Ikea-mördaren kräver skadestånd för förtal

INVANDRARVÅLD. Abraham Ukbagabir knivmördade en mamma och hennes son på Ikea i Västerås 2015. Ikea-mördaren har misshandlats och hotats av andra interner på anstalterna han skickats runt på. Nu kräver Ukbagabir skadestånd för att ha blivit förtalad på Facebook.

Den 10 augusti 2015 tog Abraham Ukbagabir en kniv från en hylla på Ikeas varuhus i Västerås och attackerade en mamma och hennes son. Båda offren dog. Ukbagabir kunde gripas kort efter attacken. I oktober samma år dömdes han till livstids fängelse. Hovrätten har gjort samma bedömning.

Abraham Ukbagabir, som är eritreansk medborgare, genomförde morden som ”hämnd” efter att ha nekats asyl i Sverige. Drygt en timme innan attacken på Ikea hade han fått sitt slutliga besked.

– Jag kände att när alla andra får stanna i landet, men inte jag, då betraktade jag det som ett brott mot mig. För att visa att jag var orättvist behandlad och för att få fred, då gick jag till attack, förklarade mördaren under rättegången.

”Han ska ju dödas inte skadas”, skrev en man i 45-årsåldern om Ukbagabir på Facebook i vintras. Vidare undrade mannen hur svårt det kan vara att ”knäcka nacken” på Ukbagabir. Därutöver skrev han nedsättande om mördarens hudfärg. Nu har mannen åtalats, misstänkt för förtal.

”Uppgiften var sådan att den kunde förväntas utsätta Abraham Ukbagabir för andras missaktning”, menar åklagaren: ”Som försvårande omständighet ska särskilt beaktas att motivet för brottet varit att kränka målsägandens ras eller hudfärg.”

Ikea-mördaren kräver nu ett skadestånd på 5 000 kronor. Den åtalade mannen erkänner att han skrivit meningarna på Facebook, men nekar till brott.

-Pettersson undrar vem som hjälper negern med stämningen. Eritreanen har förhoppningsvis inte tillgång till Facebook, datorer och mobiler och borde inte ha pengar till en jurist…

Om svinet på bloggen…

38 thoughts on “Ikea-mördaren kräver skadestånd för förtal

 1. Inte konstigt att Ramberg vurmar för en invandring, som till stora delar består av kriminella parasiter. Hela advokatkårens välbefinnande är ju beroende av detta. Vi skattebetalare står för notan.
  Vi måste se till att vi får en Sverigevänlig regering vid valet 2018!

 2. Anne Rambergs kollegor gnuggar redan händerna – här finns pengar att hämta för giriga advokater!

  Sedan kommer PK-maffian att hävda att mördaren är ett ”offer som fått lida”, och manar till att stödja honom mot det hemska diskriminerande påhoppet av medfången.

  Inget av detta skulle förvåna mig i dagens Sverige!

  SD -18!!

 3. Afrikaniserade afro”svensken” får 13 kr skattefritt per h, enligt InkomstskatteLagen. Sverige har kapats, och perverterats till en äcklig OlofpalmeDjurisdiktion

 4. ”finnjävel” och ”perkele.se”!

  Ni ska veta; jag gillar och tycker om ”finnar”!
  Vänner och arbetskamrater från det fina grannlandet, Finland,
  har gett mig den djupa känslan?
  Våra grannland är oss nära. Vi är ett, Norden, Skandinavien
  och det ska vi vårda och vara rädda om.

  //age

  • Det tycker jag med.
   Varför i helvete dra hit en massa araber och somalier och förstöra välfungerande samhällen.
   Skärpning!
   Ut ur EU för att börja med. Sedan kan vi försöka lappa ihop skadan. Mest troligt behövs det ett litet nätt krig för att nollställa läget i de nordiska länderna inför en sammanslagning. I ett krig kan det lätt försvinna lite folk … typ miljöpartister, gamla statsministrar och dylikt.
   Annars skulle vi inte behöva kriga så värst mycket mot varandra – kanske kunde vi lösa det övriga krigandet med en ordentlig blåfylla med tillhörande slagsmål i all vänskap.

 5. Släpp in denne bland de andra internerna varje dag och stäng dörren för en timme…
  Säg bara att denne ramlade utför trappen.

  • åklagar varelsen kommer hitta på, och ljuga som fan, och yrka hårdare straff (ofta SFI på anstaltens lärcentrum) än vad Ukbagabir fått.

 6. Om han nu ändå får de 5000kr får vi hoppas kronofogden tar pengarna med en gång och betalar ut skadestånd till anhöriga till de han mördat eller åtminstone brottsofferfonden eller vad det nu blir.

 7. Om jag minns rätt så ville fanskapet ta livet av sig men misslyckades! Han
  ska vara kränkt! Han blev i en snar framtid en förebild i Sverige för avvisade som ville ta livet av sig och hämnas med att ta andra med sig i döden. Kräket ska ut! Får han sedan betalt för att han är en mördare. Det
  är ju vad det hela handlar om. Han har inga rättigheter i Sverige, illegal som
  han är.

 8. Att den muslimska hybriden fortfarande andas måste ses som ett gigantiskt och synnerligen pinsamt underbetyg till kriminalvården.

 9. avbrutna fingrar till att börja med, några månader sedan en blodig pöl på ett betonggolv.. HELT SÄKER!!

 10. han får snart sitt liv avslutat.. va så säker – svenska interner ser till att denna getknullar -ikea mördare snart får sitt – va så säker!

 11. Hela Sveriges folk har blivit kränkt pga hans handling.
  Vi får väl stämma kräket och begära ett rejält skadestånd till bar och en av oss!

 12. Oj, han känner sig kränkt, har vi hört den förut?! 5000 dagseglar kan du få och vi är ändå inte ens nära ett rättmätigt straff, ditt kräk.

 13. Hej, jag är er jävla skitarab, god kväll. Ge nu Babbraham Ukbabbegababbir vad han vill ha.

 14. om jag satt där skulle jag gå för det!,
  Hoppas dom biter av näsa och öron på ikea slaktaren..
  kanske trycker ut ett öga med en högertumme.

  . jag hoppas!!

  jag är helt säker att allt om denna sate som slaktade 2 svenskar en mor samt hennes son – genom att den ena miste huvudet är avklarad..

  ÖGA för öga – Isländska sagan gäller fortfarande!

  den som skrider till verket kommer säkerligen bli hissad till skyarna av den SANNA svensken!

  om jag satt där.. varför inte? han förtjänar inte skadestånd utan ett uttryckt öga, sedan lite till å lite till!

  Världen är inte rosa skimrande dags att göra motstånd dom spränger våra 10 åriga flickebarn i luften!! i 10 tals åt gången,
  och dom har slaktat 250 000 kristna i mellan östern på kort tid

  – så säg inte att jag är ond!!

  för då vet du inte va du snackar om

  tummen i ögat på ikea slaktaren vore inget brott enligt isländskt öga för öga lag!

  • Enligt din beskrivning av svenskingarna, känner jag faktiskt inte igen dem. Du måste ta fel och beskriver ett helt annat folk. Nu kommer svenskingens dumstolle ta ställning till anmälan. Troligt vis, som vanligt på svinskt maner kommer de att, komma fram till att, asylanten har blivit kränkt och därför bör tilldelas ett väl tilltaget skadestånd p.g.a. det psykiska lidande han har utsatts för. Det är är så riktiga svenskingar tänker och arbetar och inte, som du beskriver.

 15. ”Alla människors lika värde”

  Vad betyder det?
  Vem värderar?
  Har vad en människa har gjort något värde?
  Hur ska en människa, som dödat andra människor, värderas?
  Har den som dödade samma värde som de som blivit dödade?

  Är möjligen uttrycket ett icke- uttryck och utan värde och innehåll?
  Vissa politiker använder uttrycket. Vilket värde har dessa politiker?
  Har uttrycket sin grund i kommunismen?

  • människors lika värde- jo visst när ?? bara floskler!

   Familjen!
   släkten och vänner
   din by
   de dina i landskapet
   ditt land! så långt så gott.. (å där känner jag sympati)

   Men dra åt helvete du emigrant som ljuger om din ålder och flytt genom 20 säkra europeiska länder för att suga ut oss svenskar i högaste nord!!!

   Va gör man med allt hat när det inte går att ha detta acumulerade hat mycket längre?

   det måste ut snart!

   hjälp mig ASAR för det här går snart inte vägen längre!

  • Det är vänstern som värderar och ”allas lika värde” betyder européer sist (och ”den vite mannen” värderar vänstern allra lägst)

 16. medfångar har redan berättat va dom tycker om honom genom misshandel av IKEA -ÄCKLET det finns även SVEA hjältar på anstalterna
  – han har redan fått pisk och vilje flyttas till sitt hemland.. jag hoppas han stannar på svensk anstalt och får massor mer av stryk av svenska interner Sveas Hjältar finns även innanför murarna!

 17. Återinför dödsstraffet och avsluta denna kostnadskrävande och i samtliga avseenden överflödiga existens. Det får bli min slutreplik för i afton.
  Tack för ordet!
  Andreas.

 18. En välriktad nackskott skulle göra susen. Har mördat oskyldiga människor.Sharia lagar skall han dömmas med.Är jag för Grym? MVH Adolf

  • Nej helvetet tycker jag är för lindrigt för honom att dra till.Det blir för snabb död.Han kan börja med att resa till Eritrea. Får han 5000 i skadestånd så tycker jag kronofogden ska ta allt i beslag och skänka till brottsofferfonden eller anhöriga till mordoffren. Att dessa får skadestånd är skrattretande och ett hån mot brottsoffren.Å andra sidan så hjälper det inte heller om dom blir dömda att betala skadestånd. Dom kommer ju aldrig att kunna betala dessa.Men då ska man automatiskt omvandla det till ett längre fängelsestraff. Men det är också dyrt att ha dom fängslade under lång tid. Det bästa och billigaste var att skicka hem dom direkt när dom blivit dömda.Hur man än vrider och vänder på detta så har Löfven importerat ett stort antal analfabeter som aldrig blir lönsam ”på lång sikt” som han säger.

Kommentera