Till Justitieminister Morgan Johansson


INSÄNDARE. Du har kritiserat moderaterna därför att de vill klarlägga etnicitet hos de  som bl a begår våldtäkt. Detta tycker jag är synnerligen angeläget och befogat om vi skall kunna komma åt dessa fruktansvärda brott. I din osakliga och av feghet generaliserande kritik uttrycker Du dig på följande sätt; ”För mig spelar det ingen roll om man är svart eller vit. Begår man brott ska man buras in”

Så långt delar jag din uppfattning. Men inte i vad Du säger där näst; ”Sexualbrott förekommer överallt. Den gemensamma nämnaren är att de som begår dessa brott är män”. Eftersom Du inte gör någon skillnad på de män som genom sexuella anspelningar och fysiska närmanden i första hand ser kvinnor som könsvarelser men ändå inte är beredda att begå våldtäkt – med dem som också har samma syn på kvinnor men inte tvekar att begå våldtäkt tom gruppvåldtäkt är Du inte intresserad av sanningen.

Du formulerar dig minst av allt stringent. Och vet Du, att jag vet varför Du formulerar dig så generaliserande. DU ÄR FEG. Du vågar inte vara distinkt och formulera dig klart därför att då kan Du hamna i sanningssägarnas krets och det är absolut förbjudet bland de politiskt korrekta. Du har en chef Stefan Löfven, som sagt att han leder den främsta feministregeringen i världen. Men har också varit mån att tala om att han själv är feminist. Därtill har han av förre FN-chefen mottagit – och accepterat – uppdraget att verka för jämlikhet mellan män och kvinnor i hela världen. Trots detta kräver han vid besök i Iran att de kvinnliga ministrarna skall hölja sig i slöja när de träffar Irans regering och statschef. Eftersom Iran är medlem av FN skulle Löfven inte gjort sig skyldig till något brott mot de diplomatiska reglerna men han valde ändå att svika sina egna ministrar såväl som uppdraget han fått av FN-chefen. Men oavsett detta skulle han självklart stått upp för kvinnorna om han är en riktig feminist. Att han inte gjorde detta kan inte förstås på annat sätt än att han liksom de två tidigare grupperna jag nämnt enbart ser kvinnor som könsvarelser. Han bortsåg helt ifrån att dessa ministrar har hög utbildning, innehaft kvalificerade tjänster innan de blev ministrar och troligen fått arbeta hårt innan de blev ministrar. Sett utifrån förvärvade kvalifikationer överstiger dessa säkert med råge de Löfven själv har. Trots detta såg han dem enbart som könsvarelser!

Du påstår att det inte är någon skillnad på de män jag nämnt – att den ena gruppen inte är beredd att begå våldtäkt – medan den andra är det. Om jag då gör samma generalisering som Du, så skiljer sig inte Löfven från någon av de båda grupperna för han är ju man. Om vi sedan ägnar en stund åt din egen syn på kvinnor så imponerar den faktiskt inte. Du har nu varit justitieminister i tre år. Inom ditt uppdrag ligger bl a rättsväsendet. Det innebär att Du skall hävda lagarna vilket innebär att Du skall ingripa mot alla som bryter mot dessa. Det gör Du genom ny lagstiftning, brottsförebyggande insatser och en fungerande polisorganisation.

Det Du inte vågar erkänna när Du drar alla män över en kam är att massinvandringen resulterat i en brottslighet som aldrig tidigare förekommit i Sverige. Men faktum är också att massinvandringen efter 2005 har resulterat i en enorm överrepresentation för invandrade personer. De är överrepresenterade i flertalet brott. Men mest vad gäller våldtäkter. Klart är att invandrarbrottsligheten är starkt kulturellt och religiöst betingad. Inte minst får detta konsekvenser för kvinnorna efter som de såväl kulturellt som religiöst har en mycket svag och underordnad ställning i sina hemländer. Det anmärkningsvärda är att Du under din tid inte agerat på minsta sätt  för att få ned denna brottslighet. De mest frekventa är således mord, våldtäkter, hedersvåld (som ökar katastrofalt), kvinnlig könsstympning, barn-och tvångsäktenskap, kvardröjande kulturella skillnader mellan kvinnor/män, flickor/pojkar som strider mot svensk lag men som snarare ökar än minskar. Hellre får kvinnor/flickor bli offer än att Du lämnar din rädsla för att inte vara tillräckligt politiskt korrekt. När Du nu intar en generaliserande attityd till icke acceptabla  och grovt brottsliga sexuella företeelser gör Du detta av feghet. Och så länge Du gör det kommer ingen förändring att ske. Att uppvisa den feghet Du gjort alltsedan Du blev minister är inte endast skamligt utan ett brott.

Först den dag Du och dina PK-vänner vågar i grunden undersöka dagens invandrarbrottslighet kan ni sätta in adekvata åtgärder och förhoppningsvis nå resultat. Du såväl som övriga vilka räds sanningen är självklart helt olämpliga på era uppgifter så länge ni har detta förhållningssätt, för därigenom kommer problemen att växa er överhuvudet – frågan är om de inte redan gjort det! Först den dag Du och dina gelikar vågar erkänna att en stor del av brottligheten och all brottslighet som berör kvinnor från utländska män är kulturellt och religionsmässigt betingad kan ni sätta in adekvata åtgärder föratt bryta utvecklingen.

De muslimska länder där Islam är statsreligion accepterar inte FN-deklarationen om mänskliga rättigheter utan har en egen version där kvinnor har en underordnad och otryggare ställning än i FN-deklarationen. Först den dag ni med lagarnas hjälp ser till att invandrare från de muslimska länderna lever efter den värdegrund vi har såväl grundlagsfäst, som lagt fast i allmän lagstiftning kan vi räkna med att invandrarvåldet avtar. Om vi accepterar deras värdegrund – vilket Du syns göra – når vi givetvis aldrig några resultat. Men låter man fegheten och den politiska korrektheten helt styra sina handlingar är det självklart att man aldrig  kommer i närheten av en förändring. Då är man i stället orsak till att katastrofen kommer allt närmare och till slut utlöser den tickande bomb som allt fler medborgare blir en del av.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle


12 responses to “Till Justitieminister Morgan Johansson

 • jockfall

  Landet ÄR förlorat med dagens s k ledare!

  Gilla

 • Dan

  Även med den generellt sett allmänt hållna attityden som justitieministern framhåller så är det inget sätt att lösa problemen. Att importera ”män” från mena och afrika som har ett misogynt kulturellt sätt att se på kvinnor ter sig märkligt oavsett åsikt om vilka som begår våldtäkter.
  Undvik i så fall att importera ”män” som bevisligen är oerhört överrepresenterade i sexuell brottslighet.
  Om johansson nu är intresserad av att lösa problemen så undrar jag hur lösningen ska se ut? Anklaga alla män? Hur löser detta problemen när dem som är förövare är omhuldade och lever i parallella världar från svenskar? Vill han att vi andra män, som inte våldtar, ska gå ut och ta lagen i egna händer? Jag våldtar inte, sextrakasserar inte. Jag är inte intresserad att ta emot människor som kulturellt och statistiskt är dem som har en perverterad syn på sex och kvinnor!
  Att som nu t.ex. utelämna dem med utländsk bakgrund på aftonbladet, trots att dessa är anklagade för samma sak som de ”vita män” som hängts ut.
  Verkar som #Metoo inte vågar ta i den stora problematiken eftersom det inte gäller ”vita män”! Varför är kvinnor som våldtagits av migranter så tysta? Är det verkligen värre att bli tafsad på än att bli brutalt våldtagen av tio personer?

  Gilla

 • Aj som Soran!

  Johansson säger det är rätt och slätt män som våldtar, att etnicitet inte spelar roll alltså.
  Varför stanna vid det?
  Varför peka ut män?
  Nä, säg istället att det är människor som våldtar, kön har ingen betydelse förstår ni! 😏

  Gilla

 • uppstigersolen

  Morgan Johansson sitter av tiden som minister. Han vill inte göra något som kan störa relationerna med muslimer. Han kan inte ens säga något om vad han vill göra. Anders Ygeman snackade i alla fall. Sen gjorde han liksom hela regeringen inte ett skit. Den enda minister som verkligen gör något är Magdalena Andersson. Hon höjer skatterna hela tiden och strösslar sen ut dom över muslimerna.

  Gilla

 • Tony

  Stefan L har ju en poäng med det han säger, dom är ju
  kärringar alla så nog leder han en feministisk regering.

  Mummelberg har väl aldrig uttryckt sig klart i något, han
  bara Mumlar.

  Gilla

 • Fredde

  Olle: jag bugar mig!

  Mycket bra skrivet!

  Trist bara att Morgan inte ens läser det. Han, i likhet med de flesta (S)-politiker, tål inte att höra sanningen om verkligheten.

  Det är alldeles för jobbigt. Bättre att leva i den rosa bubblan där allt är så bra….

  Gillad av 1 person

 • Elsa

  Moderaterna vill INTE utreda etnicitet, det är bara valfläsk.
  Hade moderaterna velat som de pladdrar, hade de slängt ut Morgan.
  Och tagit över eftersom möjligheten finns.
  Men så länge Moderaterna följer DÖ till punkt och pricka kommer inget att hända, inte ens efter valet….. Reinfeldt håller i trådarna.
  Kristersson skall bli stadsminister oavsett hur folket röstar.

  Moderaterna är mycket opålitliga.
  Tror de att folket glömmer så fort.

  Gilla

 • Lennart

  Morgan Johansson lever i en egen ”bubbla” liksom Stefan Löven skyddade från det mångkriminella helvetet de vurmar för! Se hur det ser ut i Malmö och på många andra platser i Sverige, – signalpolitiken har gått fram, i stort sett bara muslimer från mellanöstern och Afrika har kommit i enormt antal och definitivt inte för att arbeta, det skulle enkelt kunna bevisas om man redogjorde för vilken etnicitet de grupper har som lever på assistansersättning, Försäkringskassan, Socialen! Muslimer är överrepresenterade när det gäller våldtäkter, gruppvåldtäkter och överfallsvåldtäkter där gärningsmannen är en okänd förövare för kvinnan. Smaka på ordet ÖVERFALL + VÅLDTÄKT….Kvinnan blir enligt forskningen paralyserad vid ett ÖVERFALL och gör ofta inte motstånd….Det som formar en människa är familjen, kulturen och samhället – de värderingar och tankar vi bär på kommer från vår bakgrund och mycket sitter också i generna! NU kommer de till Sverige utan att några krav ställs på dem att anpassa sig till svenska värderingar och svensk kultur, det byggs moskeer och fjäskas för dessa grupper och alla som vill diskutera att begränsa invandringen kassas rasister. Det är främst asylinvandringen som borde total-stoppas, detta är grupper som INTE kommit för att arbeta, begår brott och tar handikappade och åldringar till Sverige som vår slappa lagstiftning ger dem rätt till. ABSOLUT INGA KRAV STÄLLS! Hela myndigheter har kapats och arbetar för de här grupperna, får de inte sin vilja fram så hotar de sig till att få sin vilja igenom. EL ELOGE TILL MODERATERNA SOM VILL KARTLÄGGA ETNICITET – MEN KANSKE BARA ETT SPEL FÖR GALLERIERNA?? Vi vet det efter valet 2018….

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Tyvärr lilla Molgan har inte viljan och hjärnkapacitet för att fatta att invandring ligger bakom flesta problem som vi har Sverige. Det talas inte om den ökade hoten mot olika företagare ännu mindre gör polisen nånting.Mvh Adolf

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Morgan Johansson har varken viljan eller förmågan att lösa problemet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: