Stäng

Virtanen träder fram: Anklagas av 12 kvinnor för sextrakasserier och övergrepp

MEDIA. Aftonbladets journalist Fredrik Virtanen anklagas för en våldtäkt, ett våldtäktsförsök, ofredanden och olämpligt beteende mot kvinnor. Nu väljer han själv att berätta om sitt beteende. – Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt men inte drogat eller våldtagit någon, säger han till Aftonbladet.

Det har blåst rejält kring flera medieprofiler sedan den världsomfattande kampanjen #metoo nådde Sverige i förra veckan. Flera kvinnor har i sociala medier hängt ut kända män och anklagat dem för våldtäkt, sexuella trakasserier, sexism, rasism och homofobi.

Några av dem har själva gått ut och kommenterat påståenden offentligt.

En av dem som anklagats för våldtäkt, ofredande och dåligt beteende mot kvinnor är Aftonbladets medarbetare Fredrik Virtanen.

Hur ställer du dig till anklagelserna som framförts under veckan?

– Dumheter som jag gjort har varit förknippade med alkohol och droger. Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt.

Men hur ställer du dig till anklagelserna som kommit upp den senaste veckan, om exempelvis våldtäkt och sexuella ofredanden?

– Det var Cissi Wallin som anklagade mig för våldtäkt. Hon anklagade mig redan för många år sedan och jag har hela tiden nekat till det och jag är oskyldig till det.

Men det har ju även förekommit flera andra anklagelser, däribland ytterligare en om försök till våldtäkt?

– Det är helt bisarrt. Vad betyder ens det där? Jag har absolut inte drogat eller försökt våldta någon.

Men det är ju påståenden om dig – du måste ju veta om de stämmer?

Läs mer på Aftonbladet…

-Pettersson hör att Virtanen påstår att han är feminist och sådana människor är det svårt att lita på…Det är nu sammanlagt 3 eller 4 av Aftonbladets skribenter som anklagas för sextrakasserier. Det säger lite om tidningen.

Pressetik: Märkligt är att Aftonbladets ansvarige utgivare med flera tidigare gjort tydligt att publicering av namn och bild just skulle riskera att skada människor. I det här fallet Virtanen och honom närstående. Nu, några dagar senare, har ansvariga utgivare helt bytt åsikt i frågan! Det måste vara svenskt rekord i hyckleri och är ytterligare ett bevis på att pressetiken används som det passar.

Expressen rapporterar nu att flera medarbetare på Aftonbladet framför kritik och menar att Fredrik Virtanen blev skyddad av Aftonbladets ledning då Jan Helin (som numera är programdirektör på SVT) var chefredaktör. ”De tycker att han är en viktig profil och en sådan kan ta sig friheter och rättigheter. De har sett genom fingrarna och skyddat honom”, 

Om Virtanen på bloggen…

30 reaktioner på “Virtanen träder fram: Anklagas av 12 kvinnor för sextrakasserier och övergrepp

  1. Och i Sverige blir det en klapp på kinden och om våldtäktsparasiten har riktig otur en egen cell på något av Kriminalvårdens vilohem med full dygnetruntservice !

  1. Ja, nu får han känna på hur det är för dem som media hänger ut.!

   Säkert en nyttig erfarenhet!

 1. Va…. ? 😳
  Ha är ju en medelålders vit man…..och då är han ju ( enligt hans PK-kollegor och övriga vänstrskruvade gökar ) en våldtäktsman som bara vill ha kvinnan vid spisen å föda barn.

  Ding Dong Kokko.

  Ni märker det finns karma…nu slår det tillbaka 👍 SKÖN KÄNSLA !!!

  Älskar vanliga normala förståndiga svenska kvinnor som inte ”köper” idiotin med feminist skit-snacket….Länge leve den RIKTIGA KVINNAN !!! Ni är toppen 💐

 2. Böckerna.. män som hatar kvinnor.. författaren menade inte nazisterna . Han kanske skyddade en annan grupp inom media världen

 3. Virtanen är ju gift med en vänsteraktivistisk figur Karolina Ramqvist..(googla) för foto…illrött läppstift , ljust hår , ilsken blick , allmänt intryck blir att Virtanen nog inte ”kommit till” alltför ofta…

 4. Är det tölpaktigt att fråga en 14- åring på prao om de ska ha sex? Han måtte ha en väldigt dålig moralisk kompass!

  1. Virtanen raljerande över Ranstorp expertis.
   Ett helgjutet pundhuvud som skrivit både dumt och elakt. AB tycks ha någon magnetism som drar den sorten till sig?

   1. Om någon vet så är det Virtanen.
    Virtanen vet med all säkerhet allt om vänstertopparna.
    Därför skyddas han in absurdum.

 5. Tyvärr kommer den här metoo-grejen sabotera för dem blivit utsatta på riktigt.

  Det tycks ju vara väldigt poppis att anklaga någon för nåt som hände för många år sen.

  Men de stackare som blir utsatta och förföljda av ”baaaarn” vilka sedan går fria, är detta ett långfinger.
  13 anmälningar om våldtäkt läggs ner varje dag, trots att det är ”dagsfärska” övergrepp.

  Där borde PK-media engagera sig istället för att skriva spaltmetrar om nån kändis skickat sex-SMS.

 6. Jävla skenhelig svin .Han ljuger som alla sossar,.Det är sådana svin som gör att Sverige ser ut som det ser ut.Om det det är flera som har anklagat honom så måste ligga viss sanningshalt i den.Han skyller på droger och alkohol,hans jävla skriverier okså produkt av hans missbruk. Jag har krökat i mitt liv men aldrig trakasserat någon kvinna.Fi fan för virtanen gå och gräv ner dig och skaffa jobb som du klarar av.Mvh Adolf

  1. ” Om det det är flera som har anklagat honom så måste ligga viss sanningshalt i den. ”

   Varför?

   Många flugor gillar bajs, det betyder inte att bajs är gott.

 7. När ska vi outa Barnstad?
  Övervintrade tonåringar som han brukar vara svaga för lammkött och konfirmander.

 8. Än är inte undrens tid förbi. Aftonslasken avsjöjar att det är Virtanen. Så modigt nu när tom Expressen avslöjat honom.

 9. Man ska som sagt sopa rent framför egen dörr först som ordspråket lyder innan man angriper andra, något för 7 klöverns hycklande och patetiska partiledare att tänka på när de på lägsta sandlådenivå ständigt angriper och anklagar SD för både det ena och det andra !
  Kan verkligen någon vettig svensk person och väljare lägga en röst på 7 klövern 2018 ?

 10. Virtanen hävdar att kvinnorna ljuger om sina vittnesmål.
  Huruvida detta är sant eller ej vet bara de själva.
  Ponera att kvinnorna ljuger. Det skulle innebära att man måste ifrågasätta verkligheten bakom deras berättelser och i såna fall också hela #metoo
  Vill vi det? Vill kvinnorna det?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: