Människors lika värde eller hyckleriets triumf


INSÄNDARE. Uppropet mot sexuella trakasserier har nu samlat omkring 500film- teaterskådespelare etc. Många är sådana vars karriär är över. Varför först nu kan man fråga sig. Och varför har medierna genom åren varit så tysta?

Självklart är initiativet riktigt och viktigt för att få slut på vissa primitiva mäns fräckhet att tro att de kan behandla kvinnor som enbart könsvarelser. Bör inte alla ställa sig frågan. Hur har detta kunnat pågå så länge i det land som ständigt framhåller att det ligger främst i jämlike mellan könen? Därtill med starka kvinnoorganisationer! Inte skulle Inga Thorsson, Ulla Lindström m fl  accepterat detta. (Men trots detta pågår ett enormt kvinnoförtryck mot de till Sverige invandrade kvinnorna/flickorna!)

Självklart är orsakerna flera. Varför har så många kvinnor spelat med?

Det har varit ett beroendeförhållande menar många. Men hur ser detta beroendeförhållande då ut. Kan risken för att inte få en roll vara orsak? I så fall skiljer sig beroendeförhållandet avsevärt från det pigorna levde under på storbondens gård i det gamla bondesamhället. (Vilhelm Moberg har berättat om detta). Men vi behöver inte gå så långt tillbaka. Vi har det i dag alldeles in på knutarna, vilket vi dock inte får knysta något om och som ingen tidning eller public service skriver om eller låter oss andra få infört.

Jag menar då det förtryck som i dag förekommer i förorterna och i klan-styrda parallellsamhällen med hederslagar, kvinnoförtryck och shariapoliser. Men också i de religiösa skolorna som vi fick en påminnelse om häromdagen när Skolinspektionen anmält en muslimsk religiös skola till Diskrimineringsombudsmannen för att bl a flickor inte fick sitta tillsammans med pojkar och dessa fick inte ta dem i hand etc etc. Trots detta vill inte korpralen Björklund helt avskaffa de religiösa skolorna utan endast förbjuda nya. Ännu råare är KD.s Ebba Bush Thor som inte vill avveckla dem utan låta flickor förtryckas som i hemlandet. Vi har inte heller trots kunskapen om förhållandena gjort rent hus medkvinnlig könsstympning, barn- och tvångsäktenskap, hedersvåld, klädtvång, olika lokaler för flickor/pojkar, kvinnor/män vid utövandet av olika aktiviteter. Och alla de 80 tusen ungdomar som inte får välja partner utan tvingas till kontakter med perdonrt de kanske avskyr!

Självklart finns ingen anledning att göra jämförelser om var förtrycket är eller varit störst. Men det finns ändå den skillnaden att det Uppropets initiativtagare talar om är förfluten tid medan det (även om sådant sker fortfarande) som händer i våra för orter sker i dagens Sverige. När samlar sig politiker, myndigheter och medier i en manifestation och till ett åtgärdspaket för att såväl stödja de tusentals kvinnor som av merendels invandrare blivit våldtagna, sextrakasserade och nu lever utan hjälp och stöd efter sina fasansfulla upplevelser!

Trots att det är allmänt känt att alla nämnda kränkningar av invandrarkvinnor/flickor förekommer dagligen får inte detta Bah Kuhnke att agera. Men när dessa 500 kvinnor får fritt spelrum på tidningssidorna rusar hon iväg och kräver omedelbara förändringar! Jag vill inte skuldbelägga de kvinnor som nu ger uttryck för hur de blivit utnyttjade. Men jag har också svårt att komma ifrån att de hade en valmöjlighet genom att avstå från rollen eller uppgiften, vilket varken gällde bondesamhällets pigor eller dagens invandrarkvinnor. Eller de som blivit våldtagna i motionsspåret eller på vägen hem etc.

Det går inte heller att komma ifrån att många av de som nu givit sig tillkänna spelade med i det som de nu med all rätt fördömer. Nog minns väl flertalet den nu bortgångne demonregissören som kvinnorna skockade sig kring och där de inte var nödbedda att dela hans sovrum mot en filmroll som gentjänst. Trots att allt fler nu ger till känna att de utnyttjats på ett mycket simpelt och primitivt sätt saknar jag ytterligare en kategori – de kvinnliga politikerna. Kan det vars så illa vilket jag inte håller för otroligt  att de kvinnor som utsatts för samma slags kränkningar av manliga politiker som de i uppropet inte vågar stiga fram eftersom vi har ett val 2018 och det nu pågår nomineringar till riksdag och fullmäktige. Sannolikt riskerar den kvinnliga politiker som utsatts för trakasserier och röjer förövaren, att hamna utanför listan. Ja det är inte endast troligt utan det finns flera exempel från bla a partierna MP, S och V hur inte bara ledamöter hotas med uteslutning utan också utesluts när de visar på kvinnlig diskriminering inom invandrargrupper inte minst i förorternas parallell-samhällen.

Det kan inte uteslutas att partierna för att värva medlemmar(valboskap) väljer att avstå från att kritisera kränkningar mot kvinnor och flickor som t ex avseende förhållanden vilka är förbjudna i Sverige, såsom könsstympning, barn- och tvångsäktenskap, hedersvåld, åtskillnad mellan pojkar och flic-kor etc. Självklart finns fler medansvariga till att denna unkna och individkränkande kultur råder.

Jag har alltid hävdat att det öppna sanningssägande samhället är det friskaste. Men sådant är inte Sverige i dag. Det finns en rad av medierna tabubelagda områden som hur illa människor än far så får inte sanningen skrivas. De områden som uppropets deltagare representerar är några. Men allra omöjligast är att i medierna få veta sanningen om just massinvandringen. Men inte nog härmed utan de som söker göra detta blir inte enbart portade på debatt- och insidor utan de blir också fördömda som rasister, främlingsfientliga ja rent ut sagt som de onda.

Vill vi ha ett så andligen friskt samhälle som möjligt skall åsikts- och yttrandefrihet vara så gott som total. I Sverige har vi gått motsatt väg och är på väg att kraftigt inskränka dessa och därmed skapa ett sjukt samhälle. Man kan på många sätt kränka kvinnor och vad vi menar med jämställdhet mellan könen. Då är det viktigaste att inte i första hand se kvinnor som könsvarelser utan som våra jämlikar och kamrater. Landets statsminister var inte sen att vid makttillträdet utropa att han var  statsminister för en feministregering. Men inte nog med detta han utnämnde sig också själv till feminist. Tyvärr är Stefan Löfven den statsminister av alla som alltid använder sig av flest överord (superlativer). De följs dock nästan aldrig av handling. Han tar också mycket lätt på sin egen påstådda feminism. När han var i Irak krävde han av de medföljande kvinnliga ministrarna att de skulle ta på sig slöja. Självklart var detta en kränkning av de kvinnliga ministrarna eftersom han med detta enbart såg dem som könsvarelser.

Hans närmast ignorerande förhållande till alla de kvinnor som blivit våldtagna, skändade och för-trycks i parallellsamhällena är inte endast skamligt utan kränkande. Han är ju faktiskt orsaken till att dessa kvinnor drabbats som de gjort. Jag kräver nu av regeringen, kvinnoorganisationerna att omedelbart starta arbetet med att genomdriva  och kräva att de jämlikhetslagar bl a som vi grundlagsfäst men också lagt fast i allmän lagstiftning efterlevs på alla områden däribland i förorternas parallellsamhällen, i alla skolor och på arbetsplatser där kvinnor såväl som män arbetar och befinner sig. Med andra ord att dessa blir en realitet och inte som nu under Stefan Löfvens regering endast tomma ord som aldrig blir handling.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle


10 responses to “Människors lika värde eller hyckleriets triumf

 • Kenth Andersson

  Den/de som stillatigande bara ser på när trakasserier och övergrepp pågår är precis lika skyldig som förövaren, i Nazityskland gick det inte att skylla på att man bara lydde order och inom kulturvärlden går det inte att som alla nu gör skylla på att någon patetisk kultur alltid har existerat inom teater och filmvärlden !
  Inte speciellt intelligent och förtroendeingivande att som kulturarbetare sitta i TV och radio med en tår i ögat och fördöma övergrepp som man själv sett eller vet har förekommit men inte anmält.

  Liked by 1 person

 • Luntan

  Varför är medierna tysta? Det finns olika skäl men det lär röra sig om att få pengar(mutor) för att inte avslöja hur eländigt läget är i Sverige nu.

  Liked by 1 person

 • Tony

  Jag blir mer och mer övertygad om att hela den här tafs debatten enbart har ett syfte, att lyfta blicken från verkliga kränkningar, som
  våldtäkter gängvåldtäkter, och inte att förglömma
  Hedersvåld och annat kvinnoförtryck som följt i massinvandringens
  spår, att man ska fördela en stor del av skuldbördan över på
  den vite mannen, är övertygad att detta sats igång av myndigheter
  tillsammans med Feministiskt initiativ och andra oseriösa aktörer
  bland den så kallade HBTQ rörelsen!

  Liked by 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den fanatiska förmyndarfeminismens frenetiska attacker mot den maskulina traditionsburna suveräniteten genomskådas lätt som en kulturmarxistiskt initierad distraktionsmanöver, vars främsta syfte är att avleda allmänhetens uppmärksamhet från den importerade våldtäktsmassans härjningar, oaktat detta tilltag ger de besynnerligt retarderade trakasserianklagelsernas sammansvurna anmälare ett utmärkt tillfälle att ge det vita patriarkatet en unison käftsmäll.

  Trovärdigheten avseende den hastigt påkomna anmälningsbenägenheten torde därmed vackla, trots att en och annan despotiskt sinnad ledartupp i kulturelitens hönsgård med all sannolikhet givits en välförtjänt tankeställare där han står med slokande kam på toppen av gödselstacken.
  Andreas 🙂

  Liked by 1 person

  • assad

   God morgon, Frater Andreas. 🙂

   Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Ah! Unge herrn, redan vaken denna regniga lördagsmorgon! Farbror försökte smyga sig in med kaffebrickan, men snavade och utbrast i en spontan svordom.
    Ber om tillgift. Seså, tag för sig av wienerbröden!
    Andreas 🙂

    Gilla

 • mari

  Detta land är hycklarnas paradis. Detta är Medias förtjänst inte en jävla obekväm fråga som ställs. Detta gäller all media. SD ska svara på hur mycket betalt dom fått för att fortsätta stötta en i verkligheten helt frånvarande ”public service” Lekstugan är stängd.

  Liked by 1 person

 • Jhonsson

  De flesta av dem får väl inte längre någon uppmärksamhet i media och har funnit att deras tid är över. Här kom nu en möjlighet att åter komma i ljuset. Även om de flesta kommer att förbli i skuggan.
  Men hur är det? Har de kanske själva erbjudit ett ligg då och då för att få en roll!
  Att man kunde gå sängvägen iför att få en roll nom filmen, har ju varit känd sedan länge

  Gilla

 • nosferatu

  Manliga skådisar: Bedriv nu ingen häxjakt där oskyldiga hängs ut.
  https://www.svd.se/hoppas-det-inte-blir-haxjakt-dar-oskyldiga-hangs-ut

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: