Kallade Ikea-mördaren ”neger” döms trots att negern säger att han inte bryr sig


YTTRANDEFRIHET. Åklagaren väckte åtal – trots att mördaren, Abraham Ukbagabir , uppger att han inte bryr sig. En 47-årig man från Boden har dömts för ”hets mot folkgrupp” efter att ha kallat Abraham Ukbagabir för ”neger” i ett inlägg på Facebook, där han också förespråkade att Ikea-mördaren skulle avrättas.

Åklagaren ville att mannen även skulle dömas för förtal och betala skadestånd till mördaren – som själv uppger att han inte bryr sig om inlägget.

Abraham Ukbagabir mördade den 10 augusti 2015 en svensk kvinna och hennes vuxne som på Ikea i Västerås som hämnd för att han inte fick asyl i Sverige, trots att han hade uppehålls och arbetstillstånd i Italien.

Dubbelmordet väckte stor avsky, och när nyheten kom om att Ukbagabir hade blivit misshandlad i fängelse var det många som uttryckte skadeglädje på sociala medier.

En av dem, en 47-årig man från Boden, gjorde dock det fatala misstaget att kalla den bestialiska mördaren för ”neger” på en öppen Facebooksida med namnet ”Vi som hatar journalister & politiker för att dom alltid vinklar sanningen”.

I ett inlägg den 16 januari 2017 skrev mannen: ”Han ska ju dödas inte skadas. Hur svårt kan det vara att knäcka nacken på negern.”

Kammaråklagare Rickard Finnberg valde då att väcka åtal mot mannen – både för hets mot folkgrupp och förtal – för att ha ”uttalat sig hotfullt och nedsättande om Abraham Ukbagabir med syftning på ras och hudfärg”.

I åtalet yrkades också att 47-åringen skulle betala 10.000 kronor i skadestånd till Ikea-mördaren för kränkning.

När Abraham Ukbagabir förhördes fick han frågan om han ”kände sig rasistiskt kränkt” av inlägget svarade han själv att han struntade i det som skrivits. – Jag bryr sig om sådant och jag bryr mig inte om min hudfärg.

Mördaren förklarade också att han heller inte bryr sig om ”hets mot folkgrupp” och att han inte ville ha några pengar.

Luleå tingsrätt valde att fria mannen från förtal men döma honom för hets mot folkgrupp på grund av ordvalet ”neger”.

”Inlägget utgör enligt tingsrättens mening också ett meddelande med hotfull innebörd som, även om det tar sikte på målsäganden specifikt, genom ordvalet tveklöst uttrycker missaktning för en grupp av människor med anspelning på ras och hudfärg”, står det i domen.

”Brottet är inte ringa”, fortsätter tingsrätten.

Domstolen konstaterar vidare att straffet för hets mot folkgrupp av normalgraden är fängelse i högst två år och att ”straffvärdet får anses motsvara en månads fängelse”. Men tingsrätten nöjer sig med att döma 47-åringen till villkorlig dom och 40 dagsböter.

Om Abraham Ukbagabir på bloggen…

Det mesta i inlägget från Fria Tider

-Pettersson undrar om åklagaren Rickard Finnberg har för lite att göra? Negern bryr sig inte över att bli kallad neger ändå åtalar han???!!! Han kanske slapp ta tag i en gruppvåldtäkt, vad vet jag…

Har ni läst om Negern Pettersson som vi skrev om för några år sedan?

De farliga är de politiskt korrekta människorna…


34 responses to “Kallade Ikea-mördaren ”neger” döms trots att negern säger att han inte bryr sig

 • IKEA-mördaren ångrar att han lämnade Eritrea och vill hem för att avtjäna sitt straff | Petterssons gör skillnad!

  […] ni att en man dömdes för hets mot folkgrupp för att han kallat Ukbabagir för neger. Detta trots att negern sa att han inte brydde sig. Visst […]

  Gilla

 • Kenneth Fernstöm

  Från Wikipedia
  Rättsfall[redigera | redigera wikitext]
  När ordet ”neger” kombinerats med nedsättande förstärkningsord, eller nedsättande förstärkande suffix, så finns det exempel från svensk rättsskipning på att människor dömts för förolämpning eller hets mot folkgrupp.

  År 2011 dömdes en 16-årig flicka i hovrätten för förolämpning till att betala 5000 kr i skadestånd till en klasskamrat efter att ha kallat henne ”jävla negerfitta”.[22] I januari 2014 fälldes en 16-årig flicka för förolämpning efter att ha kallat en pojke för ”jävla neger”.[23] Åklagarmyndigheten skrev 2012 att det inte är ”påkallat från allmän synpunkt att väcka ett allmänt åtal för förolämpning när gärningsmannen i affekt eller vrede vid ett enstaka tillfälle uttalat t.ex. ”bögjävel”, ”fascistpolis”, ”neger” eller ”jävla svartskalle””.[24] Även orden ”negerjävel”[25] och ”negerpappa”[26] har lett till fällande dom för hets mot folkgrupp.[25]

  Däremot avskrev ansvarig åklagare i slutet av 2014 anmälan mot en man, som beskrivit sig så som sittandes ”här med två negrer”, då uttalandet inte ansågs utgöra lagbrott med motiveringen ”I dagens samhälle torde det råda en allmän uppfattning att ordet neger kan vara negativt laddat och att det därför är olämpligt att använda detta ord. Ordet i sig innehåller dock ingen sådan nedsättande eller kränkande värdering att det är ägnat att såra en annan persons självkänsla”. Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum i Malmö fann inte skäl att ändra nedläggningsbeslutet efter en överprövning föranledd av att Antidiskrimineringsbyrån ”Malmö mot diskriminering” bistod anmälaren i att överklaga nedläggningsbeslutet.[27][28]

  Gilla

 • jgarn

  Jag fick min bildning i den svenska skolan på 1950 talet och där fick jag lära mig följande. Svarta människor benämns negrer, röda benämns indianer, gula är asiater, vissa nomadfolk benämns lappar, tattare, zigenare osv. Denna kunskap sitter i benmärgen och servar huvudet, inget pk patrask kan beröva mig dessa kunskaper och dom tar jag med mig i graven. För övrigt så kan ni fara åt helvete.

  Gilla

 • Neger här negrer där negrer every where! | Petterssons gör skillnad!

  […] OCH BLANDAT. Som vi läst om så är det numera olämpligt och till och med straffbart att uttala ordet ”neger” trots att många negrer inte bryr sig. Annat var det för runt 20 år sedan, då var […]

  Gilla

 • Thomas

  Neger här och Neger där,Neger everywhere..

  Gilla

 • assad

  Den rubriken gillar jag 😀

  Gilla

 • Tony

  Dom morden uppmärksammades inte av vår media på 2 tvåårsdagen,
  det gjorde däremot skolmorden som skedde någon månad senare,
  det är skillnad på folk och folk.Kan det va det som kallas allas
  lika värde? När Morden på Ikea skedde i Västerås så
  befann sig den fege statsministern där samma dag, han lyckades
  hålla sig undan i minst en vecka utan att kommentera, men efter
  skolmorden var han snabbare än blixten, och var på plats efter några timmar, så visst är det skillnad på folk och folk, Modern och sonen vid
  Västeråsmorden var ju Svenskar och det utfördes av en figur som
  inte hade rätt att vistas här, medan skolmorden utfördes av en Svensk,
  och offren var invandrade, det är tydligen en viss skillnad!

  Gilla

 • Jhonsson

  Straffbart att kalla spade för spade?

  Liked by 1 person

 • Negerkungen

  E det okay att säga Regenboll i istället för *****boll, för de blir ju liksom ****** baklänges. Regen är helt oskyldigt, har för mig de är tyska för Regn.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Allt är relativt, det går säkert i dagens patetiska Sverige att förvränga även detta ord till något negativt nämligen rasistiskt eftersom ingen idag vet eller bryr sig om vad rasism igentligen är och innebär utan bara används som vapen för att tysta icke politiskt korrekta åsikter i det s.k demokratiska Sverige !

   Gilla

   • jgarn

    Att vika ner sig för pk-idioterna är både fegt och hyckleri. För mig är en negerboll just negerboll och inget annat.

    Gilla

   • jgarn

    En skillnad som benämns hyckleri av normalt funtade människor.

    Gilla

 • Thomas

  Snart skall väl en Kaffer ha skadestånd för att jag beställer kaffe.

  Gilla

 • ruben

  Om man tänker efter. Det är rasistiskt att födas med viss hudfärg. Om man är så fräck att födas med en enda hudfärg, då är man söndrande eller apart mot den hudfärg man inte föddes med och borde förstås straffas. Dessutom sorterar våra ögon ut hudfärgen direkt och skall ha ett dagligt straff. PK-sekten har väl börjat straffa alla nyfödda och alla seende människor.
  Obs! Ironi.

  Gilla

  • Bosse

   Nej ”ruben” det är inte ironi det du skriver.För ett tag sen så var det två Lundaforskare, betald av statliga medel som kommit fram till att dricka mjölk var rasistiskt eftersom den är vit. Kulturvänstern vill riva alla vita statyer.Dom påstår att dom är rasistiska. Det finns inget snart som är ironi. Man har snart på allvar kommit med alla idiotiska påståenden.

   Gilla

 • Jhonsson

  Samtidigt som vi ser idiotin breda ut sig bland politiker och myndighetspersoner, får vi uppleva rättskipande myndigheters förfalll.

  Gilla

  • Bosse

   Ja nu är det vilda västern när det gäller anmälningar och åtal när det gäller sådana här småsaker. För mig är det struntsaker för polis,åklagare och domstol att hålla på med,när man i samma sekund säger att man har så mycket att göra att man hinner inte ta tag i våldtäkter.Vi kommer ihåg den 12-åriga flickan i Stenungsund som inte har fått hjälp även fast man vet vem gärningsmannen är och var han bor.Och i samma ort så säger polisen att man har tre-åriga barn som väntar på upprättelse för samma sak.Fy fan. Hur många mord och skjutningar är inte olösta? Idag blev en dömd för att ha kallat en åklagare för ”rasist”.Är inte lagen lika för alla? Hur många ggr har inte Jimmy Åkesson blivit kallad rasist? Rossana Dinamarca hade en tröja där det stod ”SD= rasister” i riksdan och gick runt med den.Inget åtal. I #metoo kampanjen berättar en kvinna att hon blivit sextrakasserad.Man frågade hur.Hon svarade att en man hade bjudit henne på ett glas vin. En annan sa att en man hade hållit upp en dörr för henne,fast hon tyckte att det var onödigt.Det här landet är så jävla sjukt så det går inte att vara här.

   Gilla

 • Mia

  Det finns ju redan en artikel om denna händelse under rubriken ”Ikeamördaren kräver skadestånd för förtal”, men då i en helt annan version.

  Gilla

 • gamgubben

  Helt historielöst land, det är Sverige. Negro spanskt för svart vilket kommer ur latinska niger för just svart. Av detta följer att ordet neger uppkom inte alls kontroversiellt när jag växte upp inte ens då jag återkom från Afrika till Sverige i slutet av -60 talet. Däremot är det inte OK i USA att tilltala de svarta för ”nigger” däremot negrer emellan är detta nigger vanligt.
  Varför vi i Sverige inte kan acceptera äldre språkbruk är för mig en gåta och ändå inte. Varför ska vi äldre inte tillåtas vårt språkbruk när de yngre får förvanska vårt språk till oigenkännlighet. Vad sägs om, fomo, ghosta, mukbang, poke, skamma för att inte nämna hen ytterligare ett helt onödigt ord.

  Gilla

  • Bosse

   Vetenskapligt så heter det negroid ras. Kallar du någon för neger i USA kan du inte bli dömd. Yttrandefriheten där är total. Där finns inget ”hets mot folkgrupp”. Ändring av språket i Sverige måste vara en vänstergrej. Men det funkar inte helt. Man får inte säga handikappad utan man ska säga funktionshindrad. Men att säga handikapptoalett eller handikapparkering går bra. Detsamma är det med neger och negroid som är samma sak. Att använda negroid i en mening går jättebra. Du kan inte använda något annat ord om du ska beskriva rasen. Självklart att det finns olika raser bland människor. Som det finns olika raser bland hundar. Men det är samma art hos båda. Och det gör att man kan para sig med varandra och få avkomlingar. Det där har vänstern blandat ihop. Man vet inte skillnad mellan art och ras. Men man använder ordet rasist. Varför gör man det om dom säger att alla är samma ras?

   Gilla

  • jgarn

   Ordet hen används bara av pk-idioter, en normal människa skulle inte ens komma på tanken.

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Var är Sverige på Väg? Vad är det som Händer? Hur länge skall vi finna oss att bli behandlade som andraklassens medborgare?Varför tar åklagare inte kraftag mot det ökade våldet,skjutningar, våldtäckter. Att använda N ordet är inte brott.Vakna svenskar jaga iväg alla som har sålt ut vårt land till mångkultur .Mvh Adolf

  Gilla

  • jgarn

   Det obildade pk-patrasket har inte förmågan att skilja på det normala ordet neger och det nedsättande ordet nigger. Där har ni problemet.

   Gilla

 • Janne

  Ursäkta att jag upprepar mig men, Sverige blir mer och mer motbjudande, farligt och rent av omöjligt att bo i för normala människor!
  Man törs snart inte säga eller göra någonting längre.
  Men, så är det i totalitära diktaturstater, skurkstater!
  Janne

  Liked by 1 person

 • Falköga

  Är ni nöjda nu och tar en extra bakelse vid nästa regeringsmöte? Hurrar för era krafttag mot brottsligheten. De ska bort från gatorna som Löfven säger.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Undrar vad de svenska väljare som röstar på och har röstat 7 klövern tycker om dagens s.k trygga mångkulturella Sverige, mår de bra och trivs med tillvaron ?
   Man får väl utgå från att de gör det annars blir det ju lite inkonsekvent.

   Gilla

  • jgarn

   Löfven är bara en byfåne som svamlar en massa strunt.

   Gilla

 • ossie

  Man kan bara sucka när man hör om hur svenskt rättsväsende agerar. Riktiga brott skiter man i men att kalla en neger för neger Oj Oj.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   7 klövern gör naturligtvis allt för att ta bort focus från dagens svenska kriminella anarki som de själva bär ansvaret för, dummare är de ju inte och fega politiker vet att ge sig på dagens organiserade svenska kriminalitet är lika med politiskt självmord och det skulle bli krig i så därför blundar och ljuger man och låter kriminaliteten ta över samhället ! Etablissemanget klarar sig ändå i sin trygga välgödda verklighetsfrämmande tillvaro istället blir det som alltid vi det där mindre vetande s.k vanliga hederliga folket som får ta smällen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: