Gör om, gör rätt


Alla ska ha någonstans att bo, det är en rättighet och en självklarhet. Det gäller oavsett om du är ungdom, svensk fattigpensionär, socialt utslagen eller en asylsökande som fått uppehållstillstånd.

Däremot är det inte på några vis en självklarhet att du har rätt att bo i bostäder som du själv inte har råd att betala.

I århundraden har bostadsbeståndet i Sverige anpassats efter vad medborgarna har råd med. De mer välbärgade har byggt villor och flyttat in i dyra bostadsrätter och radhusområden. De mindre välbärgade har flyttat in i hyreshus och möjligen i lite äldre radhusområden där priserna är betydligt lägre. De som överhuvudtaget inget haft har kommunerna placerat i områden där kostnaderna är som lägst.

Ni känner igen detta från det Sverige ni växt upp i. Egentligen är detta självklarheter, då det vi har på banken ofta styr våra val. Inte bara bostäder, utan utlandsresor, restauranger, kläder och inredning till hemmet.

I Sverige anno 2017 är detta på väg att förändras och i sedvanlig ordning ligger en oansvarig och kraftigt överdimensionerad asylinvandring bakom. Ni som såg SVT-dokumentären ”Tvärvändningen” vet vad jag åsyftar.

Det har inte bara kommit fler människor till Sverige än vi har jobb. Det har kommit betydligt fler än vi har bostäder till. Undanträngningsfaktorn erkänns nu av allt fler. Det är dock inte den enda absurditeten vi tvingas bevittna. Nyanlända placeras inte längre i de områden där kostnaderna är som billigast och där man slipper gräva allt för djupa hål i skattebetalarnas gemensamma kassakista. Idag har den röd/gröna regeringen instiftat en nya lag som tvingar samtliga kommuner att ta emot nyanlända och ensamkommande. Denna nya tvångslag har vänt upp och ned på tidigare gällande regler.

För att lösa problemen och förbättra politikernas krav på integration, placeras nu nyanlända som varken har råd eller jobb, i av kommunerna inköpta villor, bostadsrätter och t.o.m. rena nybyggen.

Vi har sett det i Nacka där en familj med fyra vuxna och sexton barn placerades i tre inköpta bostadsrätter för miljontals kronor. Vi har sett det i  Svenljunga där kommunen har köpt villor till nyanlända. Vi har sett det i Gislaved där kommunen lät bygga femton helt nya fritidshus till afghanska ensamkommande och deras inresta familjer.

Bra för integrationen? Finns inget som garanterar det. Bra för sammanhållningen? Fråga alla de som kämpat, skuldsatt sig och offrat hela besparingen för att kunna betala kontantinsatsen till sin nya bostad. Fråga framför allt alla de som inte har råd och alla de som stått i bostadskö i många år och som nu petas allt längre ned i kön. Jag lovar att ilskan är stor och att denna ilska vänds mot de nyanlända och inte främst mot de ansvariga, politikerna i 7-klövern.

Vad då göra? Ett första steg är givetvis att placera alla dessa nyanlända i bostäder som inte kostar skattebetalarna hundratals miljontals varje år. Detta gäller givetvis också de som idag placerats i dyra bostadsrätter och villor. Varför ska de ges rätten att bo fint när de i själva verket inte har råd och inga andra med låga inkomster ges den möjligheten?

I framtiden bör det vara fokus på en helt ny asylpolitik, vilket i vissa del fått medhåll av politiker från samtliga partier, undantaget V och Mp.

Mina förslag är följande:

 • Avskaffa nuvarande asylpolitik helt och övergå till ett rent kvotflyktingsystem. Då garanteras att de som kommer är de värst utsatta och vi talar också om nivåer som myndigheterna, kommunerna och staten kan hantera.
 • Vill man ta emot människor utanför kvotsystemet, ska det enbart röra sig om personer med särskilda skyddsbehov.
 • Dessa ska placeras i av staten färdigställda asylboenden, där de får tillbringa tiden som deras ansökningar behandlas.
 • Ska du som asylsökande ens få ditt ärende behandlat, ska du kunna visa upp ett pass, en annan id-handling eller något form av bevis på vem du är, varifrån du kommer och ditt syfte.
 • Visas tecken på fusk, att du har en kriminell bakgrund, att du vistats i extremistiska miljöer eller på annat sätt kan tänkas medföra en fara för Sverige och svenska medborgare, ska din ansökan återkallas och du ska med omedelbar verkan återbördas till det land du uppgav att du närmast kom från.
 • Anser ansvariga myndigheter att du är den du uppger dig för att vara, att du har särskilda skyddsbehov och du får ett uppehållstillstånd, ska du placeras av ansvariga myndigheter i bostäder som är anpassade för dig och den ekonomi som är mest gynnsam för skattebetalarna, dvs. i områden där kostnaden för kommunen är så låg som möjligt.
 • Du ska ges rättigheter vartefter du förtjänar dem, inte få dem direkt du skrivit under pappren på Migrationsverket.
 • Du ska ha skyldigheter som du är tvingad att acceptera, så som att lära dig svenska, att respektera de lagar & regler som gäller i Sverige, att utbilda dig och att stå till arbetsmarknadens förfogande.
 • Ställer du bara upp på rättigheterna och inte skyldigheterna, ska du avvisas från Sverige och till det land du uppger att du närmast kom från.
 • Ett medborgarskap ska förtjänas, inte delas ut med automatik. Ett medborgarskap ska också kunna återkallas om den enskilde individen har ljugit om sin identitet eller visat att han/hon inte respekterar de lagar och regler som vårt samhälle är uppbyggt på.
 • Vill du ta hit din familj är du först tvungen att visa att din ekonomi är så hållbar att du kan försörja dem och inte förlita dig på att svenska skattebetalare ska stå för notan resten av ert liv.
 • Vill du sedan flytta från den bostad som angivits dig, är du tvungen att jobba dig upp till en ekonomisk nivå som tillåter dig att så göra. Precis samma förutsättning som gäller för svenska medborgare.

Nu är jag ingen politiker, utan bara en vanlig enkel väljare. Kan dock lova att jag skulle rösta på ett parti som anstiftade dessa regler och följde dem till punkt o pricka.


31 responses to “Gör om, gör rätt

 • Peter Skoglund

  Dagens Samhälle Poll of polls, 3 november.

  https://www.dagenssamhalle.se/dagens-samhaelle-poll-of-polls

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Varför skall vi ta emot kvotflyktingar? Ingen skall komma till Sverige!

  Det är bara slöseri med pengar att ta någon från ett fattigt land till ett högkostnadsland som Sverige! Dom fattigaste finns konstigt nog alltid i varma länder, tänk bara vad det sliter på miljön och kostar med uppvärmning och kläder för dom i kalla Sverige!

  Skall det hjälpas skall det ALLTID ske på plats!

  Gilla

 • Kurt

  Va håller SD hus ha de gott under jorden?

  Gilla

 • Billy Boy

  Förre statsministern Göran Persson (S) erkänner efter c:a 15 – 20 år att förändringarna i pensionssystemet under 1990-talet har gjort många hårt arbetande svenskar till fattigpensionärer.

  Göran Persson intervjuas 21:15 i kväll i SVT Agenda om pensionssystemet.

  Pensionssystemet är för snålt

  Pensionerna måste höjas, framförallt för dem med låga löner, det menar tidigare statsministern Göran Persson.
  – Vi kan inte ha en ordning där människor som har jobbat ett helt liv plötsligt upplever att de blir fattiga.

  – Jag brukar säga att vi har världens bästa pensionssystem med det lilla felet att det ger för låga pensioner! säger Göran Persson.

  Alltså! Världens bästa pensionssystem med det ”lilla felet” att det ger för låga pensioner. D v s en uppmaning nu till dagens och morgondagens makthavare: ”Gör om, gör rätt” och kom inte dragande med lögnen att de importerade ”pensionsräddarna” skall ordna biffen eftersom ”Dom blir en förtjänst för samhället lite längre fram.” Som grupp är dom ju bara tärande!

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/goran-persson-pensionssystemet-ar-for-snalt

  Gilla

 • compulsoryunion

  IS-tiden är redan här på grund av svennes villfarelse att hen måste fixa bostad till hela jordens tiggare som sätter sin fot här.

  Gilla

 • ruben

  Jag ställer upp på alla punkter. Att göra som tidigare eller vara utan dessa regler är fientlighet mot de egna medborgarna, som betalar kalaset.

  Gilla

 • Kurt

  Va är SD ?

  Gilla

 • Billy Boy

  Om ”Tvärvändningen” kommit redan omkring 2010 – 2011 när möjligheten fanns, så kunde Sverige idag ha varit i ett mycket bättre läge. Men dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt (M) stoppade möjligheten när Tobias Billström, Carl Bildt och många fler moderater ute i landet började tala om volymer d v s att minska mottagandet av antalet flyktingar. Regeringen Reinfeldt gjorde i stället upp med Miljöpartiet och både flykting- och anhörigmottagningen ökade kraftigt.
  Se gärna YT-videon nedan med Jimmie Åkessons (SD) beskrivning av hur turerna gick då år 2011:

  Självklart hade en åtstramning av flyktingmottagandet redan då omkring åren 2010 – 2011 och fram tills nu lett till en mycket bättre ekonomi och beredskap för Sverige som då givit oss betydligt bättre möjligheter att finansiera välbehövliga förbättringar i många försummade sektorer såsom vård skola omsorg, bostadsbyggande, infrastruktur (vägar, järnvägar, flyg, bredband mm), rättsväsendet (polis, domstolar & kriminalvård), försvaret, pensionerna, internationellt bistånd mm mm.

  Och med Löfven-regeringen har galenskaperna fortsatt att köra Sverige i botten.

  Gilla

 • gamgubben

  Du skulle kunna bli sakkunnig tillgång för regeringskansliet, Stefan.
  Fast ändå inte, deras sakkunniga ska tänka enligt PK-mallen, alltså de som blivit förvirrade i skallen.
  De som inte tycker, nej de kan bara tänka att invandrare ska gå före en fattig änka.
  Hur det nu ska gå, vet ingen klart att vi är nära kaos det är uppenbart.

  Gilla

 • Jhonsson

  Gör om gör rätt!
  Ett för politiker okänt begrepp.
  För de har väl aldrig någonsin gjort fel eller hur?
  Och aldrig har de väl bett om ursäkt för sina många tabbar.

  Gilla

 • MartinA

  Men ok, säg att boende är en rättighet, precis som yttrandefrihet och rösträtt. Varför ska jag då acceptera att bo sämre än Stefan Löfven och Wallenberg? Fungerar andra rättigheter så, att jag bara har rätt att säga tre ord om dan medan andra har rätt att säga 3000 ord om dan? Ska andra ha rätt att lägga femtio röster i valen och jag bara en?

  Vidare, om det är en rättighet till boende. Och boende måste produceras genom andra människors arbete. Är de då mina slavar? Vad händer om de strejkar, skall de då tvingas till att arbeta? För boende är ju tydligen en rättighet, om byggnadsarbetare vägrar mig mina rättigheter, har jag då inte rätt att tvinga dem?

  Ovanstående två argument för att visa hur vansinnig den socialistiska villfarelsen att ”boende är en rättighet och staten ska GE MIG DEN”. Nej, boende är inte en rättighet. Det är en vara. Och du måste själv skapa värde nog för andra människor för att kunna konsumera den varan. Och om du inte kan det så får du ödmjukt ta av dig mössan och BE andra att få någonting du inte klarar av att producera själv. En vara som produceras av andra är inte en rättighet du kan kräva.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Här håller jag inte med ett dugg! Det enda roliga som har hänt i Sverigeistan på år och dar är den nya bosättningslagen!

  Det går inte längre att sitta i fina förorten och rösta för berikning åt andra!

  Det ställs många frågor om vad folk tycker och tydligen tycker 75-80% att det är helt i ordning eftersom dom vill fortsätta på den inslagna vägen i september 2018!

  Vad det gäller dom första förslagen så behövs dom inte, det är bara till att följa asyl reglerna! Att det är krig i ditt hemland är inget skäl för att få asyl!

  Gilla

 • svensson

  Mycket bra och självklart för individer med normalt IQ.

  Gilla

  • Lagro

   Om man ser till Syrien som blivit en stor konflikthärd, det är 8 miljoner som tvingats fly från sina hem på grund av kriget.
   4 miljoner är flyktingar inom landet där även flyktingläger upprättats.
   4 miljoner har lämnat Syrien och tagit sig till grannländerna Turkiet, Libanon, Jordanien och där har FN upprättat flyktingläger för flyktingar, som är mest kvinnor och barn.
   När de kommer till de här lägren blir de registrerade och får tak över huvudet mat och även en viss summa fickpengar varje månad.
   Människorna är skyddade av professionella personer och alltsammans bekostas av FN.
   När kriget är över i Syrien kommer flyktingarna att återvända till sina hem.

   De här syrierna som kommit till Sveriges gräns och har därmed rätt att komma in i landet och söka asyl, därför Syrien är utsett av svenska myndigheter som asylland, ”de är inga flyktingar”.
   De har betalt en smugglare som ordnat resan från Syrien till Sverige och kommer in i landet utan pass eller andra ID handlingar.
   Det finns ingen möjlighet att veta den sanna bakgrunden för personen, utan det är det som personen framför som gäller.
   I Syrien blev IS och andra terrorister hårt trängda efter Ryssarnas och Irans inträde med SAA 2015, och därför såg många en möjlighet att lämna Syrien och ta sig till Sverige, som hade öppen dörr för alla som påstod att de kom från Syrien.
   Att kriminaliteten har ökat lavinartad i Sverige är ingenting att förvånas, när man ser hur asylinvandringen fungerar.
   Det kommer inte att hjälpa med ökade poliser, de har svårt att försvara sig själva, utan det måste till helt andra metoder.

   Gilla

   • Lagro

    Sverige behöver invandrare men då är det arbetskraftinvandring som gäller och då skall personen ha jobb eller möjlighet till det och bostad, innan den får uppehållstillstånd via ambassaden i hemlandet.
    När det gäller flyktingar skall det vara kvotflyktingar som är utsedda av FN och har särskilda skyddsbehov och det finns kvoter för sådana flyktingar, där Sverige även utökad kvoten.

    Gilla

   • Lagro

    Asylinvandrarna kommer till Sverige därför de får generösa bidrag utan någon insats, många gånger är det en mycket hög inkomst jämfört med va de har i sina hemländer.
    De kommer inte till Sverige för att jobba, därför arbetsmarknaden har inget behov av dem, som också visar att enligt statistiken är det ett fåtal som har jobb på den öppna arbetsmarknaden även efter flertal år i landet.
    När folkmängden ökar kraftigt som skett med asylinvandringen, borde skolor, sjukhus, bostäder, åldringsvård m.m. byggas ut, men det kan inte ske därför de här asylinvandrarna finns inte i några jobb som ger intäkter till samhället.
    Det som sker är att det blir brist på det mesta inom välfärdssektorn, därför det finns inte pengar att bygga ut den.
    Asylinvandringen kostar enorma pengar, på Migrationsverket finns exempelvis mer än 7000 anställda och vid handläggning av ärenden som kan ta flera år har klienten tillgång till advokat som debiterar ca 1500 kr timmen.
    Sedan finns det en mycket hög kriminalitet bland asylinvandrarna som kostar kopiösa pengar för samhället.
    Nu finns det arbetskraft invandrare och även de som är gifta med svenskar som jobbar och försörjer sig själva och det är förutsättningen att de fått uppehållstillstånd.
    Myndigheterna gör på det viset att de slår samman de här två grupperna asylinvandrarna och arbetskraft invandrarna och kallar dem för ”invandrare” för att få en bättre statistik, när det gäller arbetslöshet och brottslighet för asylinvandrarna.
    Det är många som går på den här bluffen från myndigheterna och ser alla som samma invandrare.

    Gilla

   • Ama Tona

    Håller med dig, flykting tills deras länder normaliserar och onte att de får möjligheten att ta deras familj hit… Och när det finns på nätet ”ensamkommandebarns” från Afghanistan, kommentar att de inte kom för att jobba , att de inte kan bli fällda för brott för de saknar pass då måste t.o.m övriga partiet fatta att allt är organiserad när bara (muslimska män )söker asyl.. Det finns bara ett sätt …inte sluta att vara aktiv och rösta SD

    Gilla

   • Bosse S

    @Lagro!
    Vad är det för trams, Sverige behöver inga arbetskraftsinvandrare. Här finns redan många välutbildade och lättlärda människor som av olika orsaker är arbetslösa. Det fungerade bättre förr när arbetsgivarna utbildade sin arbetskraft själva i stället för att som nu kräva det omöjliga att arbetstagaren ska kunna allt redan från första timmen för att få jobbet.

    Gilla

   • Bosse S

    Ofta är svamlet om att vi behöver arbetskraftsinvandring en förtäckt önskan att få in billig arbetskraft.

    Gilla

   • Lagro

    Arbetskraftinvandring fungerar på det sättet att den som är intresserad att jobba och flytta till Sverige, gör en ansökan som lämnas till Svenska ambassaden i det landet.
    Sedan går ansökan till Migrationsverket som avgör om det finns behov av den arbetskraften och om så är fallet och uppehållstillstånd ges är det ambassaden som kallar till sig personen och den får stämpeln i passet.
    Migrationsverket ställer krav att bostad skall vara ordnad för den som kommer till Sverige, som arbetskraft invandrare.
    Finns det inget behov av utländsk arbetskraft beviljas inte uppehållstillstånd, så enkelt är det.

    Jag håller med dig att behovet av arbetskraft har minskat kraftigt inom många områden genom rationaliseringar, däremot har produktionen stigit mångfaldigt.
    Det är orsaken att avfolkningen i kommuner på landsbygden skett, speciellt i Norrland.
    Det är kommuner som på 60 talet kanske hade en befolkning på 10.000 personer och idag är på kanske 3000 personer.
    Nu tycks vissa politiker tro att fyller man upp tomrummen med en massa asylinvandrare kommer det att skapas också jobb där, som är en helt vansinnig tanke.
    Det har skett en strukturförändring inom skogs och jordbruket och även gruvindustrin, samt förädlingen av skogsråvaran, som gör att behovet av människor är minimal, men produktionen har ökat väsentligt sedan 60 talet.
    Idag är det högutbildade personer med spetskompetens som
    behövs i industrin och förädlingsindustrin av exempelvis skogsprodukter.
    Skogsindustrin och gruvindustrin är mycket viktig för Sverige därför den behöver inga importerade insatsvaror, utan det mesta är netto vid export.

    Gilla

   • Lagro

    Asylinvandringen kunde vara ett förtäckt sätt att få in billig arbetskraft, men nu är inte så fallet, därför de får generösa bidrag asylinvandrarna, och det är ingen som efterfrågar dem på arbetsmarknaden.
    Jag har alltid ansett att asylinvandringen är en röstimport för socialisterna, där motivet är att kunna behålla den politiska makten kosta vad det vill för svenska folket, som står för kostnaderna.

    Gilla

   • Lagro

    Den svenska regeringspolitiken som är förd är helt förkastlig och kan ses som vansinnig utan någon tanke för konsekvenserna..
    Sverige ställde upp på att störta Ghadaffi i Libyen, de ställde upp med några JAS plan som visar att de aktivt deltog.
    Ghadaffi kände till att väst skulle störta regimen, men varnade för massivt inflöde av afrikaner till Europa om så sker.
    Ghadaffis regim var en barriär för illegala emigranter till Europa, som han fick ersättning för, den bästa investering som EU någonsin gjort.
    Sedan vet vi det som hände när regimen föll i Libyen, med lycksökare från Afrika över Medelhavet till Europa och i första hand Sverige med generösa bidrag.

    Svenska regeringen tog starkt parti för att störta regimen i Syrien och det enda alternativet till regimförändringen var att IS tog makten.
    Här tog alltså svenska regeringen parti för IS terrorister, som utförde en brutalitet som var helt fruktansvärd och världen aldrig sett något liknande.
    De som insåg att den här brutaliteten mot oskyldiga människor måste stoppas var Ryssland och Iran som ställde upp för att hjälpa Syrien och Hezbollahn att krossa terroristerna.
    Det som Sverige har gjort mot Ryssland är att de bedrivit en hatkampanj mot landet och även försökt sabotera att de bygger en gasledning, som skulle förse EU med billig och säker leverans av gas och naturligtvis ge stora inkomster för Ryssland.
    Ryssland har idag en mycket skicklig och framsynt ledare nämligen Putin och sedan har de en utrikesminister som är helt outstanding, finns ingen som kan konkurrera med honom.
    Västvärlden har försökt lura in Ryssland i fällor men de här ledarna har alltid genomskådat bakhållen och kommit ut som segrare.
    För att lösa Mellan Östern konflikten i Syrien och Iraq var det viktigt att få Turkiet och Saudi på Ryssarnas sida som de också har lyckats med.
    Med all heder till den ryska skickligheten och framsyntheten, som gjorde att IS terrorismen krossades.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: