M – kartlägg etnicitet på gärningsmän i sexualbrott – än en gång kopieras SD


INRIKES. Moderaterna vill se en kartläggning av sexualbrott där man bland annat tittar på gärningsmannens etniska ursprung. – Vem är förövaren och vem är offret. Det är viktigt för att kunna dra mer slutsatser, i synnerhet om det förebyggande arbetet, säger partiets rättspolitiske talesperson Tomas Tobé vid en presskonferens i dag.

Brottsförebyggande rådet (Brå) gjorde 2005 en liknande kartläggning, på uppdrag av regeringen. Den nuvarande regeringen har sagt nej en kartläggning som omfattar etnicitet – men M tycker alltså annorlunda.

– Det är viktigt att lära oss mer om vem som begår brott, det kan handla om ålder, men även ursprung, säger Tobé.

M har i dag presenterat flera nya rättspolitiska förslag, bland annat skärpta straff för våldtäkt och våldtäkt mot barn. Straffminimum för våldtäkt och våldtäkt mot barn föreslås höjas från två till tre års fängelse.

-Pettersson tycker moderaterna är ynkliga. De hade makten i åtta år men gjorde ingen kartläggning. Sverigedemokraterna har också föreslagit detta flera gånger, men då blivit nedröstade, av bland annat moderaterna.

Åtta år vid makten, tre år i opposition utan åtgärder eller förslag och nu när det nalkas val ska M försöka sno röster från SD – lita inte på moderaterna, för en kort tid sedan var sådana här förslag rasistiska och fascistiska enligt moderaterna.

Sedan kan man tycka att etniciteten alltid ska kartläggas för alla brott.

Utredningen om vilka som begår sexualbrott finns dessutom redan.

Socialdemokraten och justitieminister Morgan Johansson är dock inte intresserad av etnicitet. Herr Johansson tycker att det räcker att veta att det är män som våldtar…


41 responses to “M – kartlägg etnicitet på gärningsmän i sexualbrott – än en gång kopieras SD

 • Springare: ”Viktigt att kartlägga etnicitet” | Petterssons gör skillnad!

  […] För några dagar sedan kom moderaterna med ett ”utspel” om att det är dags att kartlägga brottslingars etnicitet. Det var som så ofta när det gäller […]

  Gilla

 • jockfall

  De flesta politiker går inte att lita på. Allra minst Stefan ”skithögen” Röfven.

  Gilla

 • NisseBerra

  Statistik hit eller statistik dit…. Till 99,9% vet man ju vilka dessa nästintill 100% är. Väldigt ofta heter dom inte Håkan, Stefan, Lasse, Nils eller liknande, typ…..

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Eftersom Peter Skoglund finns med på den här tråden vill jag TACKA för din insändare i dagens SN.

  Gilla

 • gamgubben

  Morgan J. flög i luften men förblev en halvfigur. Varför vill de inte ha statistik? Det vore väl bra att med den statistiken kunna slå oss i skallen, vi troll som tror att invandrare står för merparten av våldtäkter.
  Är den store idealisten rädd för att statistiken kommer att välta både sossarna och hela PK- etablissemanget över ända. Fegis!

  Gilla

 • SvenskMan77

  Sd har sålt sin själ till moderaterna. Bland annat när Gustav kasselstrand fick gå.
  Ni minns väl när sd splittrades??? .
  Tyvärr är jag rädd att det visar sig i valet.
  Ta in dom gamla rävarna igen annars går det illa för Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad är vitsen med en etnisk kartläggning av våldtäktsmän, vad har SD, M och kanske andra partier för plan om och när man vet vilken grupp våldtäktsmän/kvinnor tillhör ?
  Ska det påverka utvisningar, straffsatser, massinvandring, migration eller integration förstår inte riktigt förslaget, en våldtäkt är ju en våldtäkt oavsett vem som utför den men man kanske tror sig kunna skilja agnarna från vetet.

  Gilla

  • Krister

   Vet man orsaken kan man också åtgärda och förebygga.
   Om minsta gemensamma nämnaren var män skulle vi ha miljoner våldtäkter varje år. Om alla invandrare våldtog skulle vi ha hundratusentals våldtäkter minst varje år.
   En kartläggning är nödvändig för att komma åt problemet.
   Du som man kanske skiter i att över 7000 kvinnor anmäler våldtäkter varje år men för oss som verkligen bryr oss är det helt oacceptabelt.

   Gilla

 • Elsa

  Gå inte på Moderaternas bluff, enda syftet är att komma åt makten.
  Erfarenheten har lärt oss hur de bär sig åt.
  De skiter fullständigt i Svenskarna.

  Om du köpt en begagnad bil från en bilfirma som heter ”Moderaterna” och det visar sig vara ett vrak som du fick skrota, köper du då en till av moderaterna.

  Tänk dig för, en gång extra.

  Gilla

 • Argus

  Jag vågar mig på att påstå att etnicitet har inget att göra med den våg av våldtäkter som drabbat Sverige. Dock kan vi konstatera att A) våldtäktsmännen ofta har en främmande bakgrund men också B) våldtäktsmän och offer har sällan samma bakgrund. Om det hade varit arv och inte miljö hade våldtäktsmän och offer oftare haft samma bakgrund.

  Med andra ord är det miljö, det vill säga kultur, som är den bakomliggande orsaken. Det kanske viktigaste inslaget i en kultur är religionen. Om det i religionen finns en bärande tanke att utövarna är speciellt utvalda och därför mycket bättre människor med en medärv rätt stt styra över andra så har vi, vill jag påstå, hittat den utlösande faktorn. Definitionen på rasism är indelning i grupper med olika egenskaper kopplat till rätten att styra över andra men då med hänsyn taget till etnicitet.

  Om vi ser på Europa kan vi konstatera att de kända fallen oftast rör sig om somalier, araber och pakistanier och betydligt mera sällan om etiopier, israeler och indier. Med andra ord är det oftast muslimer och inte kristna, judar eller hinduer som är våldsverkare. Det finns ett statistiskt samband mellan etnicitet och sexualbrott men inte ett orsakssamband vilket är viktigt att komma ihåg om vi vill göra något åt det.

  Vi får ibland höra ifrån de underbegåvade att det minsann inte är rätt att utvisa våldtäktsmän till hemlandet då kvinnorna där skulle kunna bli offer. Såvida det inte finns icke-muslimska kvinnor där så hävdar jag att risken är obefintlig. Om vi för ett ögonblick bortser från mantrat ”Alla religioners lika värde” så skulle ett embargo mot muslimer och muslimska länder drastiskt förbättra situationen i Sverige, inte minst för kvinnorna. Men det är det få som vågar tala öppet om. Än så länge.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Den politiska kartan ritas åter om. Dom rasistiska Sd blir nu kopierad av både M och S. Dom har satt upp fingret o förstått var väljarna finns. Nu kan nog Löfven få lite interna problem. Jag menar nu när han hamnat i rasistfacket. Kristersson har ju startat offensivt. Men håller det? Att sen påstå att flyktingfrågan inte längre är på tapeten är nog inte korrekt. Jag litar inte på några politiker idag. Min fråga psykvård o tandvård för alla och att alla pensionärer skall kunna leva på sin pension är helt ute. Jag TROR NU att även C kommer att vika ner sig. Man vill ha makten helt enkelt. Att samarbeta med S betyder jätteförlust i nästa val. Mp förstod inte det o får nu betala priset. Vem tror på dom idag? Är ändå inte S största hycklarna? Det dom säger o det dom gör är rätt knepigt. Men jag TROR ändå Sd kan få närmare 20%. För min del kanske för dagen V ligger mig närmast. Men dom måste alltid fråga husse först. Dom svaga har inget att hämta hos dom längre. Ta LSS där bara S vill försämra för. Men visst har Pettersson en poäng M kopierar Sd:s politik o växer rejält nu. Med vilken trovärdighet?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Moderaterna vill inte styra ihop med SD.

  Fast man ”stjäl” gärna, utan att blinka , mängder av SD:s förslag och delar av partiets politik.

  Den ”värdegrunden” är tydligen OK för moderaterna.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I krig och politik är tydligen allt tillåtet, 2018 är det svenska folket som får bestämma !

   Gilla

 • compulsoryunion

  Riksdagens sunni muslim ”nya moderater” ska leda sexutredningen och vill ha hijaber på SVT:

  Gilla

 • compulsoryunion

  Eritreaner i fängelset i Norsborg (Asptuna) använder ordet våldta i positiv bemärkelse att roffa åt sig ohämmat på bekostnad av andra. Fler dyra fritidsgårdar som hen kan elda på och fler dialogpoliser behövs! Utvisning är tabu! Bostadsbrist är det tills vi byggt 4 miljarder gratislägenheter till hela Afrika!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Lägenheter åt hela Afrika, då spricker Annie Lööfs våta dröm om en framtida svensk befolkning på 30-40 miljoner det blir ju betydligt fler nya svenskar men det är ju ännu bättre eftersom massinvandring på sikt tydligen är en enormt lönsam affär om man ska tro Lövet och övriga inom familjen 7 !
   Heja Folkhemnet, som man bäddar ligger man.

   Gilla

 • Lena

  Ett uppslag för 7- klövern, när folk inte längre behöver jobba för att få mat på bordet och tak över huvudet ……………då kan det bli så här galet.
  https://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2017/11/13/transracial-man-born-white-says-he-feels-filipino/858043001/
  Någon som tror att …..den mår bra ?

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  Rekommenderas alla PK m.fl. https://www.gangrapesweden.com/

  Gilla

 • Pica pica

  Varför frågar de inte Sarnecki som vanligt – han kan den statistiken b ättre än någon annan….

  Gilla

 • Tony

  >Herr Mummelberg, alltså han som kallas Justitieminister
  är vid sidan om Statsministern och rikspolischefen ett av
  dom värsta stolpskotten i den regeringen, nu vill han att vi? ska
  slå tillbaks mot Polen för att dom hade en jättedemonstration
  på sin självständighetsdag?? Liten man men med en alldeles
  för stor käft, Polackerna struntar i vad den tönten tycker.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Moderaternas kopieringen av SD förslag verkar gå lysande och hem hos väljarna, undrar vad J.Å tycker och har för motdrag att kontra med mot Reinfeldts lärjunge U.K busfasoner !

  Gilla

 • Hanna

  Originalet är alltid bättre än kopior! Dessutom skrattretande att M snor ännu ett SD-förslag utan att kunna tänka sig att samtala med dem.
  Hur längre dröjer det innan media ställer dem mot väggen?

  Gilla

 • Peter Fuxby

  Wow det närmar sig Val i vårt land och nu är alla medel tillåtna. verkligheten blir verklighet och Nya”nya” Moderaterna visar vägen. Total omsvängning, inte rasistiskt när det kommer från öppna våra Hjärtan Moderaterna. Bara rasistisk när det kom 12 år tidigare från svenska folket och SD. Vi får mycket verklighet framöver det är trots allt snart val. Moderaterna vår räddning? Det är som att rösta på den som våldtog dig och släpp straff och istället fick ditt barns lägenhet gratis för de är våra räddare! Dumheten gror i ”vårt?” Land?

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Morgan Johansson har fel. Det är inte MÄN som våldtar. Det är YNKRYGGAR Riktiga män behöver inte våldta.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Det stämmer till 100% men trots det så vurmar PK-familjen ändå mest om våldtäktsparasiterna och övriga kriminella !

   Gilla

 • jockfall

  Vi behöver ärliga politiker!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Var finns de eller rättare sagt finns de överhuvudtaget ?
   Tveksamt har aldrig sett eller hört någon.

   Gilla

   • Jag

    Jag undrar också var ärliga s k ”politiker” finns?? Lita inte på sjuklövern. Moderaternas ”öppna era hjärtan” under deras 8 år vid makten blev en total katastrof, Sossarna fortsatte denna politik och nu ser vi resultat, som en stor Tsunami av våldtäkter, bilbränder, mordbränder, NoGo-zoner m m m m
    Moderaterna ”copy and paste” SD´s politik rakt av och nu är det ”rumsrent”. Hycklare, Lögnare, Parasiter
    Aldrig mer!!!!

    Gilla

 • Mimi N.

  Dagens löfvénska samhälle = svenskar som hatar svenskar !

  Gilla

 • Lena

  Är han rasist den lille patetiske moderaten ?!

  Gilla

  • Bosse

   Det här är jag ganska säker på att det är valfläsk.Han tänker ta röster från SD.Han bör veta att detta går inte igenom.C och L säker blankt nej.Just nu är M ganska opålitligt.

   Gilla

 • compulsoryunion

  Vi vet redan exakt vilka som begår alla gruppvåldtäkterna. Ska de efter utredningen få mer egna lägenheter vi förtur i Stockholm, och fler gratis gymkort i Eriksdalshallens gym (av Sthlms stad) ?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Klart de ska, i Sverige tar vi hand om och värnar om kriminella samhällsparasiter i dagens kramgpa och humanistiska land tror vi på alla människor och deras förmåga alla ska ju få hur många chanser som helst, kosta vad det kosta vill som Emils pappa sa !!!!!!!

   Gilla

 • ossie

  Och sen har dom tänkt att kompromissa med tok centern; kådisarna och liberalerna. Kan ju inte bli annat än en riktig soppa.

  Gilla

 • Stenbock

  Precis som allt annat de (M) stulit ur SD-programmen senaste 10 åren,får deras nye charmgosse fritt fram,att presentera detta som SD inte tilläts yppa ett ord om, i PK-medierna. Skandalöst från allas sidor,och borde behandlas på samma sätt som GN dömt i Trump-fallet !

  Gilla

 • Håkan

  Helt klart en blåkopia av SD:s politik!
  Dock bra då det sätter rejäl på Svetsaren och hans Feministregering!
  Det är precis vad vanligt folk tycker endast Mp och Vänsterväljare är emot!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vanligt folk ! Ett vidrigt uttryck som PK-etablissemanget föraktfullt alltid kallar oss infödda arbetande hederliga svenska medborgare för.
   Dagens Sverige ett klart och tydligt vi och dom samhälle !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: