Nyanlända till den privata marknaden

I Karlstad ska det nu bli lättare för nyanlända att få bostad när kommunen skrivit avtal med privata fastighetsägare.

High-five och breda leenden kännetecknade glädjen hos Karlstad kommuns företrädare, när avtalet skrevs under.

Tack vara den röd/gröna regeringens nya tvångslag är Karlstad tvungna att ta emot 114 nyanlända under 2018 och som på många platser runt om i landet, finns det inte tillräckligt med bostäder. Det kommunala bostadsbolaget har inte tillräckligt många att erbjuda, så nu har man vänt sig till två privata aktörer, Lundbergs och Wermlands Invest.

På det kommunala bostadsbolaget, KBAB, säger man att 25 procent av beståndet ska vikas för ändamålet. De privata aktörerna har i sin tur en ganska liten omsättning, men på Wermlands Invest säger man att ambitionen är att lämna lediga lägenheter löpande.

Kommunen tänker vara frikostiga genom att garantera hyran med hjälp av skattepengar i 18 månader och vara en garant för att de nya hyresgästerna lär sig hur man sköter en bostad.

Syftet att öppna upp den privata bostadsmarknaden för nyanlända, är att förbättra integrationen.

“Det är viktigt att få svenska grannar som bott här länge, inte minst för språket skull. Det är viktigt att ha folk man kan prata svenska med runt sig för att lära sig språket men också för att hitta kontakter, både för jobb och för att få svenska kompisar”

Säger en av de som undertecknat kontraktet, Per-Inge Lidén (Mp).

SVT

Privata aktörer har länge varit en tillflyktsort för människor som försöker fly från det mångkulturella Sverige. Jag syftar då inte bara på etniska svenskar, utan också på svenskar med invandrarbakgrund (jo, många av dessa ser också på mångkulturella områden med avsmak). Många som bott i kommunala bostadsbestånd har sett hur områden förvandlas när det kommer nyanlända från vissa kulturer. Det börjar i små skala, sedan fyller man på med nya familjer och landsmän till de som redan bor där. Snart ser inte området längre ut som det gjorde när människor flydde dit och då börjar många snart att flytta därifrån, vilket gör att nya lägenheter snart står tomma och kommunen kan fylla på med fler. Fråga en som vet.

Bl.a. vänsterpartisten Gun Holmertz som varnade för utvecklingen redan 2012…

…och 81-åriga Monica.

Fast såna triviala saker bryr sig inte politiker om. De har som bekant valt att bosätta sig på tryggt avstånd från detta.

Det är förövrigt i Karlstad man tänker bygga en ny moské, trots att initiativtagarna har starka kopplingar till den mest strikta yttringen av islam, salafismen. Moskén har fått klartecken från Karlstads egen 7-klöver och jag hoppas att väljarna har gott minne.

 

18 thoughts on “Nyanlända till den privata marknaden

 1. När jag läser nyspråksordet nyanlända så ser jag framför mig ett tågset som precis anlänt till en station och hur de avstigande passagerarna trängs med varandra på stationen.
  Ett fullkomligt missvisande ord att använda för en företeelse, där illegala individer som tagit sig hit genom massor av säkra länder, vilket har valts för att förringa det som verkligen sker.

 2. I detta ödesdigert dystra och sorgtyngda sammanhang torde det vara hart när omöjligt att inte hemfalla åt triviala plattityder som “Solen i Karlstad har gått ned för gott!”
  Rödgröna rabulistryttare gestikulerar medelst infödingsliknande glädjevrål över att ännu en spik i Moder Sveas kista knackats in och deras svekofobiska svamlande får således representera likpredikan över det land vi en gång kände som Sverige.
  Andreas.

 3. Märkligt att italienarna INTE älskar dessa vilda afrikaner…………skall vi sprida budskapet att i Sverige …………..där älskar “vi står inte ut ” och “, metoo”, inget mer än de älskar afrikaner ???

 4. Förrädarna i Karlstad (socialisterna) har nu gett förtur till de invaderande packet ! Ett bevis hur de hatar sina egna infödda värmlänningar…

  • Kommer snart att drabba Halmstadsborna med den planerade moskeen på Fyllingefältet.
   Sverige ADJÖ !

  • http://imgl.krone.at/scaled/1559292/v29d6c5/630×356
   Nämnde i en kommentar hur en 84-årig dam,nu måste tillbringa 3 månader bak galler,eftersom hon inte har råd att betala böterna.
   Detta sker i välfärdsstaten Tyskland,där de stolt slår sig för bröstet, och liksom i Absurdistan anser sig vara “humana” !
   Kvinnan en fattigpensionär,hade stulit matvaror vid några tillfällen för sammanlagt 700:- kronor.Nu figurerar denna story i pressen runt om i Europa. Är tämligen säker på,att en sådan åldring aldrig skulle få förtur,till en lägenhet i Karlstad,Bilden ovan i Kronen från Wien

  • Och inget kan och kommer någon att kunna göra åt denna förtur vilket hånflinande politiker vet !

  • Vad kommer valet 2018 att visa ?
   Sverige kommer garanterat efter att svenska väldresserade väljare sagt sitt i valet att ha en fortsatt vänsterregering med stöd av kommunistpartiet V och i första hand av C och L från alliansen och kanske MP om de inte åker ur riksdagen men en sådan tur kan väl inte Sverige ha ?
   M med Reinfeldts lärjunge Ulf Kristersson i spetsen kommer också krypande åt vänster vad det lider så även KD om de nu klarar 4%-spärren.
   SD som många av någon anledning hoppas och tror är Sveriges räddning backar i opinionsmätningar just och är nu tredje största parti, J.Å kommer nog tyvärr att få fortsätta att gläffsa från sin isolerade ytterkant, hellre sänker 7 klövern Sverige totalt än att släppa fram etablissemangets högerspöke SD.

  • Det spelar ingen roll var man bor i Sverige !

   Sönderfallet och den totala upplåtenheten är idag din granne och fortgår i rasande takt.
   ( Är du upplyst ? Så vet du vilka som håller i taktpinnen ! )

   INGEN PLATS OCH PERSON GÅR SÄKER I SVERIGE !
   ISLAMERINGEN SKA UTFÖRAS OCH TOTAL UNDERKASTELSE GÄLLER !

   Vill DU vara med på denna utveckling !? 😳

 5. Sköna Tino i debatt med SKL………………

  “Det är provocerande att Annika Wallenskog påstår att jag klipper och klistrar när det är SKL:s chefsekonom själv som förvanskar den egna rapporten med sina uttalanden, skriver Tino Sanandaji i sin slutreplik om SKL:s ekonomiska rapport.”

  Tino ger svar på tal på SKL:s replik, på hans första kommentar om SKL:s dubbelspel ut mot media.

  “Vi får till sist läsa självklarheten att invandring är lönsam ”med en avsevärt förbättrad integration”.

  Detta skriver Wallenskog trots att SKL inte förväntar sig att detta inte kommer att ske.”

   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sjalvklarheter-och-onsketankande-i-skls-svar-19259

 6. Är det elit sossen och f.d. flyktingen Ilja Batljan som kallas privat, oligark som fått 100 miljoner vinst bl.a. av Falu kommuns kommunistiska bostadsbolag Kopparstaden AB

Kommentera