningsskydd avtalas bort. Men i praktiken stämmer det inte, menar SD.
  ”Detta har provats under lång tid i Malmö, och fått konsekvensen att de boende fått besittningsrätt, och kunnat bo kraftigt subventionerat på permanent basis. En annan konsekvens är att trycket på en redan överhettad bostadsmarknad ökar ytterligare, vilket gör det ännu svårare och dyrare för andra människor att skaffa bostad”, skriver Sverigedemokraterna.
  SD påpekar vidare att kommunen även bygger bostadsmoduler till nyanlända för ”enorma kostnader”. SD menar att boendet i sådana lösningar blir dyrare än i vanliga bostäder eftersom modulerna beräknas vara värdelösa efter ett antal år.
  Enligt SD har invandringen till Lund ökat så kraftigt att staden snart kommer se ut som Malmö.
  ”Hela det mångkulturella projektet har havererat. Genom att Lund i många år tog emot mycket färre asylmigranter än andra kommuner, märks inte konsekvenserna lika tydligt ännu i Lund, som det görs i till exempel Malmö. Men med den nuvarande politiken kommer Lund att bli precis som de kommuner som har haft massinvandring under lång tid”, skriver Sverigedemokraterna i Lund.

  Gilla

 • Muslimska länder och inreseförbud för judar | Petterssons gör skillnad!

  […] I går skrev vi om att Kuwait Airways av en tysk domstol fått tillstånd att neka israeliska passagerare att flyga med dem, om detta är […]

  Gilla

 • compulsoryunion

  Tänk om vi fick neka omskurna sunni muslimer i Sveriges Riksdag, Högsta Förvaltningsdomstolen och Regeringen. Sverige är ett tvångs SFI-koncentrationsläger, särskilt grundskolan och Kriminalvården.

  Gilla

 • Truthfighter

  INTRESSANT!!! Får se hur de avlöper. Ha koll på det fortsättningsvis, Pettersson.

  Gilla

 • Kjell

  Tänk om El-Al skulle neka Araber att flyga, förstås helt otänkbart.
  Det bor ~ 2 miljoner araber i Israel och det hade bott åtskilliga miljoner av judar i den arabiska världen om de inte redan hade dödats eller drivits på flykt.

  Gilla

 • Kjell

  Emirates, Qatar Airways och Etihad köper in flygfotogen billigare än konkurrenterna och kan så ofta erbjuda attraktiva priser för flyg till Asien från Europa via Dubai, Doha resp. Abu Dhabi.
  För mig kommer dock inte på fråga om jag nu skulle flyga t.ex. till Indien (en indisk vän har bjudit in mig) för att spara några hundralapper.

  Gilla

 • Jhonsson

  Det var ju bra, att det nu finns en dom, som möjliggör för flygbolagen att neka vissa etniciteter att åka med. Jag känner mig alltid orolig när det är skäggprydda Mena- gubbar med vidhängande kolsäckar med på planet. Nu väntar Europas folk på att flygbolagen gör på liknande sätt som Kuwait Airlines. Dvs nekar Mena-folket att stiga ombord. Då kan vi få flyga utan att oroas av ev terrorhot

  Gilla

 • Lena

  Jag önskar inget högre än att Europeiska flygbolag nekar muslimer på sina flighter, de är inte trevliga att resa tillsammans med !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: