Polisen – hur mycket skall de klara av??


Hur mycket kan vi begära av en underbemannad och uppgiven poliskår. Bakbundna händer och belagda med ”talförbud” om verkligheten som de arbetar i. Många slutar pga usla löner och lika usel ledning. Hur skall de som stannar kvar orka med? Hur skall de klara upp brott när de är så underbemannade? Varför lamslog de polisen i övriga Sverige under bokmässan i Göteborg?

07dfc96d-8084-4dbc-8f9e-62419090f4ce

Igår senast var det skriverier och reportage om händelsen i Gräsmark i maj  där polisen inte kunde komma fram förrän efter 1 timme. 1 patrull på 4 kommuner???? Klumpigt svar av polisen men vad hade man själv gjort när allt är motvind?!

Igår blev en polismans hem beskjutet. Nästan dagligen blir poliser attackerade på det ena eller andra sättet. De förhindras av gäng från att utföra sitt arbete genom stenkastning och andra attacker. Polisbilar sätts i brand och respekten är som bortblåst för dem som offrar sig själva för oss. Om de öppnar munnen får de avsked eller offentlig reprimand. Vad ger detta för signaler?  Smågangstrar får skadestånd om en polis säger eller gör någonting som av PK klassas som rasistiskt. Det inger ju ännu mer respekt…..

Jag har bara andrahandsuppgifter från en källa inom polisen varför de mobiliserade sig så inför bokmässan och NMR`s demonstration i Göteborg. Inte kan det varit för NMR`s skull. Polisen själva har ju sagt att extremvänstern är mest våldsamma i sina motdemonstrationer. Nej, jag fick höra att de, polisen, var livrädda för terrorattacker. Därför valde det den ändrade rutten för NMR – för att polisen skulle vara koncentrerad runt mässan.  Välj själva vad som är mest troligt!

Om min källa hade rätt – varför säger de ingenting i efterhand? Då hade de tagit ifrån NMR lite av den ”betydelse” de hade denna dag.  Förminskat deras ”värde” avsevärt. Media hade kunnat skriva om annat och inte ge dem den uppmärksamhet de fick.  Det är ju bara vad jag tycker……..

Enligt EU`s direktiv så skall vi ha 30.000 poliser. Hur många har vi??  Man kan ju undra…

 

 

 

 

 

 

 


20 responses to “Polisen – hur mycket skall de klara av??

 • Hans Nilsson

  Hade det varit lite STAKE i de poliser som jobbar på fältet hade de satt kängorna i backen och markerat att situationen är ohållbar. Med tanke på att försäkringsbolagen får allt fler ärenden pga den ökande kriminaliteten är just dessa EN arbetsgivare som poliser kan arbeta hos om man tvingas sluta som polis av en eller annan anledning.

  Gilla

 • Truthfighter

  När polisen ändrar rutten på 1:a-maj-tågen, kan jag börja tro på att den vill oss nåt gott. För den sätter ALLTID åt högern (vilken schattering den än har) eller frispråkare som inte är vänster, medan vänsterfolket får gå fria med nästan vadsomhelst. Polisen är jävig makten! Som idag är vänster.

  Gilla

 • StrutsenEliasson

  Det är en bara matrialfråga.
  Nya batonger, elpistoler, vapen och polischefer behövs, och mindre strutsbeteende.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Nu får ta mig fan vara slut med mesandet. Hårt mot hårt.Polisens hem bli beskjuten .Nu måste svenska folket resa sig mot idioterna som förstör landet.Vi kan inte ha det så här.Det blir värre och värre för varje dag.Kräv byfånen till statsministers omedelbar avgång,sätt en interim regering som har totalt fullmakt att rensa ut allt våld så vi får tillbaka vårt älskade land som var förut.Vakna Sverige. Mvh Adolf

  Gilla

 • Jhonsson

  Med den ledning svenska polisen har i dag, kan man naturligtvis inte förvänta sig särskilt mycket. Jag menar att även ledningen på lägre nivå inte är något att hurra för. De, som skulle kunna bli bra poliser, söker sig inte till poliskåren. Varför skulle de söka ett skitjobb, som dessutom är skitdåligt betalat?
  Det är hög tid att få bort politruken Dan Eliasson och även Morgan Johansson. Eller vad är det, som måste ske för att vi skall få en poliskår värd namnet.
  Det verkar i dag som om polisens största bekymmer är, vad media skall tycka om deras ingripande.
  Vårt lands väg mot bananrepublik går allt fortare.

  Gilla

 • ruben

  Regeringens generösa asyl-invandring utan motkrav, är direkt orsaken till att brottssyndikaten växt sig så starka och orädda. De har fått ständig påfyllning med nya krafter och samtidigt stort stöd hos främst vänsteraktivister. De kriminella känner sig tillräckligt kaxiga och ostörda för att försöka mörda poliser, när de sover med sina familjer. Jag har aldrig hört om liknande i Sverige förut, men det kanske har existerat? Det visar i alla fall på extremt mentalt sammanbrott hos gärningsmännen. Det är inga vanliga mördare polisen söker nu.

  Gilla

 • Suzie

  Hittade den här videon på Samhällsnytt.
  Tips till svensk polis att anställa apor så kanske de får mer framgång i att ta itu med de grova gangsters från mena som tillåts härja fritt i hela landet.

  Gilla

 • Grune

  Hur kan korkskallen till polischef sitta i TV och säga att det är fler poliser i utbildning, när alla vet att intagningen till polisskolan har halverats????

  Gilla

  • Kenth Andersson

   En svensk patetiskt, hycklande s.k polischef klarar galant av att sitta i TV och ljuga precis som alla svenska mytomaniska politiker från V till SD gör !
   Finns det verkligen någon normal sund svensk som tror ett enda ord på vad politikerna säger?
   Tyvärr verkar det så.

   Gilla

 • Suzie

  Färre poliser ökad grov importerad brottslighet och politikerhelveten som står och blåljuger hela svenska folket rakt upp i ansiktet,allt raseras,laglösheten och normupplösningen går med en lavins hastighet nu och svenska folket sover vidare,några vaknar till lite och blir förbannade över totalt oväsentliga saker och att någon vågar påstå att landet håller på att gå fullständigt sönder,Löfven och rikspolisgrisen står ständigt och blåljuger inför systemjournalister och statstelevisionens vänstervridna reportrar och alltför många äldre ser dagligen på propaganda nyheter och sväljer allt för mycket lögner.

  Gilla

 • Mia

  Det är den stora omorganisationen som poliser klagat mest på och den lär ju finnas kvar även om Dan Elisson byts ut. Och denna omorganistion betämdes av alliansen under den tid de satt i regeringen.

  Ett problem för polisen när det gäller den grova brottsligheten och skjutande bland kriminella gäng är att folk inte törs tala om vad de vet. Något jag mycket väl kan förstå med tanke på konsekvenserna som kan drabba den som berättar.

  Men jag tror att mordförsöket på polisen i villan i Västerås kommer att klaras upp, det har nog varje polis som ingår i att lösa fallet gett sig sjutton på.

  Gilla

 • Tony

  Byt ut Jubelidioten i högsta ledningen mot en erfaren
  polis som har jobbat i yrket många år.

  Att resultatet är som det är, det blir likadant om man
  sätter bocken som trädgårdsmästare, fast fan vet om
  inte Bocken klarat av det bättre!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Spelar ingen roll att en polischef besitter lång erfarenhet och är duktig när han/hon är totalt bakbunden och belagd med munkavle av politikerna !
   Innan massinvandringen till Sverige så var det polisen som bestämde ute på gator och torg och upprätthöll lag och ordning som är polisens uppgift men det var ju på den tiden när Sverige var icke mångkulturellt och de samhällsparasiter som idag existerar ute i samhället fanns inte då, var ingen på den tiden som skrek kränkning, rasism och hets mot folkgrupp så fort en polis tog tag i någon vilket berodde på att vi då var ett homogent kristet land inga kulturella krockar, med andra ord lika barn leka bäst.

   Gilla

 • Dan

  Jag känner flera poliser och har talat med dem om situationen i no-go zonerna. Upplever att många har större lojalitet med yrket och kåren än att göra en ”springare”. Jag har skrivit förrut om afghanernas öppna förakt för rättssamhället. När flertalet som är efterlysta och ska avvisas kan sitta under polisbeskydd på Stockholms torg i ett halvår så ifrågasätter jag polisen också.
  Om poliserna utför sitt jobb, d.v.s. griper ovanstående män, vad ska de bli avskedade för, att de utför sitt jobb? Skulle deras chefer och politiker våga släppa de efterlysta igen, tror inte det? Det skulle vara yrkesmässigt självmord om sånt kom fram samtidigt som poliser fått sparken p.g.a. ha utfört sitt jobb.
  Nej jag tror inte riktigt på att polisen gör sitt bästa, det ser jag även inomandra delar av verksamhetern där polisen hellre avskriver brott än ens åker och utreder dem!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dagens svenska röda politiskt styrda och bakbundna polis kan skrotas den finns bara till för syns skull vilket de kriminella som numera styr Sverige mycket väl vet !
  När poliser blir beskjutna i sin egna hem och andra inom rättsväsendet attackeras, då är gränsen för ett icke tryggt samhälle passerat med råge och det får man naturligtvis tacka alla svenska väljare av 7 klövern för.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Jag ser ingen brist hos polisen.
  De jagar fortfarande fartsyndare och trafiköverträdelser.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: