Oförändrad skatt i Malmö nästa år trots stora satsningar med andras pengar


INRIKES. Det socialdemokratiska kalifatet Malmö är överlägset den mest bidragsberoende kommunen i Sverige. I konkreta siffror växer kommunens budget nästa år med en miljard kronor, från 22 till 23 miljarder kronor. – Vi lägger till en miljard. Det kommer från ökade skatteintäkter och statsbidrag, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Inte ett ord om storleken på beloppet och inga följdfrågor från Sydsvenskan om betydelsen av tillskottet för Malmö och inte minst dess procentuella andel utgör cirka 23% av en budget på 23 miljarder.

Den bistra verkligheten är att utan bidrag från övriga Sverige skulle Malmö gå i konkurs.

Det mångkulturella paradiset Malmö får 5494 miljoner kr (alltså snudd på 5,5 miljarder kr!) av landets övriga skattebetalare för att klara sig. Det är 15 miljoner om dagen och man kan fråga sig vad som händer när resten av landet blir som Malmö.

Pengarna som Malmö får är dels ett statsbidrag och dels kommunalekonomisk utjämning, varav det sistnämnda utgör den större andelen på drygt 4,6 miljarder. Pengar som är konfiskerade från de kommuner som har ett ekonomiskt överskott.

För övrigt har socialdemokraterna haft makten i Malmö i över hundra år och nu är en av männen bakom Malmös utveckling rådgivare och utredare åt regeringen!


20 responses to “Oförändrad skatt i Malmö nästa år trots stora satsningar med andras pengar

 • Bowie

  Påminner om låten. ” putting outfire with gasoline” Det vet vi hur det går..

  Gilla

 • Jhonsson

  Hög tid att se till att Malmö kommun får en förmyndare.
  De styrande i där har ju mist allt omdöme.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Dagens Samhälle Poll of polls visar konsensusopinionen just nu i Sverige.

  Siffrorna utgör ett vägt genomsnitt av flera undersökningar.

  Mätningen är en löpande sammanvägning av de 7–9 senaste opinionsundersökningarna. De institut som tas med är Demoskop, Ipsos, Novus, SCB, Sentio (webbpanel), Sifo, Skop, Inizio (webbpanel) samt YouGov (webbpanel).

  Uppdaterad 26 oktober 2017. 

  Kolla läget genom denna länk.

  https://www.dagenssamhalle.se/dagens-samhaelle-poll-of-poll

  Gilla

 • compulsoryunion

  Jammeh runkar en svart gambisk kuk med ena handen och ficktjuvar övriga Sverige med andra handen

  Gilla

 • Lena

  Åkte för ett antal veckor sedan med ”pågatåget ”från Malmö och österut, en ung kvinna med barn började att språka med mig, hon och hennes hela hennes familj var på väg UT ur Sverige !!
  Förbaskade äckliga politiker ………….det här är ERT FEL !!!

  Gillad av 1 person

 • B Bäver

  Malmö är en ekonomisk katastrof, men det har det varit länge, dom behöver höja skatten med ca 6 kr för att nå plus minus noll. Kommer det att ske? När man kan klippa sig för 100 kr äta lunch för 85 kr snus o ciggisar är jätte billiga o sprit o knark har konkurrens kraftiga priser. Välkomna till det billiga paradiset, lite oroligt men va fan. Man får ta det onda med det goda

  Gilla

 • det går bra nu säger Stefan Löven (S)!

  Tack Pettersson för att Du informerar den svenska allmänheten, Du ska veta att det tyvärr är få som känner till den viktiga samhällsinformation Du ger i artikeln! 5,5miljarder går Malmö back och när hela landet ser ut så då om inte förr borde den fackliga småpåven Löven skämmas som pratat så mycket om ”HUMANITÄR SUPERSTORMAKT….”.
  Detta är pengar som borde spenderats på annat, det är en katastrof men media och SVT ställer inga frågor och folket sover!

  Gilla

 • Mimi N.

  Om t ex Spanien följer Erdogans linje och hårda repressalier drabbar Katalonien, då skapas ett EU-prejudikat som Löfvén och hans kriminella gäng gärna åberopar för att förstöra Sverige och dess folk för all framtid.

  Gilla

 • Lena

  Skönt att få det bekräftat …..ju svartare det blir i Malmö …….ju mer närmare helvelvetets inferno !
  Har ni alla en gambier i huset?
  Om ni INTE har , vad lyckliga NI är !!!!!!!”!!”

  Gilla

 • Avmaskad

  Om Malmö får mer bidrag kan man sänka skatten och visa hur bra invandringen är. Det är vänsterliberal logik.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Smart, vänstern är minsann inte tappad bakom en vagn och vi det naiva svenska folket går förmodligen på lögnen !
   Oavsett vilket så gör svenska politiker alltid precis som de vill i alla lägen, måste vara rena drömmen att vara politiker i Sverige med en totalt politiskt styrd massmedia mellan sig själv och folket.

   Gilla

 • Billy Boy

  Från Thoralf Alfsson (SD) – Infobladet:

  Fråga 16. Hur många miljoner kronor omsätter den svarta handeln årligen i Malmö?

  1) 1 250 milj.kr X) 3 600 milj.kr 2) 5 500 milj. kr

  Rätt svar är 2. Ca 5 500 miljoner kronor

  Under Alf Alfssons tid i Riksdagen (Mandatperiod 2010–2014) och ledamot i Skatteutskottet gjordes ett besök i Malmö och man träffade där kommunledningen.

  Ett av kommunalråden berättade då att man gjort en utredning om den svarta marknaden i Malmö. Den omsatte ca 5,7 miljarder kronor, vilket även medförde att Malmö stad förlorade skatteintäkter på ca 2,2 miljarder kronor.

  Klicka på länken nedan och bland alternativen läs fråga 16 och sedan vidare längre ned på sidan finns det rätta svaret på fråga 16:

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/10/26/11488220-svar-pa-fragor-i-infobladet/

  Varför upplyser inte Sydsvenskan nu 2017 om det gigantiska skattebortfallet på c:a 2,2 miljarder kr/år (sannolikt ännu större idag 2017)som beror på den utbredda svarthandeln som pågår i den sosse-styrda kommunen Malmö?

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Tidigare inrikesminister Anders Ygeman (S) besökte Malmö i februari 2017 och medgav att svarthandeln existerade men han undvek att nämna den totala omfattningen i pengar. Däremot sa han bl a det här:

   Delcitat

   ”Jag och regeringen tar utvecklingen i Malmö på största allvar.

   …. även Malmös medborgare har ett ansvar för att stoppa våldsutvecklingen.

   Alla medborgare har ett eget ansvar för att inte göda den grova organiserade brottsligheten. Om du handlar spriten på närlivs, eller åker taxi för 59 kronor eller klipper dig för 50 kronor, eller drar en lina kokain till helgen, då är du i själva verket en del av den organiserade brottslighetens näringskedja. Då är det svårt sen att ondgöra sig över hur våld och kriminalitet breder ut sig, säger Anders Ygeman.


   Från Jeanders bildblogg

   Ygeman lovar krafttag mot våldet i Malmö
   Ygeman: Drar du en lina kokain är du en del av näringskedjan

   En elektrikerfirma gick i går kväll ut med att de inte kommer att ta fler uppdrag i Malmö. Bland annat med anledning av förra veckans skjutning av en vaktmästare som fortfarande vårdas med livshotande skador.”
   Publicerat måndag 13 februari

   Slut delcitat

   Källa:

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6629324

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Detta måsta vara facit för ett harmoniskt samhälle :
  Höjda skatter, mera bidrag, mera invandrare, mera poliser, mera kulturberikning, mera moskéer……………….

  Samma facit som en sk. ledare sa: Det blir en lite ansträngning i början, ja. Men det blir en vinst för samhället……

  Stackars Sverige.

  Gilla

 • Bj

  Tycker att man gör som i Katalonien att Malmö skulle rösta för en egen stat med sharia lagar. Gärna ett kalifat. I en sådan röstning är jag säker att muslimerna kommer att bli en majoritet.

  Gilla

  • Truthfighter

   Det blir säkert så i en nära framtid. Bit för bit av vårt land.

   Gilla

  • odalkvinnan

   Det var en bra jämförelse! Katalonien begår ett kollektivt självmord sa en gammal politiker. 1700 företag har lämnat regionen igår. Den lokala polischefen fick sparken då han har medverkat i kuppförsöket, det är intressant att följa hur ett modernt kuppförsök går till. Utnyttjandet av medierna och uppviglingen av folk har pågått i många år och kulminerade nu. Majoriteten vill inte går ur. Ekonomin rasar. Mycket togs över av vänstern som skiter i om folk har mat på bordet. De var inte massor av folk ute igår och firade, skarorna har sjunkit betydligt. Eftertankens kranka blekhet. Sverige lider lite av denna socialistsjuka. Man inleder en politik som kommer att gå åt skigen. Att erkänna det går inte så det leder till vägs ände, det har skett i Katalonien nu. Flera ledar har nu sagt att de ville ju inte självständighet utan att ha en diskussion. Malmö är nog på sikt värre. Svensken är för lugn och snäll och finner sig. Hur i…kan svensken fortsätta rösta på S? I Malmö?

   Gilla

  • Joy

   Totalt skilda från Sverige med noll rätt att vistas i Sverige. De får klara sig själva och bevakningen av gränsen måste vara stenhård gentemot den staten! Låt bara alla skrikande muslimer som bor i olika delar av Sverige, de som bor på landsbygden och vill till stan, flytta dit först och bo med sina egna.

   Men det kommer aldrig att funka, tyvärr. De vill ju att allt och alla ska bli muslimskt, vi är alla muslimer fast vi inte upptäckt det än. Dessutom anser de att alla länder där muslimer bott för alltid är deras och ska ledas under muslimskt styre. Så vi har en hopplös situation framför oss. Bergsjön i Göteborg är ett annat område där den muslimska befolkningen länge ansett att islam ska styra och de svenska myndigheterna ska bort.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: