Kristersson tänker inte samtala


Ulf Kristersson (M) berättar att han inte tänker förhandla, kompromissa eller ens samtala med SD inför kommande val.

En liten förändring i tonläget jämfört med för bara några veckor sedan.

Expressen

Tonläget gentemot SD har skärpts de senaste veckorna och i takt med att oppositionssiffrorna för Moderaterna stärkts. Onekligen har M tagit tillbaka ett antal röster man tidigare förlorat till Sverigedemokraterna. Det gör givetvis en partiledning och partiledare lite styv i korken. Nu kanske Kristersson är lite väl styv (förlåt ordvalet), för samtidigt plockar M tillbaka väljare från C och därmed äter man upp förhoppningen om att Alliansen ska kunna bilda en egen regering 2018, utan stöd från annat parti.

Alliansen har i dagsläget 37,3 procent av väljarna bakom sig. Förhoppningen är givetvis att fler f.d. moderater ska återvända, men borde de inte redan ha gjort det?

Problemet för Kristersson och Moderaterna är inte bara att Alliansen inte klarar sig utan hjälp från annat parti. Så sent som i januari visade en undersökning att moderata väljare vill att partiet samarbetar med SD. Hela 63 procent stod då för den åsikten och hur reagerar de om den nya partiledningen stänger den dörren? De som tidigare lämnat M för SD, har gjort det för att Moderaternas migrationspolitik präglats av Fredrik Reinfeldt, vilket uppenbart inte fallit moderata väljare i smaken. Ulf Kristersson och den nya moderatledningen vill förvisso skärpa invandringspolitiken, men den nya skärpningen innebär att man tänker återgå till de volymer som präglade asylinvandringen innan kaosåret 2015, m.a.o. till de volymer Reinfeldt förespråkade, 25-30 000 per år plus en anhöriginvandring på tiotusentals människor.

Hur tas det emot av moderata väljare och i synnerhet de som valt att lämna för att nu återkomma? Ju närmare valet vi kommer, lär Moderaterna tvingas bevisa ett och annat. Inte minst att man menar allvar med sin asylpolitik, vilket man inte kan göra förrän vid en eventuell valseger. Att det då är försent för de som röstat på Moderaterna och som då tvingas se på hur partiet återskapar Moderaterna á la Reinfeldt, kanske får en och annan att faktiskt tveka när det kommer till kritan.

Att originalet alltid är bättre än kopian, är en ovedersäglig sanning. Det lär Ulf Kristersson märka ju närmare valet vi kommer och inte minst i den debatt som Jimmie Åkesson bjudit in till.


48 responses to “Kristersson tänker inte samtala

 • ladulaas

  Kristersson gör som Obama och Trump. Drar en vals, så han blir vald, sedan är ”business-as-usual”. Med okunnig, naiv och harig befolkning fungerar det alldeles utmärkt.

  Det är så den västerländska ‘demokratin’ är. Det är därför det går åt h-e.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vad finns det att prata om egentligen? – förväntar sig inte dom borgerliga väljarna att dom aldrig kommer att få tillbaka det gamla Sverige?

  Förväntar sig inte dom gamla socialdemokraterna att dom aldrig kommer att få tillbaka det gamla Sverige?

  Gilla

 • Tony

  Han har ganska hög Svansföring Ulf Kristersson, och
  det hade Reinfeldt också ända till det fega kräket smög ut
  bakvägen när han insåg att det kom att barka åt h—te,
  samma väg kan den nye moderatledaren få om han inte
  levererar, det går inte hur länge som helst att sno andras
  politik och kalla det något annat, jag förmodar att alla
  moderater inte är tappade bakom en vagn?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ulf Kristersson säger mycket nu…men lär ha en annan åsikt i september 2018. Jag tror nog att de moderata lokalpolitikerna, i många av Sveriges kommuner, har en helt annan syn på samarbetsfrågan.

  Pia Almström & Carina Wutzler,
  kommunstyrelsens ordförande (M) Kävlinge & Vellinge:

  ”Statsministern hävdar att svensk ekonomi är ”urstark”. Inte så konstigt när regeringen skjuter över allt mer kostnader och ansvar på kommunerna. Var är våra pengar som vi har lagt ut för att kunna ta emot ensamkommande? undrar kommuntopparna i Kävlinge och Vellinge.”

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/migrationsverket-behandlar-oss-som-en-bank-19254

  Adam Reuterskiöld,
  kommunstyrelsens ordförande (M) Ekerö:

  ”Att bostadsbehövande nu ställs mot varandra är ytterligare ett bevis på de orimliga konsekvenser regeringens politik fört med sig. Genom migrationsöverenskommelsen fick regeringen i uppdrag att skapa förutsättningar för bostadsbyggande, ett ansvar de inte tagit. Nu är det hög tid att regeringen lyssnar till vad kommunerna behöver för att klara anvisningskravet.”

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/orimligt-lata-nyanlanda-ga-fore-i-bostadskon-19275

  Gilla

 • ingvar

  Kristersson är en bra valarbetare för SD 🙂
  Han spelar i samma liga som de andra odemokratiska dö-skallarna i sjuklövern

  Gilla

  • Grune

   Vad Kristersson inte begriper är att han har bara två alternativ att välja på om han vill sitta i en regering.
   1. Han går ihop med sossarna och låter därmed Löven sitta kvar som statsminister och får därmed ingenting att säga till om.
   2. Han går samman med SD och får därmed bli statsminister och får sin så efterlängtade makt.

   Gilla

 • Luntan

  Det talas om att höja pensionsåldern. Ca 1.000.000 som borde arbeta lever på dem – varav många är slitna – som ännu är tvungna till det. Vad skulle hända om det snart brister för någon av dem så att vi får uppleva politiska mord?

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Det är väl så att Socialdemokraterna (nån,eller några) har hållhake på Kristersson och hans lägenhets affärer eller nån annan hake, som gör att han måste springa vänsterns ärende, för att inte förlora posten som Moderaternas ledare.
  Såg ”debatten” mellan Kristersson och sveriges sk. ledare Löfven. Och kände och främst hörde, att det inte står rätt till, då det ska vara en debatt, och Kristersson verkar se debatten som ett sätt att bli bästa kompis med Löfven. Hade förväntat mig lite stolthet och högt huvud, men upplevde en liten skolpojk som hade pallat äpplen i rektorns trädgård.

  Våga nån gång stå upp och inte fjanta in i PK-ledet….med dessa naiva och fullständigt vilsna idéer.

  Gilla

 • Bosse S

  Högmod går före fall, är väl något som den storhetsvansinnige får erfara.

  Gilla

 • Carl edström

  Tycker han är än mes ingen pondus där.Moderatsosse inget annat.
  Jag vill inte prata med dig för du är dum är väll mesens mantra.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hade någon förväntat sig något annat av U.K en adept till öppenhjärtliga Reinfeldt ?
  Denna hycklande lilla moderatledare kommer efter valet 2018 att sitta i både Lövens, Fridolins och Sjöstedt knä !
  U.K har precis som övriga politiker bara en stor mytomanisk käft där förljugna totalt innehållslösa ord strömmar ut.
  Hoppas att alla moderatväljare blir nöjda efter valet inte minst de lättlurade väljare som gått tillbaka från SD till M.

  Gilla

 • Roger D

  Då (M) börjat fatta asylhaveriets problem så blir det (M) för min del 2018. SÅ ….
  (M) 2018

  Gilla

 • Jhonsson

  Kristersson önsketänkande. att hans parti skulle vara det näst största, är och förblir naturligtvis ett önsketänkande.
  Han skulle nog snegla lite mer på resultaten från de två opinionsinstitut, som nästan prickade rätt med sina prognoser inför valet 2014. Deras senare resultat mörkas numera helt av den svenska mediakåren. Inte konstigt, då SD hamnar I topp eller som två i deras undersökningar.
  Det kunde säkert passa med lite mera ödmjukhet för Kristersson del. Vi skall också komma ihåg, att Kristersson under sin tid i MUF liksom Mp. propagerade för slopade svenska gränser, fri invandring och svensk välfärd till alla! Om man röstar på M, kan det innebära det samma som att rösta på Mp.
  Vi skall inte heller glömma att det var moderaterna med Reinfeldt i spetsen, som under två mandatperioder tillsammans med Mp, sånär lyckats utradera allt, vad våra förfäder under cirka 150 år med svåra umbäranden och hårt arbete byggt upp.

  Gilla

 • Tony

  Hur många tror på att S, oavsett vilka skandaler som
  inträffat, och med det ledarskap man har att dom i varje
  mätning hamnar runt 30 % ???? Utan att det är manipulerat?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Manipulerat eller inte men att det väldresserade svenska folket kommer att ge Lövet och hans vänsterregering med stöd av V och allianspartier ett fortsatt förtroende är absolut säkert, så fungerar det i naiva och konflikträdda Sverige !
   Vi gnäller i kafferummet, vid köksbordet och knyter näven i fickan mellan valen men gör sedan vår s.k plikt vid urnorna och därefter rullar det på som vanligt.
   Det här vet ju politikerna så de tar självklart inte väljarna på allvar vill bara ha en röst.

   Gilla

   • Grune

    Så är det ! De Svenska väljarna väljer att fortsätta rösta för att Sverige utplånas och kommer att skylla allt på SD.
    Dom har inte förstånd nog att begripa att det är dom själva som vill ha ett litet helvete utan vare sig sjukvård, skola, polis, infrastruktur eller välfärd.

    Gilla

 • Gus

  Som man bäddar får man ligga. Kristersson får vara nöjd om han når upp till 12 % sept 2018 .

  Gilla

 • Thor

  Anledningen till att SD är så hatade av etablissemanget är helt enkelt att SD påpekat att etablissemanget består av lögnare. Det är helt sant men etablissemanget kan inte smälta det.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Brasklapparna virvlar i luften..

  Vad han ”måste säga” till en piraya-journalist på yttersta vänsterflygeln och vad han verkligen säger till Jimmie är två diametralt skilda saker.

  Gilla

 • ossie

  Han kommer nog att få krypa till korset. Få se om SD vill prata med honom.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Vad är det för datum på diagrammet? Vad jag förstått under den senaste tides undersökningar har M passerat SD som nu pressas ner mot siffrorna som dom fick vid valet 2014.

  Gilla

  • Stenbock

   Det har att göra med vem/vilka som beslöt och betalt,för det du kallar ”väljarundersökning” ! Eller nöjer du dig med en gammal rostig
   Volvo,när du beställt en BMW ?

   Gilla

   • Peter Kostin

    Eftersom jag haft båda bilmärkena så föredrar jag nog en volvo. Billiga reservdelar och driftsäker. Så att jämföra gallupundersökningar med dessa båda bilmärken är väl inte så där smart.

    Gilla

  • Stefan K

   Tack för påpekandet Peter. Diagrammet är från september i år (har lagt till länken till källan under diagrammet) och visar samtliga opinionsinstituts mätningar och inte bara de fem som vissa använder sig av. I Sentio och Yougov ligger SD kvar över 20% och det är nog där någonstans SD:s riktiga siffror ligger. Valet får utvisa, allt innan det är ointressant.

   Gilla

   • Peter Kostin

    Okay. Jag var lite fundersam eftersom senaste siffrorna visar en tillbaka gång, till och med YouGov och Sentio presenterar siffror i oktober som visar på en nedgång, inte mycket men ändå. Jag tror att de andra partierna just nu lägger fran SDs förslag som sina egna för att vinna tillbaka väljare som lämnat för SD. Efter valet kommer d att återgå till den gamla politiken och så börjar det om igen.

    Gilla

  • nosferatu

   September i år..

   Gilla

 • Falköga

  Annie Lööf har redan fått Ulf Kristersson att backa i förhållande till sitt installationstal. Det kommer mer med backväxeln i. Annie Lööf och sandlådan är viktigare för moderatledaren än landets väl. Det går inte att lita på en moderat som är uppfostrad av Reinfeldt.

  Gilla

  • Jag

   Tack Falköga! Min enkla analys håller absolut med!

   Gilla

  • Lena

   Får hela tiden bilden av marjasin som med hjälp av stegen klättrar över trösklar, börjar snart att önska att ingen som inte är minst 180 centimeter i strumplästen, får ens kandidera till riksdagen.
   Det är otäckt ofta som detta med kortväxta sticker fram !

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Bra, klart och tydligt från M, precis som inför dom senaste valen!

  Nu vet alla ni som tänker rösta på M vad ni kan förvänta er. En ny DÖ-överenskommelse!

  Så kom sen inte med ert vanliga gnäll om brott mot demokratin, förräderi och att politikerna borde ställas inför rätta för att ha fört folket bakom ljuset!

  Gilla

 • putte

  Det kan han få äta upp , konstigt vad katiga en del blir när kammen växer lite ,lite ödmjukhet skulle nog inte skada .Men det är ju bra att han visar att han är samma andas barn som Löfven.

  Gilla

 • Fredde

  Det intressanta är ju att (M) ”glömmer” att de gång på gång snor (SD)-förslag och gör dem till sina egna.
  Dessa förslag som de så kraftigt kritiserat tidigare…

  Och förmodligen är baktanken med detta att sno väljare från SD.

  Att inte samarbeta med Sveriges näst största parti är sandlådenivå, för det är bättre för Sveriges framtid om svetsarn och hans kompisar inom (V) och (MP) stoppas!

  Gilla

  • Grune

   Om man nu är så rädd för att tala med SD så måste det ju vara bättre att bedriva deras politik.
   Både S och M har ju den senaste tiden använt sig till 100% av den politik som SD har uppfunnit och som S och M tidigare sagt är lögn och förbannad dikt.
   Nu när dom bedriver den själva så är det plötsligt rumsrent.

   Gilla

 • Focke-Wulf

  Detta arma land som är ”begåvat” med obegåvade politiker.
  En röst på M är en röst på svetsaren.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: