Tvärvändningen – om svängningen i flyktingpolitiken

INVANDRING. Under flyktingkrisen hösten 2015 läggs hela den svenska flyktingpolitiken om. En politik som varit vägledande för Sverige i decennier förändras över en natt. Hur hamnade vi där? 

På torsdag sänder SVT en dokumentär om svensk flyktingpolitik: Tvärvändningen!
Dokumentären kan redan idag, ses på SVT Play.
Foliehatten i Teckomatorp har tittat och är förvånad över att SVT har gjort en saklig dokumentär som beskriver utvecklingen av svensk flyktingpolitik, utan att värdera skeendet i någon utsträckning.
Åren mellan 2006 och 2016 är det decennium som kom att påverka Sveriges utveckling mest, sedan århundraden tillbaka. Det är en era av bibliska proportioner. Ovanpå på detta kan man lägga till att journalistiken ”ballade” ur fullständigt och agerade som en slags ockupationsmakt, mot sin egen befolkning, det vill säga läsarna.
Nu kommer konsekvenserna. Det har tydligen SVT insett, eftersom man har gjort denna dokumentär. Vad är SVT:s roll i denna utveckling? Programmet är en slags uppgörelse med sig själv. Låt vara att SVT inte själv ser det så. Skulle vara intressant att höra t.ex. Josefsson analysera hans valstugereportage och det senaste om de ensamkommande afghanska männen. Vad var det som politikerna i valstugorna tyckte var fel?
-Pettersson håller med om att omsvängningen är stor men inte total. Det är fortfarande för mycket ord och för lite verkstad. Statsminister Löfven har sagt att vi ska ner till EU:s miniminivå i mottagandet men dit är det långt. Många politiker har i åratal sagt att de som fått avslag på sin asylansökan ska skickas hem men fortfarande protesterar dessa personer helt öppet på våra gator utan att något händer och illegala invandrare får socialhjälp, tandvård med mera.
Någon journalist borde göra ett reportage om hur journalistiken så fullständigt brakade ihop och nästan alla journalister sluta tänka självständigt och fundera över konsekvenserna av den förda politiken långt innan år 2006, som jag inte tror det är någon tillfällighet att SVT valde. Det var då borgarna fick makten efter tolv år av socialdemokratiskt styre.
Eländet började redan år 1975 då riksdagen under regeringen Palme beslutade att Sverige skulle bli mångkulturellt. Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M. Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Mannen nedan kommer från det parti (S)om kallar Sverigedemokraterna nazister och främlingsfientliga…

13 thoughts on “Tvärvändningen – om svängningen i flyktingpolitiken

 1. Erlander var statsminister till 1969 och Palme blev efterträdaren.
  Erlander och partiet hade ca 49 % av rösterna val efter val, men när Palme blev statsminister började nedgången för socialdemokraterna.
  1973 hade Allende som var en socialist och god vän till Palme kört landet i botten med alla sina sociala experiment, och militären med Pinochet blev tvungen ta över landet.
  Nu passade Palme på att alla som hade stött Allende i Chile kunde åka till Sverige, som sedan gällde hela Latinamerika.
  Palme var alltså ute efter vänsterröster för att kunna behålla makten.
  Det fanns vietnamesiska båtflyktingar som blev tvungna fly kommunisterna som tagit över Vietnam och de här flyktingarna skulle västländer ta emot en stor del, från läger som upprättats.
  Sverige var det land som tog emot endast några hundra av dem även mindre än Finland, exempelvis Canada tog emot 150.000 personer.
  Den sannolika orsaken var att de hatade kommunismen och socialismen och skulle därför inte gett röster för Palme.
  Palme tog in massor med kurder som är kända för att vara socialister och fick därmed röster från dem.
  Invandringen till Sverige har till stor del styrts att det skall vara socialröster de som kan komma in och få uppehållstillstånd.
  Ett bra exempel är när Ryssland kom i stor ekonomisk kris var det många högutbildade som kom till Sverige och försökte få möjlighet att börja jobba här, det var läkare, forskare m.m. men de fick inte stanna utan for sedan till Canada, USA och Australien.
  De här personerna skulle naturligtvis inte ha röstat socialistiskt och därför fick de inte stanna.

  • Nu har vi den här asylinvandringen som skapat enorma problem och som blir värre för varje dag.
   Det är ett flertal länder endast muslimländer som blivit utsedda till asylländer och om de finns vid Sveriges gräns har de rätt att komma in i landet och söka asyl och uppehållstillstånd.
   Under tiden som ansökan behandlas har de rätt till husrum och kontantbidrag och i slutändan får de oftast stanna och får därmed uppehållstillstånd.
   Det här är ingen arbetskraftinvandring, därför de är inte efterfrågade på arbetsmarknaden och kommer sannolikt aldrig att bli det heller, som visar att ett ringa fåtal kommer i jobb även efter många år, och sedan blir det pensionering.
   Eftersom de kan komma in i landet utan pass eller ID kan de uppge en högre ålder och därmed snabbt få pension, som är ett generöst bidrag till alla nykomna pensionärer.
   När de blir pensionerade flyttar många tillbaka till sina hemländer och hyr ut bostaden i Sverige, det kan röra sig om antalet sängplatser på golvet.
   Det får betydligt högre pension än vad de flesta fattigpensionärer som bott hela sitt liv i Sverige får.
   Den här asylinvandringen kan inte vara annat än en röstimport, därför de flesta blir bidragsberoende och röstar därmed socialistiskt.

   • Politikerna försöker lura svenska folket att de här asylinvandrarna flyr krig och därför kommer de till Sverige, som är en lögn, men politikerna är duktiga på att ljuga.
    Om vi tar Syrien som varit och är en oroshärd där har ca 8 miljoner människor måst fly från sina hem.
    4 miljoner har flytt inom landet till regeringskontrollerade områden och ca 4 miljoner har lämnat landet och tagit sig till flyktingläger som satts upp i grannländerna, som FN har hand om.
    När flyktingar kommit till flyktinglägren blir de registrerade och får husrum och mat och har även tillgång till sjukvård, skola m.m.
    De som kommit till flyktinglägren är till stor del kvinnor, barn och åldringar, männen finns inne i Syrien och kämpar för sitt land att det skall bli befriat.
    Nu har Syrien till stor del blivit befriat genom heroiska insatser av den syriska armen och dess allierade.
    Det här har gjort att flyktingar har börja kunna återvända, det är ca 1.3 miljoner som återvänt, men naturligtvis är mycket fördärvat, som fördröjer att återvända.
    Vädjan har gått till USA och Europa om att hjälpa till med återflyttningen av flyktingarna, men det har mötts med kalla handen.
    Europa försöker påstå att de är humanitära och ett land i norra Europa även att det landet är en humanitär stormakt.
    Men nu kan man inse att det är en lögn, och att de är egoister och ingenting annat.
    De har agerat som röstimportörer är nog sanningen.
    Nu har vädjan istället gått till asiatiska länder om att försöka hjälpa till att de återvändande får en dräglig tillvaro, därför alla vill tillbaka till sina hem, om det finns någonting kvar av dem.
    Ryssland och Iran hjälper till för de återvändande allt vad de kan men det räcker inte till.
    Vad gäller de som kommer från Afrika och politikerna kallar dem för flyktingar där finns inga krig de flyr ifrån, utan de kan kallas för asylturister.

  • Det skulle behövs en ny decemberöverenskommelse som stänger sossarna ute från makten den här gången.

 2. Jag är helt övertygad om att Sverige är förlorat för oss Pursvenskar. Klockan går INTE att vrida tillbaka det vore önskvärt men det är omöjligt. Svenska folket har låtit ALLT gå för långt. Invandringscancern finns i hela kroppen på Moder Svea och går inte att operera bort kanske med strålning men då ryker även vi själva. 1975 var verkligen ödesåret som via politikerna fick Sverige att gå åt helt fel håll.

 3. Visst har muslimimporten minskat, men för våra Sverige-förstörande politiker har det varit en ’omvändning under galgen’. Om de inte införde någon form av begränsning av inflödet skulle de helt ha tappat förtroendet hos det svenska folket. Nu har de lagt på lite kosmetiska åtgärder, som absolut inte kommer att hejda förfallet, och de hjärndöda svenskarna börjar nu t.o.m. stödja sossarna igen.

  Men faktum är att det inte behövs fler invandrare, för att förstöra Sverige, de som redan finns här räcker fullt ut, vilket vi kan se på bilbränder, överfallsvåldtäkter och skjutningar. De svenska politikerna kan luta sig belåtet tillbaka och se på 50 års framgångsrikt raserande av världens bästa land.

  Visst är Olof Palme den värste politiker, som Sverige någonsin haft, men förstörelsen började med skattehöjningarna under Erlander och Sträng. Det var då, på 60-talet, man tömde landsbygden på folk, genom att skattevägen ruinera småbönder och småföretagare. Med de enorma skatteintäkterna byggde man de ghetton, som idag är invandrarnas no-go-zoner.

  Det var sedan efter Olof Palme, som man började massimporten. Alla riksdagspolitikerna, då som nu, är ansvariga. De har med berått mod gått in för att riva ned vår nation, så att vårt land bara skall bli en provins i Europas Sovjet-Union. De har ljugit om allt och de fortsätter att ljuga om allt. De har lockat med sig de blåögda och okunniga svenskarna med fantasifullt hopsnickrade sagoberättelser.

  Det finns idag ingen medvetenhet hos svenskarna. De är inte bara okunniga, de är mentalt blockerade från att se att allt, som politikerna ställt till med (och fortfarande ställer till med) bildar ett tydligt mönster. Allt är planerat – in i minsta detalj.

 4. Dubbelmoral och HYCKLERI från sossen men det präglar hela vårt samhälle. Att inte få säga att slödder är Zoo…..är fel och att INTE få säga att en ideologi värre än nazismen är ett farligt hot är galenskap, islam och dess parasiterande anhängare är ett hot mot vårt folk, de producerar barn och lever på bidrag och är snart i majoritet! DE BEHÖVER INTE ENS JOBBA FÖR ATT KOMMA TILL SVERIGE…..Konstigt att vi inte har ett starkt högerparti typ NMR men svenskarna är syltryggar!!!

 5. Vi måste ned till 0 inom 2 år, och det måste permanentas, annars finns det ingen återvändo, för att rädda landet. Sen måste bidragen till utlänningar sänkas eller tas bort helt, inga gratis bostäder förutom tält.
  Ingen förtur till jobb. Alla brott värre än t ex parkeringböter o fortkörning måste leda till ovillkorlig livstids utvisning. Inga generella bidrag till utlänningar, allt ska prövas som försörjningsstöd, vilket också ska vara lägre för utlänningar. Pensionerna för utlänningar som inte skattat i Sverige måste också sänkas eller tas bort. Inget medborgarskap före 18 års laglydighet i landet. Inget barnbidrag och föräldrapenning till utlänningar. Om inte detta genomförs kommer Sverige mycket snart att vara förstört och ett minne blott! Även om gränserna stängs helt nu! Satsa helhjärtat på repatrieringar.

 6. ”Pettersson håller med om att omsvängningen är stor men inte total”
  Om omsvängningen skulle vara stor skulle man ju inte bara försöka minska antalet nya asylsökande (görs det? själv har jag inte sett någon permanent gränskontroll mellan t.ex. DK och SE), minska antalet som beviljas asyl (sker det) utan också nästan omöjliggöra anhörighetsinvandringen (minst lika många kommer ju in den vägen).

 7. Nu vet vi hur det gått. Sossen som hade rätt visade inget kurage när han mötte Jan J. denne som med dold kamera hade bevisen vad sossen hade sagt. Man frågar sig varför har vi sådana politiker, ögontjänare, fega står inte för vad de innerst inne anser.
  Deras ledare talar vitt och brett om felaktig värdegrund och rasister. Det är ju deras och alliansens politik som har lagt grunden till dagens tyckande och tänkande i Sverige.
  Mångkulturellt bra för vem? Ett land ska hållas samman och alla får ha sina grumliga kulturyttringar hur mycket de vill bara det sker inom lagens hank och stör, Basta!

  • Samtliga partier, sjuklövern, som är igång, har som syfte, att förstöra vårt land Sverige med denna massimport från MENA-länder.
   De, s k ”politiker” har en dold agenda och tillåter inga kritiker – likt Hitler, Stalin m fl. Den stora massan (vi) skall tystas genom rättsväsendet, media osv
   Regeringen och riksdagen, förrädarna, måste bort från sin ”maktgalna” sfär. De är maktfullkomliga och lyssnar inte på de människor de ska företräda (oss).
   Alla i sjuklövern har ett ansvar och behöver ställas till svars!

Kommentera