200 döda i tunnelras efter provsprängning i Nordkorea


NORDKOREA. Minst 200 personer befaras ha omkommit när en tunnel kollapsade efter Nordkoreas senaste kärnvapentest, uppger japanska TV Asahi, med hänvisning till nordkoreanska anonyma källor.

Omkring 100 personer ska ha omkommit i en första kollaps. Ytterligare 100 omkom under ett nytt ras i samband med räddningsarbetet.

Olyckan inträffade några dagar efter testet den 3 september, men ska enligt TV Asahi ha orsakats av provet, som var det sjätte och mest kraftiga som landet utfört.

Det är ovanligt att Nordkorea bekräftar större olyckor, speciellt incidenter kopplade till landets kärnvapenprogram. Sydkorea uppger att man är medveten om uppgifterna, men att man inte vet någonting om händelsen.


5 responses to “200 döda i tunnelras efter provsprängning i Nordkorea

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: