Funktionshindrade sparkas till förmån för nyanlända


Av Thoralf Alfsson – Tisdag 24 oktober.

Idag fick jag en kommentar/tips om en artikel i Smålandsposten om att funktionshindrade som jobbat inom en Cafe-rörelse, i något fall under 10 års tid kommer att få sparken vid årsskiftet. Café Blenda har drivits av Alvesta kommuns omsorgsförvaltning men nu skall kommunens Arbetsmarknadsavdelning ta över verksamheten.

Det finns andra som är i stora behov av jobbet!

Läs artikel men tänk på ditt hjärta.

Eftersom jag vet hur Arbetsmarknadsenheten inom Kalmar kommun jobbar och vilket fokus som finns där. Vilka grupper som prioriteras och som har svårast att komma ut på arbetsmarknaden på grund av utbildningsnivå och språkkunskaper så misstänker man ju vad avsikten är med att sparka dessa funktionshindrade från sina jobb och trygghet i livet.

Mina misstankar besannades då jag även hittade en artikel i Smålandsposten där följande stycke fanns.

”Café Blenda ligger inom förvaltningen för individ- och familjeomsorg, Ifo, och de har köpt driften av verksamheten av omsorgsförvaltningen som har hand om stöd och daglig verksamhet för personer med funktionsvariation

Nu säger man från Ifos sida alltså upp samarbetet för att själva bedriva Café Blenda eftersom det finns ett stort behov av arbetsträning inom just café- och restaurangbranschen.

– Det finns ett behov av arbetsträning där man får språkträning eftersom många av dem har en svag språkkunskap.”

Smålandsposten

Svenska funktionshindrade personer sparkas från sina jobb och trygghet för att ersättas av nyanlända ekonomiska migranter från tredje världen som behöver språkträning.

Sverige av idag i ett nötskal!

UPPDATERING!

Enligt en helt ny artikel i Smålandsposten skall beslutet dragits tillbaka. I varje fall tillfälligt.

”Efter ett extrainsatt möte mellan toppchefer inom kommunen bestämde man sig att ta tillbaka uppsägningen under förmiddagen.

– Det gick för fort och då blev det inte bra, säger Sebastian Ohlsson (S), ordförande för nämnden för individ- och familjeomsorg.”

Det kunde man ju ge sig fan på att det var en socialdemokrat som låg bakom beslutet att sparka de funktionshindrade. Nu fick han dock krypa till skampålen och dra tillbaka sitt beslut.

Thoralf Alfsson 


22 responses to “Funktionshindrade sparkas till förmån för nyanlända

 • Mm

  Då får vi väl hoppas att kommunisterna i Kalmar är solidariska med de funktionshindrade och bojkottar islamisterna, de nya herrarna i Sverige som skall ha allt serverat på silverfat.
  Hjälp de funktionshindrade att starta ett nytt kafé.

  Gilla

 • Jhonsson

  Alla ni Alvestabor, minns detta socialdemokratiska svek mot den egna befolkningen. (S)enastian Olsson säger nu att beslutet nog inre bar riktigt bra! Nej Sebastian, det var åt h-e. Om dom behöver språkträning så bjud in dem till kommunalhuset. Där brukar ju finnas folk, som inte vet vad de skall hitta på

  Gilla

 • eva

  Nästa gång skall de väl ha de funktionsnedsattas lägenheter också!

  Gilla

 • Jhonsson

  En skamfilar över dessa kommunala småpåvar.

  Gilla

 • Fredde

  ”Svensk kräver att bli fri i Turkiet
  Svenske Ali Gharav förklarar sig oskyldig och kräver att omedelbart bli försatt på fri fot.”

  Han är inte svensk! De som artikeln ovan handlar om är svenska!
  Men, att han ”kräver” är förstås ingen överraskning, de är ”pensionsräddarna” duktiga på…

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Högre andel äldre med låg inkomst i Sverige jämfört med Norden.

  ”Var sjätte person i Sverige, som är 65 år eller äldre, har en inkomst som innebär risk för fattigdom. Det är en något högre andel än bland äldre i andra nordiska länder.

  Sverige har den högsta andelen äldre med en disponibel inkomst under den relativa fattigdomsgränsen bland de nordiska länderna.

  Ungefär 17 procent av de som är 65 år eller äldre har låg disponibel inkomst jämfört med mellan 9 och 12 procent i övriga Norden.”

  Statistiknyhet från SCB 2017-10-25.

  http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/levnadsforhallanden/levnadsforhallanden/undersokningarna-av-levnadsforhallanden-ulf-silc/pong/statistiknyhet/undersokningarna-av-levnadsforhallanden-ulfsilc2/

  Gilla

 • centurion

  Dom importerades ju för att komma i arbete, betala skatt och rädda våra pensioner. Om dom nu ska ¨curlas¨ som en arbetsmarknads-åtgärd, kan de ju knappast generera några skattekronor utan bara belasta oss ännu värre. Men det blir lönsamt lite längre fram ! Jo, när desertörerna berikar sina övergivna stackare i sitt eget hemland.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det går nästan jämnt för fort för sossar…………

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Det gäller att göra plats till ”NY ADELN”

  Gilla

 • Joy

  Det tar aldrig slut! Vi kan tydligen inte dö ut tillräckligt fort, våra politiker har gett sig på att få ett nytt folk. Svenskar är så ute! Jisses!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Allt har sin tid, vi infödda har klart och tydligt haft vår det behöver man inte vara Einstein för att inse !
   Efter valet 2018 kommer och de närmaste fyra åren eftwr det kommer det gå snabbt utför och SD som förmodligen sett toppen börjar nu dala i opinionen och det konflikträdda svenska folket vågar garanterat inget annat än att sätta en vänster och blocköverskridande regering till makten. Åkesson får nog tyvärr och fortsätta att gläffsa från sin högerkant medan 7 klövern gör upp om politiken framöver och sänker Sverige totalt.

   Gilla

 • Jhonsson

  Den dårskap, som uppvisas av svenska politiker och myndighetspersoner,
  är ofattbar. De håller på att förslava oss till förmån för.de sk ”nyanlända” .. Vi skall försörja dem och förse dem med allt annars vad vår självutnämnda elit kan hitta på att förse dem med. De går före i bostadskön och nu också i kön till arbete.
  När får vi se några politiker och kommunaltjänstemän sparkas till förmån för några nyanlända?

  Gilla

 • Lena

  Utanför där jag bor i en lugn liten stad så kommer araben som är helt borta på en permobil som hela hucklesläkten framför, ingen av dem kan någon svenska !
  Varför är gubben och hans harem i Sverige, VARFÖR ???
  Sverige är ett dårhus !!!!!!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   De är i Sverige därför att politiker valda av svenska väljare har bjudit in dem för att dela den rika svenska välfärden !

   Gilla

 • Mr Jordan

  Inte ställa grupp mot grupp och allas lika värde? -Det gick för fort och då blev det inte bra. Nä, just det. Han verkar låtsas som om han faktiskt tänkt, om än lite fort. Var det inte ryggmärgsreflexen som kickade in? Sparka på svenskar som redan ligger, gynna parasiter som kan tjäna som lojala väljare åt S. Stoiskt och fint att dra tillbaka beslutet, jösses, vilken hjälte! Jag hoppas han drar tillbaka sin egen kandidatur till valet nästa år, gärna i god tid.

  Gilla

 • jgarn

  Tänk om vi hade mer än en Thoralf. Thoralf till Riksdagen.

  Gilla

 • Kalle

  Nu skall guldklimparna in på arbetsmarknaden en liten stund så att de sedan kan rasera a-kassan.

  Gilla

 • Lena

  Boycott !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: