Muslimsk friskola granskas om könsrelationer efter många års klagomål och 23 miljoner skattekronor extra


ISLAM. Vissa föräldrar till barn på den muslimska friskolan Kunskapsljuset i Norrköping motsätter sig att deras barn sitter bredvid elever av motsatt kön. Och det finns pojkar på skolan som inte vill ta kvinnor i hand. Nu ska skolan utredas av Diskrimineringsombudsmannen (DO). Det handlar även om elever som inte vill sitta bredvid andra av motsatt kön.

Det är efter dessa uppgifter från Skolinspektionen som DO nu har valt att utreda skolan. När utredningen är färdig ska DO ta ställning till om eventuell diskriminering eller brister i utredningsskyldigheten har förekommit.

Huvudmannen för skolan har medgett att det finns problem i relationerna mellan flickor och pojkar på skolan och att vissa insatser mot detta har genomförts.

Till exempel har ansvariga uttalat i flera klasser att pojkar och flickor är lika mycket värda och att det inte strider mot Koranen om en flicka inte vill bära slöja, det visar utdrag ur tillsynsprotokollet.

Men det har inte gjorts något främjande eller förebyggande arbete i frågan, medger rektor Monica Söderholm för Skolinspektionen.

Rektorn har heller inte reflekterat över att en anställd på skolan vid hälsning gör skillnad på kön och att det skulle sända signaler till elever och föräldrar, visar utdrag ur tillsynsprotokollet.

Diskrimineringsombudsmannen kräver nu svar på flera frågor i ärendet senast den 17 november.

– Vi tycker inte det finns någon grund för de här påståendena och är inte oroliga, säger rektor Monica Söderholm till SVT.

-Pettersson undrar om rektor Monica Söderholm bara är rektor på papperet och om någon annan bestämmer…

TIDIGARE 2017-05-25. Kommunen besökte inte muslimsk friskola på tolv år – trots 23 miljoner och många klagomål

ISLAM. Norrköpings kommun har inte besökt eller kontrollerat den kritiserade muslimska friskolan Kunskapsljuset på tolv år trots att man betalat ut 23 miljoner kronor till skolan i särskilt stöd utöver de ordinarie driftbidragen. Före detta anställda har slagit larm till kommunen om problemen på skolan. Men de har inte fått något gehör.

– Jag känner att politikerna är helt medvetna om att barnen inte får den hjälp de behöver, men jag tror att de tittar bort helt enkelt, säger en av de tidigare anställda på skolan.

Den kontrollmöjlighet kommunen har är att genomföra insynsbesök där utbildningsförvaltningen ska informera sig om skolors verksamhet.

Besöken ska enligt Norrköpings kommuns praxis ske vart tredje år. Kommunen besökte Kunskapsljuset i januari i år, men då var det första gången på tolv år.

Tidigare personal och även föräldrar riktar skarp kritik mot den muslimska friskolan Kunskapsljuset. – Mycket konflikter, mycket hotfulla uttalanden. Det fanns också personal som gapade och skrek och härjade med barnen, säger en före detta anställd på skolan.

-Pettersson säger att det är som vanligt när muslimer är inblandade. Myndigheterna törs inte ta tag i problemen av rädsla för att bli kallade rasister och islamofober av journalisterna…

Stäng skolan! Stäng alla muslimska skolor! Offra inte barnen!

SVT

Om muslimska friskolor på bloggen

En av bilderna nedan är från den muslimska friskolan Kunskapsljuset i Norrköping. Klarar ni av att lista ut vilken som står för ljus och kunskap…

 


8 responses to “Muslimsk friskola granskas om könsrelationer efter många års klagomål och 23 miljoner skattekronor extra

 • Kenth Andersson

  Varför finns det muslimska friskolor i Sverige när hycklande, förljugna och mytomaniska politiker inom 7 klövern ständigt tjatar om vikten av integration i det svenska samhället ?
  Som vanligt, det berömda svenska ynkliga och fega hyckleriet.

  Gilla

 • Cinna

  Enligt min bedömning bryter de mot både skollagen och lagen mot kränkande särbehandling, bl.a. för att de inte satt in åtgärder. Men vi får se; kanske går islamsk sedvänja före svensk skollag och lagen mot kränkande behandling?!

  Gilla

 • Mimi N.

  I Rumänien känner man till och beundrar Mona Walter. Tack vare Mona Walter fick rumänerna veta att islam hittat en hög och mycket speciell ‘luft’kvalitet, pengar, moskéer, koranskolor m fl – förutsättningar för muslimernas välmående och trivsel. Och de hittade det i SVERIGE !!!

  O femeie este amenintata cu moartea pentru ca spune adevarul despre islam (En kvinna är hotad till döds för att hon berättar sanningen om Islam)

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  I sedvanlig ordning är det den allmänt vedertagna och officiösa policyn där de islamistrelaterade och därmed koranförslavade aktörerna åtnjuter en exklusiv straffimmunitet vilken oavsett kontext är den dominerande.

  Att överhuvudtaget acceptera denna typ av samhällsfientlig verksamhet och dessutom finansiera densamma inom en stat som stoltserar med det osannolika epitetet den feministiskt styrda humanitära stormakten, är utan tvekan ett brott mot allt vad sunt förnuft heter och symboliserar en dold attack mot den demokratiska nationen och mot dess sammantagna normalbefolkning.
  Andreas.

  Gilla

 • Mimi N.

  Grattis, Sverige och näsan i vädret !!

  Gilla

 • Jhonsson

  Skattepengar är väl inget att bråka om.
  Det är ju bara att höja skatten lite då och då, så går det ihop.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: