Asylaktivist arbetar med asylpolitik för statslösa åt regeringen


INVANDRING. Minst tre miljoner människor i världen är statslösa, enligt en rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR. Det är en status som berövar dem rättigheter, identitet, utbildning och ofta jobb.

De flesta statslösa tillhör minoritetsgrupper och den största statslösa befolkningen är muslimska rohingyer, där över 600 000 människor har flytt till Bangladesh undan våldet i Burma. Andra statslösa är romer, syriska kurder, så kallade ”palestinier” med flera.

UNHCR:s chef för internationellt skydd, Carol Batchelor säger till Reuters att Burmas nationalitetslag, som beskriver vilka som har rätt till burmesisk nationalitet, inte nämner rohingyerna.

-Pettersson påminner om ett förslag om att det ska bli lättare att få uppehållstillstånd för statslösa och dem med ej fastställt medborgarskap i Sverige. Vi skrev om det för några dagar sedan.

Utredaren bakom förslaget är Anna Lundberg en asylaktivist som är för öppna gränser och bor i ett av Malmös finare helvita områden. Lundberg är aktiv inom Asylgruppen i Malmö.

I en gästkrönika som hon skrivit för organisationen Refugees Welcome är Lundberg öppen med sina avsikter som utredare: ”Jag ska undersöka situationer där ett beslut om avvisning eller utvisning inte kan verkställas på grund av praktiska skäl utanför den enskildes kontroll. Först är jag lite tveksam till att tacka ja, kan min självständighet som forskare bli lidande? Så tänker jag på Aras och andra i hans situation. På våra samtal. Och på hur jag i många år haft privilegiet att få undersöka, försöka förstå. Utredningen kan vara ett litet sätt att ge tillbaka.”

Minst lik allvarligt som Anna Lundbergs bakgrund är att Regeringen, SVT, SR Ekot med flera inte redogör för utredarens bakgrund trots att de borde inse att någon kan tro att utredningen är neutral som en statlig utredning borde vara.


10 responses to “Asylaktivist arbetar med asylpolitik för statslösa åt regeringen

 • Kenth Andersson

  Och vi infödda svenskar är inom kort lansdlösa!

  Gilla

 • Conny Lundberg

  ”Våra” politiker kommer INTE att hjälpa oss ur Sveriges elände utan satsar ALLT på att förvärra den!!! Enda undantaget skulle vara SD, men Sverigedemokraterna kommer inte att lyckas utan uppbackning av sina väljare. En allmän mobilisering mot den galna politiken, varav invandringen är den mest utmärkande men många andra områden är också i förfall, är som jag ser det, enda chansen att vända det rådande vansinnet!!!

  Gilla

 • Kent

  Att SVT och SR inte redogör för utredarens bakgrund är helt i linje med deras egen asylaktivism. Som maler på varje dag.

  Att regeringen kan sätt in en så extrem person till att utreda en så allvarlig fråga är bara förståeligt med att extremisterna i MP har fått fria händer att tillsätta utredare.
  Att betala Anne Lundberg för utredningen är helt utkastad pengar när svaret är givet på förhand. Förmodligen också vänskapskorruption. Finns en MP minister från Malmö.

  Vi skattebetalare får väl svälja förtreten och hoppas att någon förståndig människa kastar skräpet där det hör hemma i papperskorgen.

  Liked by 1 person

 • ossie

  Självklart ska Sverige göra allt för att locka hit så många statslösa som möjligt. Vi kan aldrig få nog av parasiter och kriminella bidragsturister.

  Gilla

  • maar

   Vi lockar hit inte bara statslösa utan också syrier med sina tre fruar och 16 barn och köper till dem bostadsrätter för 14 miljoner – se Nacka kommun. Det är dessa varelser som är parasiter.

   Gilla

 • gamgubben

  Vad är det att utreda? Tror någon att vi ska stifta en lag som gör att vi kan avhysa en statslös?
  Problemet är ju att en statslös har kunnat ta sig in i EU. Det måste till en landmassa stor nog att härbärgera runt 6 miljoner statslösa där de kan slå sig ner och bygga ett land för just dem själva. En utopi med andra ord.

  Liked by 1 person

 • Erik Bergman

  Dom tre miljoner statslösa, ska dom släppas in i Sverige allihop och bli försörjda???

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: