Medicinska åldersbedömningar – historiens största bedrägeri fortsätter, 84 procent av de testade ”barnen” är vuxna

INVANDRING. Rättsmedicinalverket startade verksamheten med medicinska åldersbedömningar i asylärenden i mitten av mars, till en början i liten skala. Här presenterar vi uppgifter om hur många beställningar av medicinska åldersbedömningar vi fått från Migrationsverket och hur många utlåtanden om ålder som Rättsmedicinalverket skickat till Migrationsverket.

Statistik till och med 31 oktober

• Antal beställningar angående medicinska åldersbedömningar från Migrationsverket: 10 009
• Antal rättsmedicinska utlåtandet om ålder som skickats till Migrationsverket: 7858
• Av de rättsmedicinska utlåtanden som hittills är utfärdade, avser 311 asylsökande av kvinnligt kön och 7 547 asylsökande av manligt kön.
Rättsmedicinalverket bedömer att i 6 628 ärenden talar utförd undersökning för att den undersökta är 18 år eller äldre (183 asylsökande av kvinnligt kön och 6 445 av manligt kön).
• Rättsmedicinalverket bedömer att i 112 ärenden talar utförd undersökning möjligen för att den undersökta är 18 år eller äldre (endast för asylsökande av kvinnligt kön, bland annat på grund av tidigare skelettmognad).
• Rättsmedicinalverket bedömer att i 1 077 ärenden talar utförd undersökning möjligen för att den undersökta är under 18 år (14 asylsökande av kvinnligt kön och 1 063 asylsökande av manligt kön).
• I 41 ärenden har någon bedömning av den undersökta personens ålder inte varit möjlig att göra eftersom visdomständer saknats och det inte varit möjligt att göra en magnetkameraundersökning av knäleden (siffrorna kan inte visas fördelade på kön eftersom antalet asylsökande av kvinnligt kön är för litet).

Ska alla asylsökanden genomgå en medicinsk åldersbedömning?

Nej. Om en asylsökande saknar identitetshandlingar och inte kan styrka sin ålder på annat sätt har de möjlighet att göra en medicinsk åldersbedömning. Bedömer Migrationsverket att det finns orsak att ifrågasätta att den asylsökande är under 18 år ska de informera den sökande om möjligheten att stödja uppgifterna om sin ålder med hjälp av en medicinsk åldersbedömning

Rättsmedininalverket

11 thoughts on “Medicinska åldersbedömningar – historiens största bedrägeri fortsätter, 84 procent av de testade ”barnen” är vuxna

  1. Visste ni att de ”godemännen” bildat en exclusiv klubb av de lyckliga,som med MV`s medverkan blivit nyrika ? C.a 1500 sådana parasiter klagar nu högljutt och protesterar över åldersbedömningen.Denna orsakar ju stora förluster för girigbukarna…
    Tja allting har en ende…. bara korven har två ! 🙂

  2. Eftersom rättssäkerhet även gäller för myglande personer finns det en säkerhetsfaktor i bedömningen. Med andra ord är dessa 84% signifikant äldre än 18 år. Jag vill minnas att gränsen är 20 år. Vad det innebär är att det finns ytterligare personer som fyllt 18 men ej 20. Jag skulle inte bli förvånad om det skulle vara ytterligare 10 procentenheter som är över 18 år. Med andra ord är bedrägeriet nästan totalt.

    Nu anser jag att vi ska ha ett rejält moratorium i asylmottagningen så att vi förmår att repatriera/assimilera de som redan kommit. Men, om vi i en avlägsen framtid ändå väljer att tillåta asylmottagning är kravet av en giltig och vidimerbar ID-handling ett oomkullrunkeligt krav för att få passera gränsen.

  3. Och de som dömts som barn vid t.ex. våldtäkter, som nu bevisas att de var 18-år eller äldre vid brottet, ska de inte då få nya domar som dömer de då som vuxna.
    Är det inte så ett samhälle med lagar, och ordningar ska fungera?
    För att lag och ordning ska fungera så måste rätt vara rätt och fel vara fel!
    Är inte det det enda rätta mot alla brottsoffren? 😥

    Ps. En ursäkt ifrån de ansvariga politikerna och lagmän, är väl inte nått som kan begäras….för de har väl inget ansvar…som vanligt 😡

    4-år till….tror ni det blir bättre ?

  4. Det visar också att 84 % av våra politiker är så lättlurade att de gått på lögnerna från ” barnen”, vilka i verkligheten är,unga män i sina bästa år. Helt enkelt en skam för landet att våra ledare inte ser skillnad på ett barn och en vuxen karl. Hur korkade är de? Kostnaden är mångmiljardbelopp Dessa pengar kunde använts på betydligt bättre sätt. T ex till att lyfta upp fattigpensionärerna över fattigdomgränsen hellre än spendera miljarder på lycksökare

    • Konstigt att en majoritet av svenskarna som väl är smartare än så ständigt väljer samma lättlurade politiker i val efter val !

  5. Ett bra exempel: VELLINGE (ligger söder om Malmö)
    ————————–
    Här är ÄNNU ett buu-huu-reportage från en agenda-sättande media:

    Myndiga ensamkommande måste lämna Vellinge – många blir hemlösa
    —-

    På 18-årsdagen tvingas ensamkommande ungdomar lämna Vellinge – många blir hemlösa. Nu avsätter regeringen närmare 600 miljoner för att stoppa flyttkarusellen i landet, men Vellinge kommun vill inte hjälpa ideella krafter att ordna boende.

    I många kommuner får ensamkommande som fyller 18 stanna på sina boenden tills deras överklagande till Migrationsdomstolen har behandlats. Vellinge har tagit ett beslut i motsatt riktning: när ungdomarna blir myndiga tvingas de flytta till ett vuxenboende någon annanstans i Sverige.

    21 pojkar i kommunen har nyligen blivit myndiga eller räknats upp i ålder till 18 år. Ytterligare ett tjugotal personer hamnar i samma situation inom ett halvår.

    – Ungdomarna kom när de var 16. Asylprocessen har dragit ut i flera år och nu måste Migrationsverket forcera fram beslut. Ett avslag innebär i princip alltid att de räknas upp i ålder och blir hemlösa. Läget är akut, säger Mikael Kinning från Röda Korsets projekt Medmänniskanu.

    För att förhindra flyttkarusellen för just den här gruppen har regeringen avsatt pengar i ett tillfälligt kommunbidrag. För Vellinges del ligger potten på 900 000 kronor.

    – För kommunens del är det här fortfarande väldigt lite pengar i förhållande till de kostnader som är involverade, säger kommunens ansvariga.

    – Det tillfälliga kommunbidraget ändrar inte ansvarsfrågan. Det är fortfarande Migrationsverket och staten som är ansvariga för vuxna asylsökande. Därför har vi valt att hålla fast vid de riktlinjer vi tagit.

    – Det finns en likabehandlingsprincip. Här har du en grupp som kommunen rent juridiskt har lika lite eller mycket ansvar för som andra 18-åringar.

    Snyftreportaget i sin helhet på:

    https://www.sydsvenskan.se/2017-11-12/miljonbidrag-ska-stoppa-hemloshet-bland-nyanlanda-tonaringar-men-i-vellinge-far-ungdomarna-vanta

  6. Det betyder alltså att ytterligare en svensk myndighet slutat fungera.
    Borde inte Rättsmedicinalverket VILJA utreda saken till fulla om det kunnat ens ana detta?

    Vi får helt enkelt byta namn på myndigheten: Rättsmedicinalverket blir Medicinalverket.

    Och Migrationsverket blir bara Verket.

    Heja Sverige.

  7. ”INGEN LUST att bevisa min ålder…..”
    ——————————————————
    Reza Ramazani finns med i de afghanska grupper som varje lördag i Malmö demonstrerar för en ny svensk migrationspolitik. Han ser den politiken som omänsklig.

    – Vi har kommit till Sverige för att börja ett nytt liv i ett bra land. Regeringen måste fatta beslut om att inte föra oss till ett land där säkerhetssituationen hela tiden bara blir sämre och sämre, säger han.

    När han kom till Sverige för två år sedan uppgav han sin ålder till 15 år. Men Migrationsverket valde att skriva upp hans ålder med två år. Därför betraktas han idag som en vuxen 19-åring medan Reza Ramazani själv betraktar sig som ett 17-årigt barn.

    Reza Ramazani säger själv att han inte vill låta sig bli ålderstestad genom att få sina tänder och sina knän röntgade.

    – Det har jag ingen lust med. De afghaner som blir testade får åldern uppskriven.

    Aida Ghardagian, Malmöbo av iransk härkomst ser Migrationsverkets åldersbestämningar som godtyckliga.

    – Det framstår som att alla unga afghaner antingen är 15 eller 18 år. Alla 16- och 17-åringar försvann när Migrationsverket skrev upp åldern på tusentals ungdomar.

    —————————

    Ha blodtrycksmedicinen nära till hands innan ni läser artikelen.

    https://www.sydsvenskan.se/2017-11-11/unga-afghaner-gor-sina-protester-till-aterkommande-rutin

Kommentera