21-åring misstänkt för attack mot krog i Ängelholm släpps


BROTTSLIGHET. Den 21-årige man som misstänks för att ha kastat in flaskor genom fönstret till en krog i Ängelholm har försatts på fri fot. Det rapporterar flera medier. Mannen är fortfarande misstänkt för brott.

-Pettersson förstår inte vårt rättssystem:

 • Kastade in tv brandbomber på krogen, dom tog sig inte men skadade en kvinna
 • Hade bombälte på sig, tydligen utan sprängmedel, men det visste ingen
 • Bar på flera brandbomber
 • Var knivbeväpnad
 • Bar på religiösa muslimska skrifter
 • Är fortfarande misstänkt
 • SLÄPPS!

TIDIGARE 20117-10-23. Attentat i Ängelholm utreds som säkerhetsmål

TERRORISM. Riksenheten för säkerhetsmål tar över utredningen om händelsen natten till i går, då brandbomber kastades mot en krog i Ängelholm.

Idag har utredningen flyttats över till Riksenheten för säkerhetsmål som bland annat utreder misstänkta terrorbrott. – Jag har tagit över förundersökningsledarskapet. Rubriken i nuläget på gärningen är grovt olaga hot, säger chefsåklagare Agneta Hilding Qvarnström på Riksenheten för säkerhetsmål.

Det finns uppgifter om att mannen hade något som liknade ett bombbälte på sig när han greps. Agneta Hilding Qvarnström vill inte kommentera om den tekniska undersökning som har gjorts har kunnat klarlägga om mannen hade sprängmedel på sig eller inte. – Jag ger inga detaljer från utredningen i det här läget. Det råder förundersökningssekretess, säger hon till Ekot.

-Pettersson noterar att media undviker att nämna att mannen bar på muslimska texter som var på svenska. Mannen hade också ytterligare tre brandbomber i sin väska när han greps och hemma hos 21-åringen fanns bland annat brandfarlig vätska.

TIDIGARE. Misstänkt försök till islamistisk terrordåd i Ängelholm

TERRORISM. En 21-årig man har anhållits misstänkt för försök till mord, efter att ha kastat in vad som tros vara brandbomber genom fönstret till en krog i Ängelholm vid 01-tiden i natt, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. Enligt uppgifter från krogen bar mannen på något som liknade ett bombbälte.

Polisens bombgrupp kallades till platsen och har beslagtagit de misstänkta föremålen. Flera vittnen uppger för Aftonbladet att det ska ha rört sig om en brandbomb som kastades in i nattklubbens lokaler.

Det två föremål som kastades in, enligt Skånepolisen. På restaurangens Facebooksida står det att det var ”flera” brandbomber som kastades in genom fönstret. Ingen tog dock eld och mannen som kastade in dem övermannades av krogens vakter och några gäster.

Polisen vill inte kommentera några detaljer kring föremålen eller den gripne mannen.
– Allt behöver bearbetas enligt våra rutiner och regler. Det tar ett tag att sammanställa en helhetsbild av händelsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisregion Syd.

-Pettersson noterar att varken SVT eller polisen andas om islam eller terrordåd. Ägaren till 19Hundra som restaurangen heter skriver dock på Facebook så här…visserligen nämns inte islam eller Mellanöstern någonstans men det står religiösa texter och om någon tror de här buddistiska så fortsätt med det…

”Hej gott folk! 

Inatt ca 01:00 blev 19Hundra utsatt för terror av en ännu icke identifierad person.
Från att ha varit en supertrevlig kväll med mycket folk och skön stämning i baren till att det plötsligt från ingenstans flög ett flertal brandbomber genom rutan på 19Hundra. Tur att inget tog fyr!

En av våra gäster ska tyvärr ha träffats av en flaska och fått glassplitter på sig.
Tjejen mår under omständigheterna som tur är bra och ingen annan ska ha skadats i restaurangen.

Mannen som kastade flaskorna genom rutan lyckades snabbt brottas ner av ett flertal bargäster samt ordningsvakter som ryckte in.

Mannen bar på en stor kökskniv och han hade på sig ngt som liknade ett bombbälte med elektronik.
Ngt han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom.
I hans ryggsäck fanns det ett flertal brandbomber eller ngt som liknar det samt religiösa extrema böcker och texter på laminerade A4. 

Polis, sniper och bombgrupp har tillkallats och den misstänkta är omhändertagen samt har man säkrat eventuella bombmaterial.
Vi har i nuläget inte fått bekräftat av polisen om det var skarp laddning eller inte, samt vad gärningsmannens motiv var.

Tack gode gud att ingen kom till allvarlig skada och ett stort tack till alla som hjälpte till att fånga gärningsmannen och säkra platsen.

Detta trodde man ju inte skulle hända när man gick upp imorse.
Vart är Sverige på väg när ngt sådant här händer i lilla Ängelholm, sjukt och skrämmande.

Nu ska man förhoppningsvis få lite sömn.
Ta hand om er!

Mvh Jim / 19Hundra”

Några kommentarer från Facebook, bara kopierat inget ändrat…
”Alla här inne som tycker det är förfärligt vad som händer i detta land har nog någon i sin närhet som tycker fredrik Reinfeldt va bra när han tog beslutet att öppna gränserna för hela världen. Tänk på det när ni gnäller över hur saker fungerar”
”Sjukt är att det hela beskrivs som ett ”bråk” i nyheterna när mannen hade kniv, bälte och kastade in en brandbomb 🤔 hade detta varit sthlm hade det ju varit på huvudrubrik som terrordåd..?”
”Snälla nu! Skicka ut honom i öknen tryck på knappen åt honom. Så iaf en jävla idiot försvinner i från världen! Ingen kommer sakna den jävlen ! Inte ens hans mamma lär sakna den jävlen!”
Bilden är också från kommentarerna på 19Hundras Facebooksida

 


12 responses to “21-åring misstänkt för attack mot krog i Ängelholm släpps

 • Lokalinvånare

  Brandbomberna visade sig vara flaskor med saft, och bombbältet var ett massagebälte med fjärrkontroll…

  OBS! Inte ett skämt! Eller.. jo.. det är fan en skämt, men ändå på riktigt.

  Varför i hela helvet kastar man in saftflaskor inlindade i papper så att de skall se ut som molotovs, bär en 45 cm kniv och har ett fjärrstyrt massagebälte runt midjan, samtidigt som han har muslimska instruktionsblad och fler saftflaskor i väskan????

  Den här historien är fan helt sinnessjuk.

  https://www.hd.se/2017-10-25/21-aringens-misstankta-bomber-var-saftflaskor-och-massagebalte

  Gilla

 • Lena

  Vi bodde inte i Engelholm mina föräldrar och jag , dock de arbetade i Engelholm och pendlade.
  Ja jag kände till Engelholm ganska väl och …det …fanns ..då… INTE en enda …Skäggegubbe där då !
  Far åt helvete med er NU !

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Föga förvånande har det rötangripna rättsmaskineriets korruptionsaktörer och globalistaktriser ombesörjt att den importerade terrorutövaren försatts på fri fot och därmed entusiasmerat vederbörande kriminalpsykopat att planera nya allmänfarliga dåd och krigshandlingar mot samhället.

  Är rättens ledamöter stolta över ett slikt dagsverke? Känner de att de tjänat rättvisan och Sveriges väl? Går dessa brottsliga själar till sängs i förvissningen om att ha agerat i enlighet med vad Svea Rikes Lag föreskriver? Förbannade vare dessa förhärdades gärningar!

  Uppsåtlig vårdslöshet och underlättande av kriminell verksamhet, initierat av det korrumperade kotteri som anförtrotts det för en fungerande rättskapabel nation så maktpåliggande uppdraget att värna om det rättssäkra samhället och utdöma proportionerliga påföljder, representerar en ofantlig skam, ett ofattbart bakslag och ett säkert tecken på ett omfattande sönderfall.
  Andreas 😦

  Gilla

  • Stenbock

   Adreas:
   Tror inte dessa analfabeter ens vet vad svensk lag är. Däremot kan jag tänka mig att han känner välsignelse, (om det heter så i deras
   ideologi) och nu väntar honom beröm från lokala IS-ledningen samt inte minst från Allan själv !
   Ännu en av de idioter som IS släppte ut,från deras dårhus ?

   Gillad av 2 personer

 • Jhonsson

  Nästan dagligen får vi bevis på den svenska rättsstatens förfall.
  Steget till anarki är kort.
  Även steget till bananrepublik.

  Gilla

 • nosferatu

  Bara i Sverige, bara i Sverige….

  Gilla

 • Tony

  Ja dom finns till och med med egna så kallade Teaterpjäser
  med uppmaningen var inte rädd?

  Sverige är fantastiskt, ja man får ju släppa honom så att han
  kan gå under jorden, eventuellt försvinna ur landet, och jag tror min själ
  myndigheterna då söker upp honom utomlands, ja inte för att lagföra honom utan för att få reda på vilken adress man ska skicka bidragen till?

  Gilla

 • Stenbock

  Ja som redan igår konstaterades på bloggen,skickades detta ärende vidare till ”högre instans”,för att söka förringa och slutligen soppa ärendet under mattan….
  Som bekant läker tiden alla sår….Utom hos dem som drabbats !

  Gilla

 • ossie

  Har får nog PUT som tack för sina insatser för Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Han är naturligtvis oskyldig som de flesta stackars missförstådda är i dagens Sverige !!!
  Är väl dags att lägga ner fångvården och dagens politiskt styrda röda poliskår, dessa två fyller väl ingen funktion i det trygga mångkulturella Sverige ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: